Michelle Obama: ‘Miskraam voelde als ik had gefaald’

Michelle Obama: ‘Miskraam voelde als ik had gefaald’
  • in Moeder
  • 0
  • 2063
  • 12/11/2018

Het krijgen van kinderen ging voormalig first lady, Michelle Obama, niet over rozen. In een interview vertelde ze openhartig over haar miskraam en ivf-behandelingen. “De miskraam voelde alsof ik had gefaald.”

“Ik wist niet hoe gebruikelijk miskramen zijn, omdat er nooit over wordt gepraat. Je zit in je eigen pijn, denkend dat er iets kapot is”, vertelt Michelle tijdens een interview aan de Amerikaanse nieuwszender ABC.

Lees ook:
Wat je wel en niet moet zeggen tegen iemand die een miskraam heeft gehad

Ivf-behandeling

Naast de miskraam vertelde ze ook over de ivf-behandelingen die ze onderging om haar twee dochters, Malia en Sasha te krijgen. “We hebben ivf gekozen. Het ergste wat vrouwen elkaar aan kunnen doen, is om ze niet de waarheid over onze lichamen te vertellen en niet te vertellen wat werkt en wat niet werkt.”

Lees ook:
Dit zijn jullie ervaringen met ivf

Volgens Kristen Verdel, Amerikadeskundige en voormalig medewerker van Barack Obama vertelde ze dit met een reden. Volgens haar wil de voormalige presidentsvrouw deze onderwerpen uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken.

Aanleiding van het interview was de verschijning van haar nieuwe boek Becoming.

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50