Hoe gaat ze heten?

Hoe gaat ze heten?

Het is één van de meest gestelde vragen tijdens een zwangerschap; Hebben jullie al een naam? Ik denk dat het meestal de vierde vraag is, na ‘Gaat het goed?’ ‘Wanneer ben je uitgerekend?’ en ‘Weet je al wat het wordt?’

Regelmatig zijn er dan grapjassen die na een bevestigend antwoord doorvragen en hopen dat je het stiekem verteld. Maar ik heb nog niets losgelaten. Het enige dat ik heb aangegeven is dat mijn collega’s gerust een weddenschap konden afsluiten, maar dat ze het toch niet zullen raden. En dat geloof ik nog steeds.

Lees ook de vorige blog van Krista:
Hoe zou het zijn met een tweede?

Naam dochter

De naam die wij voor ogen hebben voor onze dochter is er namelijk een die ik zelf nog nooit eerder heb gehoord. Twee van de drie babynamensites hebben de naam ook helemaal niet in hun uitgebreide repertoire opgenomen. Het is namelijk een naam die ik heb verzonnen toen ik nog niet eens plannen had om moeder te worden. Mijn vriend en ik waren net bij elkaar en ik zei: “Als ik ooit een dochter krijg, weet ik al een mooie naam.” Omdat vriendlief zelfs toen ook al enthousiast was, moest dat de naam gaan worden.

Baby-tinder app

We hebben nog wel gekeken of er een naam was die we nog mooier vonden. Ik wilde graag een baby-tinder app proberen. Als je al heel lang bij elkaar bent en geen behoefte hebt aan affaires of slippertjes, mis je toch iets in het swipen bij een bepaalde app, dus dit was mijn kans. Hoewel er wel een paar matches waren, konden die toch niet tippen aan DE naam. Deze kwam trouwens niet voor in de app, terwijl er zelfs namen voorbijkwamen waarvan ik vermoed dat men gewoon een aantal letters in een blender had gegooid.

Tips voor kiezen naam

De meeste tips om een naam te kiezen, zijn wel bekend. Spreek het hardop uit, kijk of het past bij de achternaam, zorg bij meerdere namen niet voor gekke initialen (zoals W.C.), maar waar ik eigenlijk nooit iets over heb gehoord is het criterium waar wij ook rekening mee wilden houden. En dat is dat iedereen het goed moet kunnen uitspreken, ook mensen die moeite hebben met een bepaalde letter of bijvoorbeeld slissen. Zo kan ik zelf de R niet goed uitspreken en mijn vriend heeft moeite met een goede S. Die letters hebben we dus vermeden, want het zou heel sneu zijn als onze dochter straks moeite heeft met haar eigen naam.

En zo heet ze...

We hadden nog kunnen testen of de naam in de smaak valt bij haar grote broer. Maar we hadden het nog niet tegen ons zoontje verteld, want geheimen bewaren zat nog niet in het opvoedprogramma en dus niet in zijn systeem. En wie wil nou dat de naam al bekend wordt voor de geboorte? Maar inmiddels is ze er en kan ik van de daken schreeuwen dat onze prachtige dochter, de prachtige naam Minte draagt.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden