Mijn bevallingsverhaal: ‘Ik was nog nooit geopereerd en ineens kreeg ik een spoedkeizersnede!’

Mijn bevallingsverhaal: ‘Ik was nog nooit geopereerd en ineens kreeg ik een spoedkeizersnede!’

Doodeng natuurlijk als je nog nooit onder het mes bent geweest en je krijgt ineens te horen dat je de operatiekamer in moet vanwege een spoedkeizersnede. Het overkwam deze BabyBytes-lezeres.

“Op 9 maart 2021 ben ik trotse mama geworden van mijn zoontje Xaveyano. Alleen liep dit niet zoals gepland. Door mijn diabetes type 1 moest ik met 38 weken worden ingeleid; vanaf de inleiding tot de geboorte was mijn suiker een enorme hypo (veel te lage suiker). Dit was al een "no go". De hele dag mocht ik ongeacht mijn waardes niks eten of drinken. Toen kwam daar het moment. Ik mocht persen. Dat was op dat moment voor mij echt een opluchting, totdat ik kreeg te horen dat mijn zoontje zich in een bochtje had gelegd. Ik mocht nog een keer proberen te persen anders zouden ze mij inknippen en het met de vacuümpomp proberen.”

Lees ook
Moeder beweert dat ze een spoedkeizersnede kreeg nadat baby al was geboren

Spoedkeizersnede

“Dat gebeurde uiteindelijk. Ze haalden alles uit de kast, maar het hielp niet. De hartslag van Xaveyano daalde en mijn suiker was nog steeds te laag. Ze besloten een spoedkeizersnede te doen. Dit vond ik doodeng, want ik had nog nooit een operatie gehad en ik ben altijd bang geweest om controle te verliezen. Ze moesten wel de operatie uitvoeren. Van tevoren kreeg ik nog een paniekaanval, maar toen brak de tijd aan dat ze gingen opereren.”

Paniek

“Even later om 21.40 uur op 9 maart 2021 werd mijn zoontje via een spoedkeizersnede geboren. Meteen was ik in paniek, ik zag hem alleen door een laag doorzichtig plastic. Hij huilde niet, ik begon te roepen: ‘Doe iets! Hij huilt niet.’ Direct werd hij weggehaald. Mijn moeder, die bij de hele bevalling aanwezig was, mocht met mijn zoontje en de kinderarts meegaan, terwijl ze mij nog moesten hechten.

Drie uur later wist ik pas iets. Maar liefst drie uur heb ik in spanning gezeten en wist ik niet of hij het had overleefd. Later mocht ik naaar hem toe, maar ik was zo versuft van alle medicatie dat ik hem niet eens kon vasthouden. Later kreeg ik te horen dat hij het bijna niet had overleefd, dat ze hem 15 minuten lang gereanimeerd hebben en daarna beademing hadden gegeven. Hij had ook lage suikerwaardes en moest sondevoeding. 11 dagen heb ik in totaal in het ziekenhuis gelegen, waarvan 10 met hem.

Nooit meer bevallen

‘Ik wil nooit meer bevallen’, dacht ik. Wat een angst moet je doorstaan als je kind er bijna niet meer is. Mijn omgeving vindt dit nogal vroeg geroepen, aangezien ik 18 jaar ben bijna 19. Xaveyano had een slechte start, maar is nu gelukkig helemaal gezond. Hij is bijna 11 weken.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50