Meer groente eten tijdens zwangerschap halveert kans op astma bij kind

Meer groente eten tijdens zwangerschap halveert kans op astma bij kind

Moorkoppen, augurken, knakworsten… Tijdens je zwangerschap heb je trek in de raarste dingen. Maakt niet uit, maar als je dat nu ook eens combineert met het eten van veel groente heeft je ongeboren kind er ook nog wat aan: de kans op astma wordt dan gehalveerd!

Dit blijkt uit onderzoek in Japan. Een team onderzoekers die verbonden zijn aan het Nationale Centrum voor de Gezondheid en Ontwikkeling van het Kind heeft twee jaar lang 310 zwangere vrouwen en hun kind gevolgd.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: de raarste dingen die ik at tijdens mijn zwangerschap

Onderzoek

Tijdens die periode hebben ze een groep vrouwen vergeleken die 78 gram groente at met een groep vrouwen die 286 gram groente per dag at tijdens de eerste 16 weken van de zwangerschap.

Aan het einde van het onderzoek kwamen ze tot de conclusie dat de 2-jarige kinderen van de groep vrouwen die veel groente at 40 procent minder kans had om symptomen van astma te krijgen, zoals hoesten en kortademigheid, dan de vrouwen die weinig groente aten.

Welke groente?

Groente zoals asperges en spinazie worden vooral aangeraden omdat daar foliumzuur in zit. Ook broccoli en kool zijn goed vanwege het hoge ijzergehalte.

Je hoort het niet heel vaak. Maar had/heb jij tijdens je zwangerschap ineens heel veel trek in een bepaald soort groente?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50