Lisa (34) heeft ernstig slaaptekort: 'Niemand neemt ons serieus'

Lisa (34) heeft ernstig slaaptekort:

Gisteren publiceerden we een artikel over het effect van chronisch slaapgebrek. Hieruit bleek dat deze effecten absoluut niet onderschat mogen worden. "Het hoort er gewoon bij" is te kort door de bocht, helemaal als je verwacht dat ouders met ernstig slaapgebrek nog gewoon blijven functioneren. 

Mama Lisa heeft hier ervaring mee. Haar dochter Norah van 17 maanden oud wordt iedere nacht tussen de drie en zes keer wakker. Gemiddeld slaapt ze zo'n vier uur per nacht, verdeeld over een aantal etappes. Aan BabyBytes vertelde zij haar verhaal:

"Het ergste is misschien nog wel het feit dat ik me zo ontzettend NIET serieus genomen voel. Niet door mijn familieleden, mijn liefste vrienden, mijn collega's, mijn werkgever en zelfs niet door medische professionals. Iedereen scheept me af met een opmerking in de categorie: 'het hoort erbij, alles komt vanzelf wel goed'. Ondertussen slaap ik al bijna anderhalf jaar amper en heb ik steeds vaker het gevoel op mijn tandvlees te lopen van ellende.

Donderwolkje

Ik ben altijd chagrijnig, alsof er een donderwolkje boven mijn hoofd hangt. Ik moet me meerdere keren per dag inhouden om niet tegen iemand te gaan schreeuwen. Om op mijn werk in de zorg mijn patiënten met respect, geduld en liefde te behandelen, om niet continu tegen mijn man tekeer te gaan en om niet tegen mijn kleine meisje te snauwen. Ik wíl me helemaal niet zo voelen, maar het kan niet anders.

Slechte slaper

In de eerste dagen na haar geboorte sliep mijn dochter langere stukken. Ook 's nachts. Soms zelfs zo lang dat we een wekker moesten zetten om haar wakker te maken voor een voeding. Ze zou anders namelijk teveel afvallen. We maakten toen nog grapjes tegen elkaar: 'wat een schone slaapster hadden wij gekregen!' En dat geheel tegen onze verwachtingen in! Zowel mijn man en ik zijn slechte slapers geweest toen we kinderen waren, dat hebben onze ouders ons altijd gezegd. We hadden ons dus voorbereid op het ergste, maar in de kraamweek leek het ontzettend mee te vallen. 

Mijn dochter Norah kreeg vrij snel na de kraamweek last van krampjes, waardoor ze het na iedere voeding uitbrulde van de pijn in haar buikje. Hele nachten liep ik met haar rond op mijn onderarm. Toen ze tien weken oud was en ik inmiddels wallen had tot op mijn kin, namen de krampjes gelukkig iets af. Maar haar wakker-zijn 's nachts niet. We hebben alles geprobeerd: inbakeren, bij ons in bed in een babynestje, in haar eigen bed... Je weet dat baby's in het begin slecht slapen, dus ik probeerde er zo relaxt mogelijk mee om te gaan en deed dutjes waar dat kon als Norah even sliep. Zo bleef ik nog enigszins functionerend op de been. 

Weer aan het werk

Het werd allemaal nóg lastiger toen mijn verlof erop zat en ik weer aan het werk moest. Ik werk met dementerende bejaarden in de zorg en dit vraagt veel geduld, liefde, maar ook fysieke inspanning van mij. Door het slechte slapen is dit soms amper op te brengen. Uit bed stappen als mijn dochter het 's nachts weer op het schreeuwen zet, doet soms gewoon pijn. Mijn hele lichaam protesteert om uit bed te gaan, het is echt verschrikkelijk.

Werken in de zorg is heel heftig. Ook toen ik er nog wel goed bij sliep, vond ik het soms zwaar. Nu ik echter functioneer op soms amper twee uur slaap per nacht, vraag ik me echt af hoe ik het moet doen. Er is geen ruimte voor het maken van fouten, bewoners moeten nu eenmaal de juiste medicatie krijgen, op een veilige manier worden gewassen en hun voeding krijgen. Ik moet ze bovendien met respect en geduld behandelen en dat is soms wel eens lastig als je voor je gevoel op je tandvlees loopt. Mijn collega's helpen me waar mogelijk, maar we hebben op de afdeling te kampen met personeelstekort en het is vaak roeien met de riemen die we hebben. 

