Lisa: 'Na 4,5 jaar ICSI-traject eindelijk een wonder!'

Lisa:

Lisa en haar man zijn maar liefst 4,5 jaar lang bezig geweest om via icsi zwanger te worden. ‘We waren blij dat er een oorzaak was gevonden, maar ook verdrietig dat er iets niet goed was.’

“Het begon allemaal toen ik 17 oktober 2019 stopte met de pil. Wij waren er klaar voor om papa en mama te worden, dat is iets wat je gewoon weet.

Na een jaar was het nog steeds niet gelukt om zwanger te raken, en ben ik naar de huisarts gestapt. Die heeft ons toch doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Op dat punt werd er gezegd dat we het nog een half jaar moesten proberen.”

Medische molen

“Wij beide werden door de medische molen gehaald. Er werd bloed geprikt, echo’s gemaakt, een sperma-onderzoek werd gedaan, er werd tegen ons verteld dat er niks met ons aan de hand was, maar zelf had ik er een ander gevoel over, en dacht ik dat het aan mij lag waardoor het niet lukte. Toch was het anders; het lag bij mijn man.”

“Wij waren blij dat er een oorzaak was gevonden, maar ook verdrietig dat er iets niet goed was, want ging het ooit wel lukken om zwanger te worden? Er werd voor ICSI gekozen, Bij ICSI wordt in iedere eicel één zaadcel naar binnen gebracht. Waardoor er een embryo kan ontstaan.”

ICSI-traject

“Wij mochten starten met onze eerste ICSI-ronde. We waren helemaal blij om alle hormoonprikken op te halen en vol goed moed te beginnen. Al vrij snel vond de punctie plaats, helaas met heel slecht resultaat: nul eicellen, wij waren er kapot van, en gingen meteen door naar de tweede ronde. Weer hormonen prikken, weer een punctie. Er bleken twee embryo’s te zijn uitgekomen. Beide werden teruggeplaatst. Helaas resulteerde dit in twee miskramen.”

Pauze

“Voor je het weer is poging twee ook voorbij... We lasten een jaar pauze in. Ik heb een jaar niet gewerkt, want ik had er zo’n klap van gekregen... Ook ben ik gewisseld van baan, want ik moest meer regelmaat hebben en vastigheid van dagen. Ondertussen waren we ook gewisseld van ziekenhuis, omdat we geen vertrouwen meer hadden.”

Hormonen prikken

“Na dat jaar, begonnen we aan ICSI-ronde drie. We waren er samen weer helemaal klaar voor! Ik was deze keer veel rustiger. Daar heeft mijn werk ook voor gezorgd, want ze waren heel meegaand, en ik zat goed in mijn vel.

Uiteindelijk geprikt met hormonen die de kwaliteit van de eicel kwaliteit beter zou maken. In totaal waren er negen eicellen: zes waren bevrucht en dat leverde vier embryo's op. Nog nooit hebben we zo'n goede opbrengst gehad. Dit gaf ons hoop!”

Instagram

“Ik deel mijn verhaal via Instagram ook om meer mensen er bewust van te maken dat het echt niet vanzelfsprekend is.”

Inmiddels is Lisa's zoontje gezond ter wereld gekomen!

Lees ook:

Bijzondere foto na ICSI-behandeling
Lezeressen vertellen: hoe lang duurde het voordat je zwanger raakte?

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50