Mijlpalen van je kind waar je niet zo snel bij stilstaat

Mijlpalen van je kind waar je niet zo snel bij stilstaat

De eerste keer dat je baby kan rollen, kruipen, lopen, de eerste woordjes. Dat zijn de mijlpalen waar iedereen het over heeft. Maar er zijn veel meer mijlpalen waar je misschien niet zo snel bij stilstaat. Een Amerikaanse kinderarts plaatste er een video over op TikTok, die compleet viraal ging. 

Kinderarts Sami heeft samen met een andere kinderarts een TikTok-account waar ze beiden video's plaatsen om ouders voor te lichten en informatie geven. In een van de laatste video's zegt kinderarts Sami dat een soort superkracht heeft waarmee ze kan voorspellen met welke 'problemen’ ouders haar benaderen.

“Het is niet dat ik een of andere genie ben, maar ik ben een kinderarts en daarom weet ik zulke dingen.” Daarna somt ze een aantal mijlpalen op waar ouders niet zo snel bij stilstaan...

Mijlpalen pasgeborene

“Als je een pasgeboren baby hebt dan is een van de mijlpalen dat ze vaak de hik hebben. Dat is heel normaal. En ook dat ze moord en brand kunnen schreeuwen, om alles. Of ze nu eten willen, een vieze luier hebben, of zich vervelen. Het klinkt altijd alsof er iemand doodgaat...”

Mijlpalen vier maanden oud

“Als ze vier maanden oud zijn dan is het de tijd van de schattige lachjes, maar ze kunnen ook je haar vastgrijpen en weigeren los te laten. Je hebt gewoon letterlijk kale plekken omdat ze je haren eruit trekken.”

Mijlpalen zes tot negen maanden

“Als ze tussen de zes en negen maanden zijn dan doen ze vaak rare dingen. Dingen waarvan je denkt: ‘Is dat wel normaal?’ Ze beginnen bijvoorbeeld de hele tijd hun hoofd te schudden of misschien steken ze wel hun tong een beetje uit? Is heel normaal! Een mijlpaal.”

Mijlpalen dreumes

“Ook zijn er veel mensen die denken dat woedeaanvallen beginnen als hun kinderen twee jaar zijn. Maar die beginnen al als ze tussen de twaalf en vijftien maanden zijn. Dat is ook een mijlpaal. En als ze hun eigen leven in gevaar brengen als ze tussen de vijftien en achttien maanden zijn? Ook een mijlpaal.”

Mijlpalen peuters en oudere kinderen

Ze noemt ook nog wat andere mijlpalen van peuters: dat ze egoïstisch zijn, dat ze onredelijk zijn, dat ze niets lusten.... Ook over oudere kinderen somt ze aantal mijlpalen op, die ouders vaak helemaal niet als mijlpalen zien. Bekijk maar in onderstaande video:

@thepedipals

original sound - The PediPals

Wat vind jij een mijlpaal van jouw kind dat normaal gesproken niet als mijlpaal wordt gezien?

=> Wist je dat BabyBytes nu ook op TikTok zit? Leuk als je ons gaat volgen!

Lees ook:

Voedingsdeskundige Roos: '3 tips om te bepalen of je baby klaar is voor de eerste hapjes
Voor het eerst naar de kapper: zo gaat dat

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50