Mijn bevallingsverhaal: ‘Ik roep vanuit mijn bed dat hij moet opschieten’

Mijn bevallingsverhaal: ‘Ik roep vanuit mijn bed dat hij moet opschieten’

De een doet er dagen over, de ander is in mum van tijd bevallen. Voor iedereen is het verschillend. Dit is het ingestuurde bevallingsverhaal van een BabyBytes-lezeres.

‘s Morgens om 7.00 uur braken mijn vliezen. Manlief brengt de kinderen naar school. En haalt ze ook om 12.30 uur weer op. Het is woensdagmiddag. Ik heb nog nergens last van. Hij doet zijn ding en ik doe mijn, inmiddels standaard, middagdutje.

Lees ook
Mijn bevallingsverhaal: 'Ik was nog nooit geopereerd en ineens kreeg ik een keizersnede'

Weeën

Om kwart 14:15 uur bel ik mijn man dat hij de kinderen maar even naar oma moet brengen, want de weeën beginnen te komen. Hij vertelt de kinderen dat waarschijnlijk vandaag de baby geboren wordt en wil ze naar oma brengen (inmiddels is het 14.30 uur).

Ik roep vanuit mijn bed dat hij echt op moet schieten. Hij antwoordt heel nuchter: “Waarom?” Maar ik zeg dat het nu serieus wordt. Waarop hij reageert: “Huh, nu al?”

Even bijkomen

De kinderen lopen zelf naar oma en als manlief om 14.40 uur weer bij me in de slaapkamer komt, wordt het hoofdje net geboren. Op dat moment komt ook de verloskundige binnen. Die wilde voor de zekerheid even kijken hoe het bij ons was, voordat ze naar een andere visite zou rijden. En om 14.45 uur was onze kleine meid er... Wow! Het ging zo snel. Hier moesten we allemaal wel even flink van bijkomen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50