Medische hulp

Ik heb op het consultatiebureau en bij de huisarts regelmatig aangegeven dat de nachten verschrikkelijk heftig zijn en dat ik niet weet hoe lang mijn partner en ik het nog volhouden. Ze lijken ons echter niet serieus te nemen. 'Iedere ouder slaapt slecht, mevrouw' zeggen ze. Eén keer heeft de huisarts Norah bekeken en hij constateerde al snel dat ze kerngezond is en er dus geen medische reden is waarom ze zo huilt 's nachts. 

Momenteel sparen mijn vriend en ik voor de hulp van een slaapconsultant. Dit is vrij prijzig en wordt niet vergoed. We hebben hier goede verhalen over gehoord en hopen echt dat zij iets kan betekenen voor ons. In de tussentijd blijven we op de been door Norah eens in de drie weken naar onze ouders te brengen en een nacht door te slapen. We wisselen de nachten bovendien af, maar leuker wordt het er niet op. Onderling katten we vaker op elkaar dan we willen en het ergste vind ik nog wel dat ik niet de vrolijke, gezellige moeder voor mijn dochter kan zijn, die ik voor ogen had. 

Ik wilde mijn verhaal graag vertellen op BabyBytes, in de hoop dat ik tips zou kunnen krijgen. Wie weet heeft een andere ervaringsdeskundige een gouden tip voor ons.

Mijn vraag is dan ook: hebben jullie te maken gehad met ernstig, langdurig slaaptekort en hoe hebben jullie dit opgelost of hoe zijn jullie hiermee omgegaan?

Reageer op dit artikel

reacties (32) Stuur een bedankje


 • Chantall1987

  Heel herkenbaar. Vooral het totaal niet serieus genomen worden door andere ouders. Tja daar sliep de baby met 2 weken al hele nachten hoor. " ben je nou alweer moe" " ik hoor nooit wat anders" " stel je niet zo aan". Helaas is ons door familie nooit hulp aangeboden. Al zou ik maar 1 keer 6 uur achter elkaar kunnen slapen....dan zou dat al zoveel schelen. Maar slapen doe ik al maanden niet meer. De maanden voor de bevalling ook niet vanwege bekkeninstabiliteit en andere klachten. Er is wel is een collega of vriendin geweest die aanbood een nachtje op te passen maar ik geef borstvoeding dus doe alle nachten zelf en vond dat toch ook weer zielig voor de baby dan. Mijn man slaapt het grootste deel van de nachten wel maar brengt sochtends de andere 2 kinderen naar school. Ik merk ook dat ik er soms wat depri van wordt en kortaf naar de kinderen:( ik ben gewoon zooo moe. De enige tip die ik kan geven is: laat iemand overdag even oppassen zodat je zelf even kan slapen. ( als je die hebt) groetjes

 • JolNF

  Wij hebben de hulp ingeschakeld van de PGJ .. Dit is via de GGD en je kunt er 10 huisbezoeken gebruik van maken. Ontzettend herkenbaar verhaal dit.

  Sterkte

 • Mandarinka

  Bij ons heeft de osteopaat wonderen verricht. Slaapt sindsdien goed. Na een behandeling sliep ze al goed. Verder was het ook een koemelk allergie. Veranderingen vam voeding hielp ook. Succes!! Ik weet hoe zwaar het kan zijn rn het is verschrikkelijk dat niemand het serieus nam.groet

 • -C-

  Onze dochter was een huilbaby. Kraamweek was perfect en alles erna een ramp. Huilde 8 tot 12u per dag, ze is vandaag 3 geworden en slaapt sinds een paar weken wat beter en soms een nacht door. Alles ervoor sliepen we nooit meer dan 3u achter elkaar. Ik ben nu nog steeds zo intensss moe en weet soms niet hoe ik de (werk)dag moet doorkomen.

 • SammyElmo

  Ik wilde juist mijn ervaring vertellen, zie ik dat dit artikel al meer dan een jaar oud is. Ik hoop van harte dat je nu wel goed slaapt, Lisa (en Norah).

