Meisje wordt uit huis geplaatst in Vier Handen Op Eén Buik

Meisje wordt uit huis geplaatst in Vier Handen Op Eén Buik
  • in Moeder
  • 10
  • 40240
  • 11/01/2017

In het NPO-programma Vier Handen Op Eén Buik wordt wekelijks een aanstaande tienermoeder begeleid door een bekende Nederlandse moeder. Ze worden ondersteund tijdens de spannende, zwangere maanden en er wordt samen op zoek gegaan naar oplossingen voor de problemen in de levens van deze moeders-in-spé. Gisteren zond de NPO de aflevering uit van Michelle, die begeleid werd door Patty Brard. 

Bewust

De achttienjarige Michelle werd bewust zwanger van haar vriend Michael-Angelo. Michelle woonde op een kamer via een begeleid wonen-traject en Michael-Angelo was dakloos. Hij werkte twee dagen in de week in een supermarkt. Er was dus een hoop werk aan de winkel voor Patty Brard om het aankomende gezin goed op gang te helpen. 

Michelle en Michael-Angelo werden begeleid door de kerk, waar ze veel steun vonden. Via de kerk zijn ze ook getrouwd. 

Voor de wind?

Alles leek het jonge stel voor de wind te gaan. Er was een woonhuis gevonden, waar Michelle ook nog begeleid zou worden. Bovendien kon Michael-Angelo meer werken in de supermarkt, wat voor extra financiële ruimte zou zorgen. En na een heftige bevalling werd het prachtige, gezonde meisje Mylene geboren. Helaas bleek toch al snel dat het toch niet goed ging in het jonge gezin. 

Michelle en Michael-Angelo kwamen diverse afspraken met hulpverleners niet na en er ontstonden ernstige twijfels over de veiligheid van hun dochtertje. Na een aantal gesprekken en na heel veel extra hulp in huis, heeft Jeugdzorg uiteindelijk toch besloten het meisje tijdelijk uit huis te plaatsen. 

Een extreem verdrietige aflevering dus, waarin een mooie rol was weggelegd door Patty Brard, die zich van een hele warme kant liet zien. 

Op Twitter stromen de reacties over de uitzending binnen. 

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier

Bron afbeelding

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50