Mama biecht op: 'Ik vond zwanger zijn helemaal niet leuk'

Mama biecht op:
  • in Moeder
  • 1
  • 1051
  • 15/04/2023

Een prachtige buik, een stralende gloed, en dat gelukzaligmakende gevoel dat je moeder wordt. Zwanger zijn, is iets moois, maar deze BabyBytes-lezers viel het vies tegen. 'Zwanger zijn was helemaal niet leuk en ik zie er tegenop om voor een volgende te gaan.'

Anders dan ik me had voorgesteld

"Ik had een zwangerschap heel anders voor ogen. Misschien heel naïef en ik realiseer me dat ik te weinig rekening heb gehouden met zwangerschapsklachten naar ik vind het allesbehalve een roze wolk."

Misselijk

"Het meest vervelende was dat ik bijna mijn hele zwangerschap misselijk ben geweest. De eerste maanden viel ik alleen maar af. We maakten elke maand een foto om te zien hoe mijn zwangerschap vorderde, en tot en met maand vijf zien je mijn gezicht steeds meer invallen. Gelukkig was het dan weer ook niet zo erg dat ik vanwege misselijkheid en overgeven in het ziekenhuis belandde. Het overgeven hield na vijf maanden op, maar dat misselijke gevoel bleef. Ik heb het idee dat ik in plaats van een zwangerschapsglow een groene gloed over mijn gezicht had."

Bekkenbodem 

"In het laatste trimester, kreeg ik ontzettende last van bekkenbodempijn. Eerst waren het wat steken, maar dat veranderde als snel in een zeurende pijn. De laatste dag van mijn verlof moest ik letterlijk uit mijn bureaustoel worden getrokken door een collega, want ik kwam niet meer uit mijn stoel. Thuis aangekomen, moest ik mijn man bellen om me uit de auto te helpen. Verschrikkelijk."

Uitgebluste dikke zeeleeuw 

"Die laatste fase heb ik dan ook meer gelegen dan dat ik iets kon doen. Ik had nergens puf voor. Dat hele gevoel om een nestje te maken, ontbrak totaal en heb ik aan mijn man overgelaten. Ik voelde me een uitgebluste dikke zeeleeuw die mijn zwangerschap moest uitzitten. Echt totaal niet leuk. Het was zo anders dan ik me had voorgesteld.

Broertje/zusje?

Gelukkig kwam mijn kleine gezond ter wereld en voel ik me nu een jaar later weer echt mezelf. Maar ja, mijn man en ik willen wel graag een broertje of een zusje voor ons kind. Mijn man heeft het er de laatste tijd steeds vaker over, maar ik durf niet te zeggen dat ik zwanger zijn helemaal niet leuk vond. Misschien gaat het de volgende keer wel heel anders, als het ons natuurlijk gegund is, maar ik kijk er eerlijk gezegd helemaal niet naar uit. Ben ik nou de enige die een zwangerschap tegen vind vallen?" 

Ook iets op te biechten? 

Heb jij iets wat je graag wilt delen omdat het een taboeonderwerp is? Misschien is het een typisch verhaal voor 'Mama biecht op'? Stuur jouw verhaal anoniem via dit formulier naar de BabyBytes-redactie en wie weet staat jouw verhaal binnenkort online.  

Lees ook:  

Mama biecht op: 'Ik ben zo bang dat ik mijn baby lelijk ga vinden'  
Alles wat je over zwangerschapsmisselijkheid wilt weten  

Foto: Irina Sergeeva via Unsplash 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Bosco

    De eerste zwangerschap vond ik vreselijk. Van een maatje 36 moest ik opeens enorme maten accepteren en met mijn lengte niet makkelijk te vinden. Daarnaast kreeg mijn zus net te horen dat ze nooit kinderen zou krijgen en werd het ons niet echt gegund. Als klap op de vuurpijl raakte ik mijn baan kwijt, ging de bevalling alles behalve gepland en huilde mijn baby minstens 14 uur per dag. Zwangerschap nr 2, 3 en 4 zijn helaas niet goed gegaan des te dankbaarder was ik voor voor mijn 5e zwangerschap. Die verliep met de nodige kwaaltjes, maar vloog voorbij. De baby werd gezond geboren en nog meer kan ik van ze genieten.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50