Real life: 'Als de kids bij mijn ex zijn voel ik me zo eenzaam'

Real life:

Een scheiding is een enorm ingrijpende gebeurtenis in je leven. De emoties die erbij kunnen komen kijken, kunnen behoorlijk intens zijn. BabyBytes-lezeres Eveline voelt zich vrij eenzaam na haar scheiding: 'Als de kids er zijn dan bruist dit huis tenminste een beetje'.

"Als de kinderen er zijn dan heb ik minder last van eenzame gevoelens dan wanneer ze er wel zijn. Dan bruist het huis weer een beetje. Maar als ze weer naar hun vader gaan, dan is het huis een lege huls en ik verdwaal er een beetje in." 

Scheiden was niet mijn keus 

"Vlak na de scheiding was dit gevoel heel erg. Het liefst kroop ik onder de dekens en kwam er niet meer onder vandaan. Scheiden was niet mijn keus, maar ja, als het maar van een kant komt, dan houdt het al snel op, hè? Dus uiteindelijk stemde ik in met een scheiding. De verdeling van tijd met de kinderen ging gelukkig goed. En ook het verdelen van de spullen ging zonder gedoe, dus daar heb ik niet veel stress van gehad, maar dat ik alleen zou zijn daar zag ik als een berg tegenop." 

Eenzaamheid 

"Mijn ex is het sociale dier. Hij omringt zicht altijd met veel mensen en die mensen kiezen nu meestal voor hem. Ik ben niet zo'n gangmaker als hij. Ben vrij rustig en kijk de kat uit de boom. Ik heb een paar goede vriendinnen, maar ik ga niet elke dag in de week dat ik de kinderen niet heb, iets met ze doen. Ze hebben ook een druk leven met gezin, werk, familie. In dat drukke schema pas ik natuurlijk niet altijd in... Terwijl ik zo'n behoefte heb om over mijn eenzaamheid te praten. Maar ik wil niet het gevoel hebben dat ik de vriendin ben die het altijd maar over de eenzaamheid en de scheiding heeft." 

Gemis 

"Ik vind het lastig om me in zo'n ‘kinderloze’ week te vermaken en heb vaak de neiging om me binnen mijn vier muren te verschuilen dan eropuit te gaan. Ik had gedacht dat het wel beter zou gaan nu de scheiding al een aantal maanden achter me ligt, maar ik heb toch het gevoel dat het er niet beter op wordt. Ik mis de weekendborrels met onze oude vrienden, ik mis de uitjes die we samen hadden met vrienden en hun kids, ik mis mijn oude leven enorm. En ik word er alleen maar verdrietiger om als het echt tot me doordringt dat die tijd nooit meer terugkomt." 

Deel jouw verhaal  

Wil jij graag je hart luchten en jouw verhaal vertellen over je kinderwens, het moederschap, je relatie met je man, een vriendin of je familie? Deel jouw verhaal via dit formulier. Wil je anoniem blijven, dan is dat geen probleem en kun je dat makkelijk in het formulier aangeven. 

Lees ook:

Real life: 'Mijn zus werd zwanger en ik niet'
'Zit je dan met je miskraam in een wachtkamer vol zwangere vrouwen' 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50