Mamablogger Geke over taalfoutjes van kinderen

Mamablogger Geke over taalfoutjes van kinderen

Leuk als kleine kinderen praten, vooral die typische kinderfoutjes kunnen soms heel erg op je lachspieren werken. Lees maar in de nieuwe blog van Geke.

“Mama!”

Ik zit thuis op de grond naast mijn dochtertje die lekker aan het spelen is met een bakje met knijpers. De jongens zijn aan het spelen geweest en vertellen over hun fantasiespel.

Lees ook de vorige blog van Geke:
Kleur roze: het is tijd voor emancipatie

Taalfoutjes

“Mama, we gingen met de auto naar het zwembad. We gingen naar die grootste zwembad. Die was dichtbijer dan die andere. Ik was aan het rijden en hij heeft uitgekiest waar we naartoe gingen. We hebben lekker gezwemt maar onderweg kregen we een lekker band. We gingen naar een karpeerplaats en moesten de reservere band pakken maar die was vies en moesten we bezemen. Maar dat was een beetje moeilijk, dus toen kwamen er mensen aan. Zun gingen ons helpen. Toen gingen ze met ons mee naar huis. Toen kwamen we langs een tuuntje (deze is lastig, dat is een spoorwegovergang, die doet ‘tuuntuuntuun’ als er een trein langskomt). Er kwam ook een ambulance aan met de wiew wiew aan. We hebben ook lekker gedrinkt en geeet. En ik had ook een hondje blaf blaf mee. “

Nietus, dat was niet de jounde, dat was de mijnde! Jij had de koetje boe

Nieuts, het was de mijnde! Weet je nog? Ik heb hem eten gegeven en naar boven gebrongen.

Verbeteren

Terwijl mijn dochtertje nog steeds onverstoord bezig is met haar cursus ‘creatief knijpers’ ben ik aan het luisteren naar het verhaal van de jongens. Ik moet een beetje op mijn tong bijten om hun taal niet te verbeteren. Maar aan de andere kant vind ik het ook prachtig dat ze zo praten. Ze zijn nu bijna 6 en 4 jaar en de laatste hand aan hun spreektaal wordt gelegd. Ze maken niet lang meer van die kleine kinderen foutjes. Dus ik ga er nog maar even van genieten.

Geke is getrouwd en een vrolijke moeder van twee zoons (2012 en 2014) en een dochter (2018). Door haar beroep als medisch analist bekijkt ze haar rol als moeder ook door een analytische bril. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de alledaagse (on)geregeldheden die ze als moeder tegenkomt. Neem ook eens een kijkje op haar eigen site Nietvolgensboekje.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (12) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden