Mama biecht op: ‘Na de bevalling bleef ik last houden van urineverlies’

Mama biecht op: ‘Na de bevalling bleef ik last houden van urineverlies’
 • in Moeder
 • 2
 • 487
 • 7 dagen

Het gebeurt vaker dan je denkt: urineverlies na je bevalling. Bij de helft van de vrouwen verdwijnt dit een half jaar na de bevalling, maar een groot deel blijft er helaas last van hebben. Zo ook deze BabyBytes-lezeres: ‘Ik schaam me echt dood: even hoesten en hup dan moet ik me weer verschonen.’

“Al tijdens mijn zwangerschap en dan vooral het laatste trimester, had ik er last van: urineverlies. Bij een lachje of een kuchje, dan lukte het me gewoon niet om m'n plas op te houden. Echt ontzettend vervelend.”

Schaamte

“Na mijn bevalling, die gelukkig vlekkeloos verliep, had ik gedacht dat het wel vanzelf over zou gaan. Althans, dat had mijn verloskundige mij verteld. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en ik heb er, tot mijn grote schaamte, nog steeds last van.”

Doodongelukkig

“Ik ben 29 jaar en loop rond met van die dikke verbanden om de boel daar beneden droog te houden. Mijn seksleven...uhm welk seksleven? Want ik voel me allesbehalve sexy. Mijn man heeft begrip, maar heeft nu wel aangedrongen dat ik toch echt naar de huisarts moet gaan. Hij ziet dat ik er doodongelukkig van word.”

Stappen ondernomen

“Dus nu heb ik de stap genomen. Eerst even goed online gezocht om te zien wat de mogelijkheden zijn en daarna heb ik een afspraak gemaakt. Ik ben het nu ook zo zat, dat het me eigenlijk niet uitmaakt wat er gebeurt, als het maar ophoudt!

Ik ben wel heel benieuwd of er andere lezeressen ervaring hebben met een ingreep om dit vervelende gedoe op te lossen.”

Ook iets op te biechten?

Heb je ook iets op te biechten over bijvoorbeeld je zwangerschap, jouw leven als moeder of je relatie? Via dit formulier kun je geheel anoniem je verhaal naar de redactie versturen!

Lees ook:

Oeps! Urineverlies tijdens je zwangerschap
Deze dingen veranderen (bijna altijd blijvend) aan je lichaam

Beeld: AI, Midjourney

Lekker luisteren: de BabyBytes bevallingsverhalen podcast:

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Sharon

  Ik heb het al zo een 17 jaar..en eigenlijk geaccepteerd vanaf moment 1 dat het zo is. (Niezen, hoesten of onverwachtse beweging, kotsen...benen kruizen helpt bij de eerste twee)

 • Ikendochter

  Ik heb na m'n bevalling 5 maanden later

  Stadium 3 verzakking baarmoeder en blaas niks aan te doen dan opereren ( willen ze niet) ik ben te jong en na de operatie mag ik geen kinderen meer. Dus het is voor mij een keuze ga ik opereren over 4 jaar als mijn kleine oud genoeg is zodat ik haar niet meer vel hoef te tillen en nooit meer kinderen nu mag dit nog wel.

  Ik ben pas 33. Dus zo een beslissing is zo lastig zo jong en ergens nog wel een kinderwens.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50