Mia: ‘Wat een gedoe kerst met een samengesteld gezin’

Mia: ‘Wat een gedoe kerst met een samengesteld gezin’
  • in Moeder
  • 1
  • 865
  • 24/12/2023

Met z'n alleen kerst vieren, hoe mooi is dat? Mia had er heel veel zin in om samen met de kinderen van haar vriend Kerstmis te vieren, maar het gaat iets anders dan ze had verwacht. ‘Ik ben benieuwd of het dit jaar gaat lukken. Vorig jaar was het zo'n chaos. Wel een gedoe hoor, kerst vieren met een samengesteld gezin.’

“Drie jaar geleden ontmoette ik mijn huidige vriend. Het was liefde op het eerste gezicht. Het is zo'n lieverd, zó anders dan mijn vorige partner. Met hem had ik al een zoontje, van nu zes, en samen met mijn nieuwe vriend heb ik net een dochtertje gekregen. Ze is bijna twee. Maar dat is nog niet alles: ook hij heeft kinderen, drie maar liefst! Een jongen die even oud is als mijn zoon en een tweeling van vijf jaar. Een hele roedel kids, die het gelukkig allemaal heel goed met elkaar kunnen vinden.”

Nieuwe relaties én kinderen

“Je zou dus denken: dat wordt in ieder geval een gezellige kerstdag met z'n allen... Maar niets is minder waar... Onze exen hebben óók allebei een nieuwe relatie, mét kinderen. Onze bezoekschema's volgens de ouderschapsplannen die we allemaal met onze eerdere relaties hebben ondertekend, lopen wat de kerstdagen niet helemaal synchroon.”

Jammer

“Hierdoor missen er altijd wel kinderen op de ene en dan weer op de andere dag. Voor onze dochter die we samen hebben, maakt het nu nog niet zo veel uit, dat ze op de ene dag haar broers en zussen van de ene ouder op de ene kerstdag heeft en de andere op de andere kerstdag. Maar ik kan me voorstellen dat ze dat op den duur wel jammer vindt. Want onze oudsten klagen dat er al over; dat het zo jammer is dat we niet een dagje met z'n allen zijn.”

Derde Kerstdag

“Vorig jaar hebben we het probleem opgelost door een Derde Kerstdag te creëren. Waren we in ieder geval even met het diner met z'n allen. Dit jaar lukt het op kerstavond, maar dan moeten er wel een paar kinderen 's avonds na het eten weg, omdat ze de volgende dag al vroeg moeten vertrekken naar familie naar de andere kant van het land. Wat een gedoe. Kerst is altijd al zo'n gestress, maar hierdoor krijg ik alleen maar meer stress. Gelukkig is mijn vriend de rust zelve. Is er tenminste eentje die het overzicht kan houden, haha.”

Jouw verhaal delen?

Wil jij ook graag je verhaal delen? Bijvoorbeeld over je gezin, je relatie, je kinderen, je kinderwens, je zwangerschap of bevalling? Stuur je verhaal via dit formulier naar de redactie en wie weet sta jij binnenkort op onze site!

Heb jij ook een samengesteld gezin? Hoe doen jullie dat met de feestdagen?

Lees ook:

'Als de kids bij mijn ex zijn, voel ik me zo eenzaam'
Hoe verdeel je de vakanties en feestdagen na een scheiding?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50