‘’Mijn zoon lijkt sprekend op mijn ex en daar heb ik soms best moeite mee’’

‘’Mijn zoon lijkt sprekend op mijn ex en daar heb ik soms best moeite mee’’

Als je een kindje met iemand krijgt kan het zomaar zo zijn dat hij of zij veel op jouw partner gaat lijken. Dit kun je prachtig vinden, of lastig.. En misschien vind je dat des te lastiger als die geliefde niet langer je partner maar je ex is. Deze moeder luchtte eerlijk haar hart.

‘’Mijn inmiddels ex en ik waren mega trots toen we eindelijk ons ventje kregen. Het was een lange rit, maar uiteindelijk kregen we ons geschenk. Toen onze zoon net geboren was zagen we eigenlijk al gelijk dat het een kopie van mijn ex was van vroeger. Alle babyfoto’s kwamen overeen, maar daar kan uiteraard nog een hoop aan veranderen.

Maar dat deed het niet. Onze jongen is inmiddels 5 en nog altijd een kopie van mijn ex. Prima, maar ook weet niet.. Want mijn ex en ik zijn nogal rot uit elkaar gegaan. Ik kan hem niet meer luchten, sterker nog - hem zien doet mij pijn. En dit gevoel krijg ik heel soms ook bij mijn zoontje..

Uiteraard is het niet hetzelfde en houd ik zielsveel van dat mannetje. Maar de gelijkenissen zijn enorm. Het lijkt wel alsof hij zelfs op zijn vijfjarige leeftijd precies hetzelfde loopje heeft als zijn vader. De blik in zijn ogen en de manier waarop hij lacht.. De gelijkenissen zijn intens. Mijn moeder pest mij er ook vaak mee, maar dat vind ik ondertussen echt niet leuk meer.

Ik heb er zelfs laatst een nachtmerrie over gehad. Mijn zoon was in mijn dromen 20 en toen al helemaal een kopie van mijn ex. Ik werd huilend wakker en voelde mij tegelijkertijd schuldig. Ik hoop dat ik mijn gedachten niet op hem projecteer. Ik voel me schuldig maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik dit moet delen.

Is dit herkenbaar voor jullie, of denken jullie dat ik met iemand moet gaan praten?’’

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Barbamammie79

  Probeer positief over je ex te denken... daar begint het mee... Bekijk hem met respect... als een waardig mens... ooit was je verliefd op hem toch? Waarom zo negatief over hem denken.? Heb je niks aan en het zorgt blijkbaar voor bepaalde rare gevoelens naar jullie kind.

  Richt je gedachten op alle leuke dingen aan je ex. Die zijn er ....anders was het nooit je ex.

  Je kunt kiezen hoe je over iemand denkt.

  En rot uit elkaar gegaan? Maak dat goed! Vandaag nog.

  Jullie zijn jullie hele leven aan elkaar verbonden door jullie kind. Tijd dus voor een volwassen houding. Pak jezelf aan.

 • Ummh_

  Preciess

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50