Mamablogger Krista over snoepen en trakteren

Mamablogger Krista over snoepen en trakteren

Over snoepen en suiker is een hoop te doen onder iedereen die met kleine kinderen te maken heeft. Er zijn er genoeg die voor totaal no-sugar beleid gaan en alles wat kindlief eet biologisch moet. Dan zijn er ook genoeg die snoepen een onderdeel van het leven vinden, waarbij ontbeten wordt met croissants, geluncht met koekjes en chips als avondeten (even overdreven).

Wij zitten daar zo ongeveer tussenin. Mijn zoon mag per dag een broodje met vlokken of hagelslag en tussendoortjes zo veel mogelijk gezond, maar als we op visite zijn en er wordt hem iets aangeboden, ga ik dat niet weigeren voor hem. Dat vind ik zielig, zeker als andere kindjes wel mogen. Het scheelt al een heel stuk dat op ons kinderdagverblijf geen suiker wordt getolereerd. Daar krijgt hij het dus in ieder geval al drie dagen per week niet binnen.

Lees ook de vorige blog van Krista:
Hoe gaat ze heten?

Traktatie

Maar hoe kun je dan een beetje leuk trakteren? Trakteren bij zijn verjaardag, maar ook bij het overgaan naar weer een hogere groep, dus al gauw twee keer vlak na elkaar. En iedere ouder wil de meest originele en leukste traktaties verzinnen. Hoe overtref je die? De eerste traktatie waren bananenscheepjes met zeiltjes van komkommer en tomaat. Daarna eierkoekgezichtjes met rozijnen ogen en komkommermond.

Speelgoed

Gelukkig worden er ook steeds meer kleine speelgoedjes uitgedeeld. Dat vinden de kindjes hartstikke leuk en het biedt weer nieuwe bronnen om uit te putten. Combinaties van iets eetbaars en iets om mee te spelen, lijkt mij helemaal top. Daar ging ik voor de derde verjaardag voor; namelijk zandbakvormpjes met eierkoek erin. Bij het kinderdagverblijf werd wel gevraagd of het volkoreneierkoek was, want de kans bestond dat het anders nog steeds onder de noemer snoep zou vallen. Dan mogen de kindjes het niet ter plekke op eten, maar mee naar huis nemen waar de beslissing aan de ouders is. Voor de geboorte van zijn zusje ging ik voor rozijntjes met een kaartjes eraan, omdat ik bang was dat de muisjes te zoet zouden worden beoordeeld en om dat nou mee te geven naar huis…

Ik merk wel dat ook het uitdelen van speelgoedjes steeds extremer wordt. Waren het eerste handpoppetjes of een potlood. Nu zijn het al autootjes of zelfs hele zakjes vol met kleine speelgoedjes. Nog even en alle kinderen krijgen een groter cadeau dan de jarige job. Mijn hersenen kraken nu al in het vooruitzicht voor verjaardag nummer vier. En dan moet school nog beginnen…

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Sbruggen

    Waarom moet je in vredesnaam de traktaties van anderen overtreffen, het interesseert die kinderen echt niks hoor, die zijn overal blij mee! Onze oudste trakteert altijd fruitspiesjes, bijv meloen met uitsteekvormpjes in een leuke vorm of gewoon lekker aardbei, ananas, besjes, etc. Vindt (bijna) iedereen lekker hoor.

  • NYVM

    Ik trakteerde vroeger graag iets waar ik blij van werd. Dat waren geen bananen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

0 leden zijn nu online
    Aanmelden