  Wij hebben ook 16mndn niet geslapen. Het werd steeds erger, steeds vaker wakker. Met 16mnd was ik het zat, heb methode toegepast van 10min huilen, even troosten, 10 min huilen enz. 1e dag 3x terug moeten gaan, 2e nacht 2x, daarna was ze om. Slaapt sindsdien als een roosje. Voor die tijd van alles geprobeerd op gebied van voeding; osteopaat, niets hielp. Was bij haar gewoon gewenning, denk ik. Ondertussen hadden we nog 2 oudere kinderen rondlopen, dus was echt zware tijd.

 • SammyElmo

  Ik wilde juist mijn ervaring vertellen, zie ik dat dit artikel al meer dan een jaar oud is. Ik hoop van harte dat je nu wel goed slaapt, Lisa (en Norah).

  Wij hebben ook 16mndn niet geslapen. Het werd steeds erger, steeds vaker wakker. Met 16mnd was ik het zat, heb methode toegepast van 10min huilen, even troosten, 10 min huilen enz. 1e dag 3x terug moeten gaan, 2e nacht 2x, daarna was ze om. Slaapt sindsdien als een roosje. Voor die tijd van alles geprobeerd op gebied van voeding; osteopaat, niets hielp. Was bij haar gewoon gewenning, denk ik. Ondertussen hadden we nog 2 oudere kinderen rondlopen, dus was echt zware tijd.

 • Lewi

  Helaas hier ook chronisch slaapgebrek ontwikkeld. In 2014 begonnen, eerst door de zwangerschap slecht kunnen slapen. Mijn dochtertje bleek overprikkeld te zijn, KMA te hebben, overstrekte hele dagen en zeurde veel. Iedere nacht 20x eruit tot haar eerste verjaardag ongeveer. Daarna nam het af naar 10x per nacht. Tussen de 2 en 3 jaar werd dit 3-6 keer. Verschillende medicatie uitgeprobeerd en sinds 6 maanden slaapt ze goed op een hoge dosis melatonine. In juli 2017 van mijn zoontje bevallen. Eerste 2,5 maand ging het veel beter als ik gewend was, nooit doorgeslapen maar al snel een ritme. Helaas te vroeg gejuigt. Nu 17 maanden en nog steeds 3 tot 6 keer eruit en de laatste 2 maanden is hij midden in de nacht ruim 2 uur lang wakker buiten zijn wakker worden momentjes om. Helaas maar waar. Heb zelf een eigen bedrijf en merk echt dat ik op sommige dagen haast omval van de slaap....

 • Sann

  'Gisteren publiceerden we'... even de inleiding aanpassen als je een stuk herplaatst.

 • Little flower

  Heel herkenbaar! Onze oudste heeft ook veel gehuild en amper geslapen 's nachts. Bij ons heeft goede probiotica en een tarwe/suiker/melk vrij dieet WONDEREN verricht. Via een natuurgeneeskundige. Inmiddels ben ik erachter dat de medici eigenlijk weinig weten wat er aan schort en ze vrijwel niet naar voeding kijken (hoogstens koemelk). Mijn arts zei ook; dat is gewoon een meisje met pit. Wat een gehuil! Achteraf zat er wel een patroon in; als wij bijvoorbeeld macaroni (veel tarwe dus) hadden gegeten brulde ze alles bij elkaar 's nachts.

  Doe hier echt iets mee op homeopatisch/natuurgeneeskundig terrein. De probiotica is om de darmen weer op te knappen, en dat gaat sneller als je de tarwe/suiker/melk mijdt. Nu kan onze oudste weer zo nu en dan tarwe verdragen, maar we eten nu standaard spelt.

  De andere kinderen kregen eczeem van de tarwe, maar ook dit was dus snel verholpen, omdat we er achter waren wat het was.

  Heel veel succes, want dit is niet gezond en hopelijk écht op te lossen!! Je wordt echt soms voor je gevoel net gemarteld met dat slaaptekort..

 • nbo

  Helemaal mee eens! Belachelijk ook dat er niet goed verder word gekeken als alleen naar "koemelkeiwit", hier namelijk dezelfde ervaring!

