Met deze 10 tips kom je makkelijker door een baaldag heen!

Met deze 10 tips kom je makkelijker door een baaldag heen!
  • in Moeder
  • 1
  • 8914
  • 21/11/2016

We hebben allemaal wel eens zo’n dag waarop we het liefst diep onder de dekens willen duiken om óf de hele dag te slapen, óf een serie van voor tot achter te bindgewatchen. Maar: we zijn moeder, dus dat kan niet. Zal je trouwens net zien dat je kinderen op die dagen onuitstaanbare monstertjes worden, om het allemaal net een stukje ongemakkelijker te maken. Hierbij dan ook tien gouden tips om toch die dagen door te komen!

1. Laat ze gaan

Heb je een baby en peuter in huis? Lekker laten gaan dan. Laat ze de pannenlade maar plunderen, laat ze maar lekker tekeergaan met potloden. Geef ze een koekje (of zes) als ze daar om vragen, maak je niet druk als ze geen boterham willen. Let er niet op dat ze de gehele voorraad Duplo én de bak met treinbaanonderdelen overhoop trekken. Ga achterover op de bank zitten en laat alles lekker los.

2. Maak plannen

Op zo’n rotdag is het toch wel erg fijn om even te denken aan betere tijden in de toekomst. Maak dus plannen waar je blij van wordt. Spreek af dat je kinderen een keer naar een oppas gaan en organiseer een middagje/avondje/nachtje weg met je partner. Of bel een vriendin en spreek in de nabije toekomst af om samen koffie te drinken. Je zult merken dat het heel goed helpt om even je gedachten te verzetten.

3. Treat yo’self

Nog zo’n goede tip: niets helpt beter dan jezelf even verwennen. Of je dat nu met een lekkere kop thee doet, met een tripje naar een nabijgelegen Starbucks, met een online bestelling waar je U tegen zegt of met een half uurtje op de bank met een tijdschrift. Doe. Het.

4. Bedtijd

Aan alles komt een eind, dus ook aan je baaldag. Probeer eens uit of je je kinderen niet een half uurtje eerder in bed kunt leggen. Je zult verbaast staan als je merkt dat ze nog braaf gaan slapen ook!

5. Blijven ademen

Let eens op je ademhaling en doe dit zo rustig mogelijk. Adem in, adem uit. Neem even een klein momentje voor jezelf om even op je ademhaling te letten. Het klinkt misschien stom, maar het kan echt helpen om even rustig te worden.

6. Huilen

En werkt het niet om even rustig te ademen, zet het dan op het brullen. Ook dat kan soms zo ontzettend opluchten!

7. Lees een boek

Het klinkt als een onmogelijke taak om echt een boek te lezen als je twee rondrennende dreumesen hebt, maar probeer het maar eens. Al lees - in combinatie met tip 1 - je maar drie pagina’s, het helpt je wel even om je in te leven in een ander verhaal.

Lees meer: Nog meer praktische tips om de dagen stressloos door te komen! 

8. Zoek lotgenotencontact

Je hebt vast wel een vriendin die - net als jij - tot haar nek toe in het moederschap zit. Helemaal mooi, want deze vriendin ga je even bellen. Als geen ander kent ze dit soort baaldagen en ze weet dus ook precies wat ze moet zeggen om je op te vrolijken. Vandaag is namelijk een rotdag, maar morgen wordt het écht weer beter!

9. Kop in de wind

Knoop je peuter vast in de kinderwagen, hang je baby in een draagzak. Zet iedereen een muts op, trek iedereen een warme jas aan en ga een heel stuk lopen. Grote kans dat de wind, de kou en het wandelen je een stuk vrolijker maken! En zo niet, dan doet die mok warme chocolademelk het wel als je terug komt!

10. Ga iets nuttigs doen

Het klinkt tegenstrijdig, maar het helpt soms juist ontzettend om iets nuttigs te gaan doen, als alles tegen lijkt te zitten. Geef jezelf een schop onder je hol, neem je dreumes onder je arm mee naar zolder en ga die berg wasgoed nu eens opvouwen. Of wandel richting de groenteboer en sla genoeg in voor een verse groentensoep. Of ga - als dat kan in combinatie met je kinderen - even vooruit werken. Soms helpt het nuttig bezig zijn net om jezelf uit een dipje te trekken!

Ze zeggen dat de dagen lang zijn en de jaren kort, als je kinderen hebt. Maar sommige dagen zijn wel echt extreem lang. Gelukkig komt - ook aan die extreem lange dagen! - aan elke dag een eind en komt ook voor jou het moment weer dat je heerlijk onder die dekens kan kruipen. Succes!  

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50