Meisje met spierdystrofie wordt ballerina voor een dag

Meisje met spierdystrofie wordt ballerina voor een dag
  • in Kinderen
  • 0
  • 2286
  • 23/03/2017

Toen Jessica Kennedey pas achttien maanden was, werd de diagnose spierdystrofie bij haar vastgesteld. Ondanks haar ziekte, waardoor ze in een rolstoel terecht kwam, was haar grootste droom om ballerina te worden. Stichting Make-A-Wish liet deze droom in vervulling gaan en regelde dat het meisje (nu zeven jaar oud) kon optreden met de ballerina's van de Australian Ballet Company.

Outfit

De stichting zette de verrassing groots op door het meisje een volledige ballerina-outfit te toe te sturen in haar lievelingskleuren roze en zwart en een prachtige tiara voor op haar hoofd. Toen de grote dag zich aandiende, werd het meisje met haar hele familie opgehaald in een roze hummer en naar het Australian Ballet gebracht in Melbourne.

Tijd vrij gemaakt

Twee ballerina's maakten speciaal tijd vrij in hun drukke schema voor Jessica om haar zo de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Jessica was door het dolle heen toen ze de danseressen zag.

Even geen rolstoel

Jessica zit normaal gesproken in een rolstoel maar voor het dansen met de ballerina's werd ze op een driewieler gezet. Op deze manier kon ze beter bewegen tussen de danseressen. Zo rolde ze over de dansvloer en haalde rozen op die ze van het publiek kreeg aangereikt. 

 

Wat is spierdystrofie precies?

Spierdystrofie is een verzamelnaam voor een groep erfelijke spieraandoeningen. Deze aandoeningen hebben als kenmerk dat de spiersterkte geleidelijk afneemt en dat spierweefsel wordt afgebroken (atrofie). 

Spierdystrofie komt even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Sommige typen spierdystrofie ontwikkelen zich al bij jonge kinderen. Andere typen spierdystrofie ontstaan bij jongvolwassenen of pas op latere leeftijd. De ernstigste vormen van spierdystrofie komen meestal voor bij jonge kinderen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50