Moeder bekritiseert omdat ze zoontje van 7 borstvoeding geeft

Moeder bekritiseert omdat ze zoontje van 7 borstvoeding geeft
  • in Moeder
  • 19
  • 6326
  • 23/01/2019

Lisa Bridger geeft haar 7-jarige zoon nog steeds borstvoeding. Met een goede reden. Ondanks dat wordt ze behoorlijk bekritiseert en wordt ze uitgemaakt van kindermishandeling en het beschadigen van de gezondheid van haar kinderen.

Lisa’s zoontje heeft autisme. Als ze hem borstvoeding geeft wordt hij een stuk rustiger en hoeft hij zelf geen medicatie in te nemen. Het jongetje heeft melatonine nodig, maar zijn moeder lukt het niet om hem dat te laten innemen. Met het geven van borstvoeding lukt het haar wel. “Nu krijgt hij de melatonine via de borstvoeding binnen en zijn zijn aanvallen een stuk minder erg.”

Lees ook:
Kijkgedrag baby kan meer zeggen over ontwikkeling autisme

Borstvoeding geven in het openbaar

Ze heeft er geen moeite mee om hem in het openbaar borstvoeding te geven. Ze krijgt misschien een paar vreemde blikken, maar gen kritiek. Online is dat anders. “Ik word beschuldigd van kindermishandeling, pornografie en het beschadigen van de gezondheid van mijn kinderen.”

Pesten

Op de Australische site Kidspot dient ze degenen met kritiek van repliek: “Aan de volwassenen die beweren dat ik ziek ben en hulp nodig heb: er is niets mis met me en ik doe alleen wat heel natuurlijk is. Het is niets seksueels en ik ben geen pedofiel, zoals sommigen van jullie beweren. Mijn zoon is zeer zelfstandig, heeft zelfvertrouwen en is niet beschadigd. Zijn vrienden en leeftijdgenoten pesten hem niet en weten dat wat hij doet niet raar is. Door volwassen te zien die mij pesten en me van alles beschuldigen, omdat ze zeggen dat ik ze ongemakkelijk laat voelen en dat blijkbaar belangrijker moet vinden dan dat ik de wensen van mijn kind tegemoet kom… Nu begrijp ik waarom er zoveel kinderen zijn die ook pesten.”

Tot welke leeftijd borstvoeding geven

“Nee, ik ga hem geen borstvoeding meer geven als hij een tiener is, of als hij een twintiger of dertiger is. Als ze eenmaal hun melktanden verliezen en een volwassen gebit krijgen, verliezen ze het vermogen om te zogen. Dat is normaal. Ik geef hem niet zo veel borstvoeding als bij een pasgeborene. Het is meestal vlak voor het slapen gaan of als hij een aanval heeft gehad. De ene keer wil hij een knuffel, de andere keer wil hij graag alleen worden gelaten.”

Bron: Kidspot

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (19) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50