Mandy (41): 'Lag ik daar alleen te bevallen zonder man en vriendin aan mijn zijde’

Mandy (41):

De ene bevalling is de andere niet. Daar weet Mandy alles van. Duurde het bij haar eerste bevalling redelijk lang, bij de tweede bevalling ging het een stuk sneller. ‘Lag ik daar alleen te bevallen en te schreeuwen om een ruggenprik zonder man en vriendin aan mijn zijde.’ 

“Het was 22 augustus. Ik was zwanger van mijn tweede dochter. Ik was uitgerekend op 31 augustus. Haar zus was geboren met 40+1 weken dus ik was ervan overtuigd dat we nog genoeg tijd hadden. Bij haar zus begonnen de weeën om 10:30 uur 's ochtends en zij kwam pas na een ruggenprik en weeënopwekkers om 02:15 uur. Dat duurde dus enorm lang voor mij.”

Zeurende pijn 

“Nu lag ik samen met mijn dochter te slapen toen ik wakker werd van zeurende pijn. Het was 05:15 uur. Een half uur later had ik elke 5 minuten een wee. Om dat te verlichten besloot ik om 06:15 uur te douchen. Dat hielp dus niet. Om 06:30 uur hebben we uiteindelijk het ziekenhuis gebeld en moesten we komen.”

'Ze komt eruit!'

“Mijn man zou eerst mij afzetten in het ziekenhuis en daarna onze dochter naar mijn nicht brengen. Mijn vriendin, die ook bij de bevalling mocht zijn, was eerder vertrokken vanuit haar vakantieadres zodat ze op tijd in Nederland zou zijn en mijn bevalling niet zou missen. Maar goed, eenmaal beneden in de hal had ik zo’n heftige weeënaanval dat ik tegen mijn man zei: ‘Verrek, het lijkt wel alsof ze eruit komt!'"

Met geduld

“Om 07:00 uur waren we bij het ziekenhuis dat een kleine 20 minuten rijden van ons vandaan ligt. Onderweg sloeg ik bijna het dak van onze auto in, want ik hield ik het niet meer uit. Aangekomen bij het ziekenhuis belde mijn man geduldig aan op de intercom en wachtte totdat er iemand opnam. Nou, met dat geduld was ik niet mee eens. Ik ben opgestaan uit die rolstoel en heb staan gillen tegen de intercom dat ik een ruggenprik nodig had. De deur ging open en er rende een verpleegkundige naar mij toe. Ze rende weer naar boven met me en schreeuwde iets tegen de andere verpleegsters. Ondertussen huilde ik: “Ik wil een ruggenprik!”

Ruggenprik

“Mijn man zei zachtjes hij mijn dochter snel even wilde wegbrengen, waarop de verpleegster zei dat dat niet meer kon, want de baby zou er met twintig minuutjes zijn. Ik dacht: ‘Huh? Wat? Hoe bedoel je?’  

‘Nee! Eerst een ruggenprik!’ Maar de verpleegster zei: ‘Nee dame, we gaan het samen doen zónder ruggenprik.’”

Alleen bevallen

“Omdat ik zo aan het gillen was, mocht mijn oudste dochter er niet bij zijn. En aangezien zij niet alleen op de gang kon zitten op 4-jarige leeftijd, zaten mijn man en zij samen in de kantine terwijl ik helemaal alleen zonder man en vriendin aan mijn zijde aan het gillen was om een ruggenprik en aan het bevallen was. 

Even later hoor ik de deur opengaan en kwam mijn man alleen de verloskamer binnen! Ik gilde nog tussen twee persweeën door: ‘Waar heb je mijn kind gelaten?! Zijn antwoord: ‘Bij een schoonmaakster en met een zakje M&M''s zodat ik bij jou kon zijn...’ 

Ik perste nog een keer met woede en toen kwam de baby ter wereld. Ik zei tegen mijn man: 'Knip maar snel de navelstreng door en ga naar mijn dochter!’ 

Achteraf kan ik hierom wel lachen. Maar wat ging dit allemaal totaal onverwacht en zó snel!”

Jouw bevallingsverhaal

Wil je ook jouw bevallingsverhaal met ons delen? Dat kan! Via dit formulier kun je de redactie mailen. Als je liever anoniem wilt blijven, is dat geen probleem en kun je dat heel eenvoudig aangeven. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

Patty (34): 'Als dit de eerste keer was gebeurd, had ik het bij eentje gelaten'
Lindy (32): 'Ik stond net onder de douche en kreeg ineens heftige weeën'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50