Real life: 'Mijn zoon lijkt sprekend op mijn ex en daar heb ik soms best moeite mee'

Real life:
  • in Vaders
  • 0
  • 4678
  • 12/09/2021

Als je een kindje met iemand krijgt kan het zomaar zo zijn dat hij of zij veel op jouw partner gaat lijken. Dit kun je prachtig vinden, of lastig.. En misschien vind je dat des te lastiger als die geliefde niet langer je partner maar je ex is. Deze moeder luchtte eerlijk haar hart.

"Mijn inmiddels ex en ik waren megatrots toen we eindelijk ons ventje kregen. Het was een lange rit, maar uiteindelijk kregen we ons geschenk. Toen onze zoon net geboren was zagen we eigenlijk al gelijk dat het een kopie van mijn ex was van vroeger. Alle babyfoto’s kwamen overeen, maar daar kan uiteraard nog een hoop aan veranderen."

Lees ook
In beeld: zó sterk kunnen familiegenen zijn

Kopie van mijn ex

"Maar dat deed het niet. Onze jongen is inmiddels 5 en nog altijd een kopie van mijn ex. Prima, maar ook weer niet.. Want mijn ex en ik zijn nogal rot uit elkaar gegaan. Ik kan hem niet meer luchten, sterker nog - hem zien doet mij pijn. En dit gevoel krijg ik heel soms ook bij mijn zoontje..

Uiteraard is het niet hetzelfde en houd ik zielsveel van dat mannetje. Maar de gelijkenissen zijn enorm. Het lijkt wel alsof hij zelfs op zijn vijfjarige leeftijd precies hetzelfde loopje heeft als zijn vader. De blik in zijn ogen en de manier waarop hij lacht.. De gelijkenissen zijn intens. Mijn moeder pest mij er ook vaak mee, maar dat vind ik ondertussen echt niet leuk meer."

Schuldgevoel

"Ik heb er zelfs laatst een nachtmerrie over gehad. Mijn zoon was in mijn dromen 20 jaar en toen al helemaal een kopie van mijn ex. Ik werd huilend wakker en voelde mij tegelijkertijd schuldig. Ik hoop dat ik mijn gedachten niet op hem projecteer. Ik voel me schuldig maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik dit moet delen."

Is dit herkenbaar voor jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50