Moeder in tranen als haar kind voor het eerst kan horen

Als je baby of kind iets voor het eerst doet, dan kunnen zomaar de tranen in je ogen springen. De eerste stapjes, de eerste keer ‘mama’ zeggen of… de eerste keer zien dat je kindje kan horen…

Voor moeder Anna Esler brak een emotioneel moment aan toen haar 1-jarige dochter Ayla voor het eerst kon horen. Het moment werd vastgelegd op camera en de video gaat nu compleet viraal.

Test

Terwijl Ayla in het kantoor van de arts op de schoot van haar moeder zit, werd voor het eerst getest of haar Cochleair implantaten werkten. Het meisje begint te giechelen als ze voor het eerst geluiden hoort. Haar moeder houdt het op dat moment, heel begrijpelijk, niet droog.

Wedden dat jij het ook niet droog kunt houden als je bovenstaande video ziet?

Lees ook
Ontroerend: baby kan voor het eerst horen

Doof zijn

Nadat Ayla twee keer zakte voor haar gehoortest na haar geboorte, bleek dat ze aan gehoorverlies leed. Daarna leerde het gezin met de artsen van het Cook Children’s Healt Care System om te gaan met het gehoorverlies van hun dochter en zusje.

In een blog van het ziekenhuis vertellen Anna en haar man Will: “Doof zijn is niet erg, het is anders. We hebben veel tijd besteed om ons voor te bereiden op een leven waarbij Ayla niet kan horen. We moesten dingen naast ons neer leggen, zoals dat ze onze stemmen nooit zou horen, geen muziek zou kunnen luisteren, het geluid van lachen. We moesten een andere manier vinden om van deze dingen te kunnen genieten, bijvoorbeeld met trillingen of ‘horen’ via haar ogen.”

Implantaten

Maar alles veranderde toen ze hoorden dat Ayla in aanmerking kwam voor Cochleair implantaten. Zo’n implantaat is een elektronisch toestel dat aan zeer slechthorenden en doven de mogelijkheid biedt om weer iets te horen.

“We zijn zo dankbaar hiervoor!”

Toch was het een spannende tijd, want iedereen reageert anders als de implantaten zijn geactiveerd. “Ook al wist ik dat het zou werken, had ik toch nog zo mijn twijfels. Dus toen ik haar zag reageren werd ik door emoties overweldigd. Ik was God en iedereen die bij dit proces was betrokken zo dankbaar.”

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50