Mama biecht op: ‘Ik wil mijn borsten laten liften’

Mama biecht op: ‘Ik wil mijn borsten laten liften’
  • in Moeder
  • 7
  • 722
  • 28/04/2024

Een zwangerschap en borstvoeding geven kunnen een aanslag zijn op je lichaam. Sommigen kunnen daarmee leven en zijn trots op wat hun lichaam heeft gepresteerd. Deze BabyBytes-lezeres is ook trots dat haar lichaam dat allemaal heeft doorstaan, maar ze is niet meer trots op haar borsten. ‘Ik heb lang getwijfeld maar ik weet het nu zeker: ik wil mijn borsten laten liften.’

“Is het nu taboe of niet? Ik hoor er maar weinig vrouwen over in mijn omgeving. Sterker nog: ik hoor er helemaal niets over. Er zijn toch wel meer vrouwen ontevreden hoe hun lichaam eruitziet na een zwangerschap of ben ik nu de enige? Ik durf er zelf niet zo goed over te beginnen met vriendinnen, maar ik ben echt niet blij met mijn na-de-bevalling-lichaam, zeker niet met mijn na-de-bevalling-borsten. Door het borstvoeden van twee kinderen is er van mijn eens zo grote trots weinig over...”

Schaamte en onzekerheid over borsten

“Ze hangen als een oude vrouw en ook dat volle is compleet verdwenen. Ik schaam me ervoor en ik voel me er onzeker over. Mijn vriend is hartstikke lief, die vindt me nog steeds de mooiste van de wereld, maar het neemt mijn onzekerheid niet weg.

Zo was ik van de week een nieuwe bikini aan het passen. Uiteindelijk heb ik er eentje gekozen die heel veel vulling heeft. Zo was er toch nog iets van te maken, maar het was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen: ik wil er per se iets aan doen.”

Snijden in een gezond lichaam

“Mijn vriend is de enige met wie ik het erover heb gehad. Hij is er niet zo'n voorstander van om te snijden in een gezond lichaam, maar hij ziet ook dat ik niet lekker in mijn vel zit, dus hij vindt dat ik ervoor moet gaan.”

Borstlift en lipofilling

“Ik heb nu alle informatie verzameld heb besloten om naast een borstlift ook een lipofilling te doen, dan worden mijn borsten met mijn eigen lichaamsvet opgevuld. Zo worden ze ook weer ongeveer net zo vol als voor mijn zwangerschappen.”

Geen vakantie

“Daar hangt wel een prijskaartje aan. Zoveel dat we deze zomervakantie niet op vakantie kunnen. Daar voel ik me wel een beetje schuldig over, maar ik hoop dat we misschien nog ergens voor een zacht prijsje kunnen kamperen in eigen land. Anders volgend jaar maar weer, want het hebben van mooie borsten vind ik nu even belangrijker.”

Lees ook:

Zó kun je van je na-de-bevalling-lichaam leren houden
Mama biecht op: 'Ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam'

Beeld: Canva, free

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


  • Wolftaenzerin

    Ik herken dit ook. Na 2 bevallingen en borstvoeding waren mijn Borsten net theezakjes. Ik voelde me geen vrouw meer en vond mij te jong voor afgezakte borsten. Uiteindelijk na overleg met specialisten heb ik voor borstvergroting (nouja mijn eigen borsten weer terug gekregen) gekozen, minder ingrijpend. Na bijna 30 jaar geen seconde spijt van gehad.

  • Chudo

    Vandaag mijn bikini gepast omdat we dinsdag op vakantie gaan, maar jeejtje het is een trieste bedoening hoor😂 ik snap je helemaal dat iemand ervoor kiest er iets aan te doen.

    Mij kan het niet zoveel schelen, mijn gloriejaren zijn gewoon voorbij😅 ik word ook ouder en mijn lichaam ook, en dat is voor mij helemaal oke.

    Ben verder wel tevreden. Op mijn borsten na zijn er verder geen sporen dat ik 3 kinderen heb gedragen en daar heb ik wel geluk mee

  • Espadrilles

    Prima om te laten doen vind ik. Al ben ik volgens mij een van de weinige op dit forum. Als het financieel kan, jij je ongelukkig voelt met je lijf en erin wilt laten snijden, go for it....

    Ik voel mij nu zelfverzekerd in mijn lijf met mooie gevulde vriendinnen (geen lift gehad, gewoon heel veel opgevuld 😏). Ik heb mezelf nooit geschaamd, maar ik wilde een mooiere versie van mezelf, nadat ik compleet was leeggelopen. Nu ben ik gewoon blij en dat is mij veel waard. Ik vind het persoonlijk altijd wat vreemd dat vrouwen zichzelf na de zwangerschap wat laten versloffen en hun kinderen prachtig aankleden en er zelf achteraan hobbelen, alsof ze zelf niet meer meetellen. Meid je mag er ook nog zijn! Dat staat buiten een cosmetische ingreep btw... Dat is gewoon en leuke toevoeging, ook voor je vent 🙃. Wel belangrijk om een goede kliniek te kiezen, er zijn nu eenmaal zaken die je goed wilt laten doen en niet op gaat besparen.

  • Annanm

    Precies dit! Heb het ook laten doen, en ben er zo gelukkig mee. Wou eigenlijk ook een buikwandcorrectie erbij, maar niet gedurfd vanwege het mega litteken wat dan overblijft. En zo erg is mijn buikje ook weer niet. Maar de kindjes gaan nu beiden naar school en psz dus sinds kort ook lekker begonnen met sporten. No way dat ik mezelf laat verslonzen!

  • Rupsje1995

    Ik laat mijzelf ook niet verslonzen hoor. Heel belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen als je moeder ben. Maar ik vind een borstlift en buikwandcorrectie nou niet echt de definitie van jezelf niet laten verslonzen. Prima dat je het gedaan heb hoor, ieder z'n eigen keuze, maar je kan jezelf ook met nieuwe tieten laten verslonzen. Zal wel zonde van het geld zijn 😜

  • Annanm

    @Rupsje: rustig joh, ik heb het toch ook over het sporten? Gaat in mijn bericht niet alleen om de cosmetische ingreep. En dat is ook wat Espadrilles hierboven zegt.

  • Barbamammie79

    Leven en laten leven.

    Lekker boeiend.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50