 • Sannypanny1982

  Hier ook een baby gehad die amper sliep, max 30 minuten per keer overdag en 's-nachts tig keer wakker. De eerste 2/3 maanden sliep ze praktisch alleen maar bij ons op de arm/buik, dus ook 's-nachts lagen we regelmatig met een kleine hummel op ons buik, zodat de ander wat kon slapen. Verborgen reflux en vele oorontstekingen in het eerste jaar speelden hierin ook zeker een ro, maar ze was ook gewoon geen slaperd, de wereld is veel te interessant voor haar :-)! lNu twee jaar verder en sinds een maand of twee slaapt ze eindelijk bijna iedere nacht door en slaapt ze overdag nu gemiddeld 2 uren.. Begrijp dus heel goed hoe je je voelt en de machteloosheid die het met zich meebrengt. Je hebt nergens meer puf voor, hoe vaak ik afspraken afgezegd hen of als een berg tegenop keek omdat ik liever die tijd gebruikte om te kunnen slapen... Toen ons meisje een jaar was uiteindelijk weken thuis gezeten omdat ik lichamelijk en psychisch helemaal op was, mijn lijf begon te protesteren en ik kon niet meer normaal functioneren door de oververmoeidheid ( lichamelijke klachten door de bevalling hielpen ook niet mee). Achteraf gezien was ik na mijn verlof echt niet toe om weer te gaan werken, door die slapeloze nachten en dagen en ik lichamelijk daardoor ook niet opgeknapt was van de bevalling. En ik ben echt geen piepert! En het is waar, uiteindelijk komt het dus ook wel goed, maar de weg we naartoe is verschrikkelijk lang en soms uitzichtloos voor je.. Het enige advies wat ik kan geven is accepteren dat het zo is en voor jezelf/je gezin kiezen zolang het nog duurt.. Zo nu en dan eens ergens anders een nachtje doorbrengen zodat je iig een nacht doorslaapt.. En ik hoop dat jullie iets hebben aan het consult!

 • MamavnMJ

  Heftig hoor. Koemelkallergie uitgesloten? Geen tijd om

  Een heel verhaal te typen maar zet haar eens 2 weken op een koemelkvrij dieet en kijk wat het doet. En niet meteen denken ach dat heeft ze vast niet... sluit het uit.

 • MamavnMJ

  Heftig hoor. Koemelkallergie uitgesloten? Geen tijd om

  Een heel verhaal te typen maar zet haar eens 2 weken op een koemelkvrij dieet en kijk wat het doet. En niet meteen denken ach dat heeft ze vast niet... sluit het uit.

 • Knuffeltje88

  Herkenbaar verhaal, ook wij hebben nu al bijna 2 jaar geen nacht meer door geslapen en minimaal 3-6 keer moeten wij wel uit bed.

  Werk ook in de zorg , en is inderdaad pittige combi zo.

  Wij hebben ook van alles geprobeerd.

  Hij is prematuur geboren, en heeft tot een jaar snachts de fles gehad ivm ondergewicht, slecht eten zo beetje hele jaar ziek geweest. Na 1,5 jaar eindelijk geholpen en kreeg hij buisjes en werden de neusamandelen geknipt.

  Heeft standaard pufjes voor astma .

  Nu slaapt hij bijna elke nacht door van 19.00 -7.00 uur.

  Maar de jongste zit 14 maanden tussen is nu dus vanaf geboorte al aan het spoken is ook prematuur geboren.

  En is nu 6 maanden ook telkens ziek dus zal wel zelfde feestje worden....

  Ook huisarts geeft aan twee dezelfde type kinderen. Dus hopelijk over een jaar mogen wij ook weer iets beter slapen.... Ook al is het maar keer meer dan 2 a3 uur slaap per nacht.

 • Kellbelltje24

  Wat een heftig verhaal en wij hebben dit ook gehad je dochter is nu al wat ouder mijn zoontje kwam ook wel is 6x op een nacht tot hij de leeftijd had berijkt dat hij een pyjama papje mocht dit heeft hij dan ook gekregen en sliep hij met de fles en dat hielp enorm hij slaapt sinds dien ook door. Ik weet niet of ze in een slaapzak slaapt misschien haar daar uithalen

