Mommyblogger showt: je babyvet laten zitten betekent niet dat je een slons bent!

Mommyblogger showt: je babyvet laten zitten betekent niet dat je een slons bent!
  • in Moeder
  • 10
  • 59293
  • 03/06/2017

Je ziet ze genoeg: moeders die zich na hun bevalling paniekerig afvragen hoe ze in vredesnaam van dat babyvet afkomen. Een strak buikje staat namelijk veel verzorgder, toch? Dus niet, vindt mommyblogger Constance Hall. Die buik na je zwangerschap maakt je allesbehalve een slons!

Je hoeft op Instagram niet lang te zoeken om moeders te vinden die trots foto’s van hun platte post-zwangerschapsbuik posten. Dat je er net een kind hebt uitgepoept, wil niet zeggen dat je geen tijd hebt om weer strak te worden, lijken ze te willen zeggen. Je babyvet weg laten smelten zou betekenen dat je jezelf nog een beetje belangrijk vindt en geen slons wilt worden. Ja, dát slaat dus als een lul op een snaredrum, vindt de Australische moeder en blogger Constance Hall. De sporen van je zwangerschap lekker laten staan, wil absoluut niet zeggen dat je niet meer om je uiterlijk geeft. Sterker nog: het is een teken dat je lichaam zich verder ontwikkeld heeft, zo schrijft ze op haar Facebook.

Om haar statement kracht bij te zetten, plaatste Constance op Instagram een foto van zichzelf met post-babybuik. Ernaast plakte ze een kodakmoment van een poedelnaakte Kim Kardashian, ongeveer een jaar na de bevalling van baby North.



Geobsedeerd door gewicht
Een tijdlang was Constance geobsedeerd door haar gewicht: “Ik dacht dat dun prachtig was.” Toen kwam echter het moment dat ze een knobbeltje in haar borst ontdekte. “Ik was doodsbang dat ik mijn kinderen niet kon zien opgroeien. Ik heb die week niets gegeten, maar dat had weinig met willen afvallen te maken. Toen de dokter me vertelde dat het knobbeltje geen kanker, maar een cyste was, stroomde ik over van opluchting. Ik heb mijn kinderen heel stevig vastgepakt.”

Geluk, dankbaarheid en liefde
Het ontdekken van het knobbeltje in haar borst was voor Constance een keerpunt in haar obsessie voor dun zijn. “Ik schaamde me dat ik al die jaren zo veel aandacht heb besteed aan mijn gewicht. Nu realiseer ik me dat het houden van mijn babyvet niet betekent dat ik niet om mezelf geef. Het is juist een teken dat het lichaam van deze koningin zich verder heeft ontwikkeld. Het leven draait niet om een nummer op de weegschaal; geluk draait om dankbaarheid, liefde en het voorrecht dat Het Leven is.” Amen to that, sisters. Amen to that.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!
 

Bron: Hello Giggles
Beeld: Constance Hall

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50