Moedermelk uit je oksel? Zo zit dat dus...

Moedermelk uit je oksel? Zo zit dat dus...

Moedermelk is en zal altijd een wonderbaarlijk fenomeen zijn. Het voedt je baby en is daarnaast ook nog eens goed voor veel andere dingen. Het lichaam is een fascinerend concept en kan daarom voor verrassingen zorgen...Want heb je ooit gehoord van moedermelk uit je oksel?

Inzichtelijke video’s

Dokter Karan Raj op TikTok (@dr.karanr), die bekend staat om zijn inzichtelijke video’s over verschillende gezondheidsproblemen en lichamelijke veranderingen die plaats kunnen vinden tijdens en na de zwangerschap, deelde onlangs een video waarin hij vertelde over ongebruikelijke effecten van zwangerschap en geboorte. Hij vertelde onder andere dat je oksel moedermelk kan produceren.

Borstweefsel

"Je borstweefsel strekt zich eigenlijk uit tot in de oksel", legde de dokter uit aan zijn 5,1 miljoen volgers. "Het staat bekend als de Staart Spence en is verbonden met centrale melkkanalen." Hij vervolgt met: "Technisch gezien is het dus mogelijk om er melk uit te kolven, hoewel dat niet wordt aanbevolen."

@dr.karanr Weird pregnancy glitches @Saige original sound - Dr Karan Raj

Moeder van een drieling

Een moeder van een drieling vertelde op TikTok wat er precies gebeurt als de oksels zich vullen met melk. De moeder, genaamd Linda, vertelde dat haar oksels zich met melk vulde zes dagen na de geboorte van de drieling.

 

@keepin.up.with.3joneses Engorged! #exclusivepumping #pumping #postpartum #milk #engorged #colostrum #lactation #lactationhelp #breastfeed #momlife #tripletpregnancy #newborn Stories 2 - Danilo Stankovic
 

Ze filmde de eivormige knobbeltjes in haar oksels, die ze omschreef als 'keihard en pijnlijk'.

Wat te doen?

Volgens doktoren en gezondheidsspecialisten kunnen 'melkoksels' op dezelfde manier worden behandeld als gezwollen borsten, namelijk met:

  • warme douches,
  • zachte massages
  • en koele kompressen.

Oksels die zich vulden met moedermelk... Heb jij daar ooit last van gehad?

Wist jij dat BabyBytes ook op TikTok zit?

@babybytesnl

 

Bron: huffingtonpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50