Tips om je moeder te verrassen op Moederdag

Tips om je moeder te verrassen op Moederdag
  • in Moeder
  • 1
  • 4250
  • 04/05/2022

Ook al ben je nu zelf mama, vergeet je eigen moeder niet op Moederdag. Met een klein gebaar kun je haar al gelukkig maken. Ben je een beetje inspiratieloos? Zo kun je je moeder in het zonnetje zetten.

1. Kook voor haar

Heeft ze een lievelingsmaaltijd? Ook al is het moeilijk of duurt het uren, zorg ervoor dat je een goed recept vindt en maak het voor haar.

2. Maak een video

Trommel ook je broers en zussen op om hierbij te helpen. Maak een video waarin jullie een paar vragen beantwoorden, bijvoorbeeld de leukste herinnering van vroeger. Zet de opnames achter elkaar en je moeder kan genieten van een leuke film.

3. Geef haar planten

Om het wat op te fleuren in huis of in de tuin kun je haar wat nieuwe plantjes geven. Elke keer als ze tegen de plantjes aankijkt en deze water geeft denkt ze aan jou.

4. Boek een dagje naar een spa

Omdat moeders altijd voor iedereen zorgen en zichzelf nog wel eens willen vergeten, mag ze wel eens lekker in de watten gelegd worden. Lekker naar de sauna, een massage of misschien een schoonheidsbehandeling heeft ze wel verdiend.

5. Maak er een sportief dagje van

Houdt ze van wandelen, fietsen of klimmen? Ga eens met haar mee en laat de dag om haar draaien. Doe lekker de hele dag wat zij wil.

6. Geef een gepersonaliseerd sieraad

Laat een hangertje graveren met een foto of een vingerafdruk. Je kunt ook een foto uitzoeken waar je broers en zussen ook op staan. Zo heeft ze jullie altijd bij zich.

7. Ontbijt op bed

De klassieker: ontbijt op bed op Moederdag. Misschien iets lastiger omdat je niet meer thuis woont, maar dit kun je tegenwoordig ook laten bezorgen. Als je om de hoek woont kun je natuurlijk even langswippen met de warme broodjes.

8. Ga ergens met haar lunchen

Neem haar eens mee naar een leuk hip tentje, waar ze zelf nooit zou komen. Dat zal ze vast heel gezellig en speciaal vinden.

9. Help haar een handje in huis

Zijn er nog klusjes waar ze misschien niet aan toe is gekomen, zoals het uitruimen van de zolder of het schoonmaken van de keukenkastjes. Moederdag is de perfecte dag om haar hiermee te helpen.

Heb jij speciale plannen voor Moederdag?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    In onze familie vinden we Moederdag niet heel belangrijk. We zijn dan ook niet verplicht om met Moederdag langs te gaan oid. Mijn eigen kinderen knutselen wat en samen met papa maken ze een ontbijtje voor mij (waarvoor ik zelf de boodschappen doe, haha). Verder is het gewoon een zondag zoals alle andere zondagen. We zitten nu middenin een verbouwing dus genoeg te doen in huis.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50