 • shrimp

  Zo n 7 mnd net als jij ( heb er blogs over geschreven pagina 2-3 betreft jongste) mn humeur kon het nog verdragen maar in het verkeer had ik op den duur een reactievermogen van een bejaarde. Mn huid begon er steeds slechter uit te zien etc. Ik barstte in huilen uit toen ik mn zoontje een nacht weggebracht had bij mn ma en die eindelijk ook zei " dit is niet normaal" bij een osteopaat waren we al geweest. Dus nu ha gebeld en doorverwijzing geeist naar KA. Die constateerde kma na tests. Het intense krijsen was voorbij maar het vele wakker worden bleef. Toen ik op een nacht overtuigd was dat niks te warm/koud, honger, dorst,ziek of iets was. Heb ik hem laten huilen toen hij een jaar was geweest. ( ook blogs geschreven) vreselijk! Maar ik weet zeker dat ik anders nu met 17 mnd nog hetzelfde had. Van 9-12nd had hij geen pijn meer maar werd elke 2u wakker. Vanaf geboorte huilde hij al veel maar vooral overdag tot 4 mnd dus....Heel veel strerkte!!!

 • Maria T

  Hallo,

  Ja, ook ik zit in de dit probpleem. Mijn dochter is nu 2 jaar geworden en ik slaap de nachten nog niet door. Mijn kleine meid heeft in het begin heel veel meegemaakt. Zij is een maand te vroeg geboren. Vrij snel kwamen de kraamzorg dat het niet goed met haar ging want ze begon geel te worden en dronk niet. We zijn in dag drie na mij bevalling weer in het zienekhuis belandt. Kleine meid opgenomen in t zkh en ik zat er lekker naast. Er was geen bed voor mij. Oudere mochten daar niet blijven salepen. Ik kon mijn kleine wezentje daar niet aleen achter laten. Ii heb ervoor gekozen om naast haar tochbte blijven. Dan maar oo een stoel. Ik was net 3 dagen bevallen. Ik had geen rust, geen slaap en moest aan een stuk door gaan. Kolven, proberen aan te leggen, via sonde...

  na 2 weken ziekenhuis zijn we weer naar huis gekomen. Ik was 9,5 maand non stop wakker en aan t wandelen. In de nachten lag zij oo mijn buik en ik zat rechtop....

  vanaf 10 maandrn slaapt ze in haar eigen bedje maar doorslapen ho maar.

  Ik heb ook echt alles geprobeerd niets hielp. Ik kom dus nu al 2 jaar slaap te kort

  Ze kunnen ook niets bij haar vinden.

  Ze slaapt overdag niet meer. Ik leg haar om 20.15u op bed. Ze slaapt tot ik naar bed ga. 00.30 begint t feestje..

  ik hoop dat dit ke pijn verzacht. Zorg goed voor je en alles wat je doet, doe ke goed

 • Danielle89

  Hoi,

  Ik herken me erg goed in jou verhaal, wij hebben ook veel hulp gehAd bij onze zoon met slaapproblemen,

  Een boekje van dr. Estivil, slaap kindje slaap heeft ons wel wat geholpen, maar de uiteindelijke oplossing was een operatie aan keel en neusamandelen op aandringen van mij!

  Zeer waarschijnlijk had onze zoon slaapapneu waardoor hij steeds wakker werd.

  Na deze operatie is het 380graden omgedraaid en slaapt hij nu veeeel beter. Zelfs gestopt met melatonine die hij van de neuroloog voorgeschreven kreeg.

  We stonden onder behandeling in ede bij de slaappoli!

  Dit was onze oplossing maar dat heeft 3 jaar geduurd...

  wens je alle sterkte en kracht toe!

 • Berbeltje

  Eerst een dikke knuffel voor jou, wat ontzettend knap dat je ondanks alles volhoudt! Hoewel ieder verhaal anders zal zijn herken ik veel. M'n dochter is nu 2,5 en heeft de eerste anderhalf jaar nooit (letterlijk) doorgeslapen, iedere nacht 4 of 5 keer wakker en (borst)voedingen willen hebben. Het enige advies dat ik kreeg was haar een pyamapapje te geven, maar daar heb ik nooit in geloofd. Ze at namelijk uitstekend 's avonds en het voelde niet goed om haar met een blok beton op dr maag op bed te leggen. Het heeft me uiteindelijk zelfs m'n baan gekost, ik ben 9 maanden thuis geweest en ik heb er maar weinig levendige herinneringen aan. Het was echt vooral overleven en slapen zodra het maar even kon. Ze sliep in een ledikant bij ons op de kamer ivm alle bv en troostmomenten. Toen ik na 1,5 jaar echt radeloos was hebben we ons voorbereid op een drama weekend van gillen en haar ledikant naar haar eigen kamer beneden verplaatst. En raar maar waar, sindsdien slaapt ze opeens veel beter! Nog steeds niet altijd in 1 ruk door maar joh met 1 onderbreking in de nacht had ik het gevoel dat ik alles weer aankon!

