Middagdutjes ook goed voor oudere kinderen

Middagdutjes ook goed voor oudere kinderen

Een middagdutje is niet alleen goed voor baby’s, dreumesen en peuters. Het is ook heel goed voor oudere kinderen!

Uit onderzoek is gebleken dat minstens drie keer per week een dutje van 30 – 60 minuten ervoor zorgt dat kinderen van 10-12 jaar een stuk vrolijker zijn, minder last hebben van gedragsproblemen en meer zelfvertrouwen hebben. Bovendien kwam naar voren dat het IQ van deze kinderen hoger is dan kinderen die niet aan middagdutjes doen.

Lees ook:
HELP! Het middagdutje van mijn peuter is verleden tijd!

Onderzoek

Voor het onderzoek werden 3.000 kinderen tussen de 10 en 12 jaar bestudeerd. Er werden gegevens over dutjes verzameld, hoe vaak ze dat doen en hoe lang het dutje duurde. Verder werd er gekeken naar zelfvertrouwen en of ze zich gelukkig voelden. Ok werd rekening gehouden met het fysieke gedeelte, zoals hun BMI en hun suikergehalte. Docenten van de kinderen werd gevraagd naar hun schoolresultaten en hun gedrag in de klas.

“Kinderen die drie keer of vaker per week een dutje deden hebben in groep 8 7,6 procent meer kans hebben om beter te presteren”, zegt onderzoeker Adrian Raine, neurocriminoloog aan de universiteit van Pennsylvania.

Middagdutje

Terwijl de meeste westerse landen niet meer aan middagdutjes doen bij kinderen die ouders zijn dan vier jaar, is het de normaalste zaak van de wereld in bijvoorbeeld China. Hier zijn dutjes heel normaal voor kleine kinderen, maar ook voor oudere kinderen en zelfs volwassenen.

Bron: TheBump.com

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • rlyblue

    In Nederland is het cultuur om je kind savonds vroeg naar bed te doen en komen middagdutjes vanaf kleutertijd niet zo veel meer voor. In landen waar kinderen laat naar bed gaan kan ik me voorstellen dat een middagdutje hierin kan compenseren

  • Chudo

    Een paar weken geleden hadden jullie nog een artikel geplaatst over hoe slecht middagdutjes wel niet waren

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50