Moederdag high tea: Hoe bereid je dat samen met de kids voor? 

Moederdag high tea: Hoe bereid je dat samen met de kids voor? 

Heerlijk genieten van Engelse thee met hartige en zoete snacks. Een high tea is ontzetten lekker en gezellig om te doen. Je kan het ook gemakkelijk thuis organiseren voor Moederdag. Hieronder lees je, hoe je gezellig samen met de kids een high tea maakt! 

Wat is een high tea? 

Een high tea is een bijeenkomst waarbij je theedrinkt en hapjes eet. Dit zijn hartige én zoete hapjes die passen tussen de duim en vinger. Het zijn kleine hapjes zodat je alles kan proeven. Meestal begin je met het eten van de hartige snacks en daarna ga je over naar de zoete hapjes. Ook wordt er een grote pot thee op tafel gezet en kan je diversen smaken thee uitproberen. Een high tea wordt in de namiddag gehouden, tussen 15:00 en 17:00 uur. Kijk voor inspiratie op onze Pinterest pagina!  

Benodigdheden 

Je hebt niet heel veel nodig voor een high tea. Het meeste heb je waarschijnlijk al thuis liggen.  

  • Thee kopjes 
  • Kleine bordjes 
  • Een schaal of nog leuker, een etagère waar je je hapjes op kan serveren
  • Voor een leuke opmaak: servetten, kaarsjes, tafelkleed, bloementjes etc.   

Wat kan je maken 

Soep 

Een lekker soepje hoor bij een high tea. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort soep je serveert. Je kan bijvoorbeeld voor soep gaan met groente uit het seizoen, denk aan een aspergesoep. Maar een tomaten- of pompoensoep is uiteraard ook goed. Serveer dit in kleine kommetjes, kopjes of shotglaasjes. Je wilt niet dat je al helemaal vol bent van alle soep. 

Sandwich 

Sandwiches zijn makkelijk om te maken en je kan ze divers beleggen. Zijn jullie vegetarisch? Dan een lekkere sandwich met humus en rucola, of kaas, komkommer en eiersalade. Eet je wel vlees en vis dan is een sandwich met carpaccio of zalm met kruidenkaas ook ontzettend smaakvol. 

Bladerdeeghapjes  

Een balderdeeghapje is ook lekker als hartig hapje. Je kan zelf makkelijk een knakworstje in bladerdeeg doen. Maar een mini saucijzenbroodje of kaasbroodje is ook een aanrader.  

Scones 

Scones zijn onmisbaar bij een traditionele high tea. Het zijn kleine broodjes die je besmeert met jam en clotted cream. Clotted cream is een soort dikke slagroom die je gewoon in de winkel kan kopen. Scones kan je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar als je tijd hebt is het nog leuker en lekkerder om dit samen met de kids te maken!  

Macarons 

Macarons zijn kleine, ronde, luchtige koekjes in verschillende smaken. Als je ze in de winkel koopt zijn ze best prijzig, maar ó zo lekker! 

Chocola 

Eigenlijk kan je alles wat zoet is gebruiken voor een high tea. Chocolaatjes of bonbonnetjes zijn een goede opvulling. Je kan gebruik maken van de gelegenheid. Is het voor Moederdag dan kan je hartjes chocolaatjes kopen, en bij kerst koop je chocoladekransjes.  

Cake 

Cake is een goede optie voor een zoetig hapje. Je kan denken aan een cupcake, cakepop, Madeleine of gewoon een plakje boerencake. Ook hier kan je er zelf voor kiezen of je in de keuken gaat staan of dat je het gewoon makkelijk in de winkel koopt. Niks is fout! 

Fruit 

Een beetje fruit is lekker om aan je high tea toe te voegen. Na al dat zoete is het fijn om iets fris te eten. Tip: aardbeien in chocola is een aanrader! 

Staan alle lekkernijen op tafel? Nu samen met je kids genieten van deze heerlijke Moederdag high tea! 

  

Heb jij wel eens een high tea gedaan? 

Lees ook:

Waarom spelen met eten juist wel goed is 
Tips om je moeder te verrassen op Moederdag 

Bron: eefkooktzo

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50