 • Mommy_Liva

  Heel herkenbaar je verhaal. Hier ook een meisje van 1,5 jaar en die slaapt nu sinds pas eindelijk een paar keer nachten door.

  Geen medische reden te vinden en ook een gezond meisje.

  Wij hebben twee keer mensen gesproken/over de vloer gehad die kwamen kijken voor de energie van het huis.. of dat er slechte geesten zaten of iets. Dit was niet het geval.

  Nu hebben wij homeopathische korrels sinds een maand en wie weet werkt dat.. zou kunnen zijn dat je dochter veel prikkels oppakt en deze verwerkt s nachts. Rust en regelmaat.. laten huilen worden vaak geroepen maar dat werkte voor ons niet.

  Iets later naar bed dan het gemiddelde gaat tot nu toe goed. Ze slaapt rond 8 a half 9 en slaapt dan beter dan als zij er rond 7 a half 8 in ligt. Dus andere tijd naar bed zou je ook nog kunnen proberen.

  Ewan het slaapschaap met een standaard slaapliedje leggen wij altijd bij haar.. zo weet zij dat het tijd is om te gaan slapen.

  Heel veel sterkte en succes ! Ik herken je helemaal en echt respect voor de mama's en papa's met gebroken nachten. Het is echt overleven soms.. en wat je zegt.. weinig hulp.

  Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Groetjes

 • Rianne27

  Na 3 jaar ingestort en moest bij mijn huisarts ook zelf met oplossingen komen. Ik loop momenteel bij een slaapcoach in eindhoven, dat ik inderdaad ook zelf betaal, omdat ik weer "zin in mijn eigen leven wil krijgen. NIET dat ik er een eind aan wil maken, maar ben niet de leukste meer zoals vroeger, zeer kort lontje, opgevist, en wil mij weer energiek en gezellig voelen. Meesten van mijn omgeving snappen het ook niet en vragen er ook nooit naar. Dat doet ook pijn. Ik hoop voor je dat je er snel vanaf bent. Mijn zoontje van 3 slaapt nu door mbv een osteopaat trouwens.

 • Mamavandriedametjes

  Bij mijn jongste dochter heeft het "maar" 7 maanden geduurd dat ik drie keer een uurtje kon slapen. Toen bleek dat er een medische reden onder zat en nadat dat was aangepakt, ging het vrij snel beter. Alleen was ik toen zo uitgeput dat het uiteindelijk een burnout is geworden, ik had ook veel te weinig hulp.

  Gelukkig ging ze met een maand of zeven beter slapen en werd ze nog maar twee tot drie keer wakker en met een jaar, anderhalf jaar begon ze wat meer door te slapen. Nu is ze gelukkig een heerlijke slaper, maar ik ben nog steeds aan het bijtanken van de eerste jaren van mijn dochters.

  Geen gouden tip op de tips die iedereen wel weet: rust, regelmaat enz.

 • Kiekie90

  Helaas heel herkenbaar!

  Onze dochter wordt komend weekend twee en... (Even afkloppen) slaapt nu sinds 3 nachten door! Hopelijk houdt ze dit vol!

  Wij hebben letterlijk huilend bij de huisartsenpost gestaan, allergie testen geëist, kinderarts bezocht omdat ze door het slechte slapen ook minder groeide.... Conclusie.... Een kerngezonde dochter!

  Je leeft als een zombie, doet je ding maar bent er eigenlijk niet bij... Op de automatische piloot! Ook wij zijn onze dochter maar uit logeren gaan brengen, gelukkig helpt onze familie hier graag bij!

  Een oplossing heb ik niet voor je! Wij hebben zelfs op het punt gestaan om een geestenverdrijver in te huren! Drijft je tot rare dingen, alles wil je proberen!

  Als je vragen hebt, stuur gerust een berichtje!

 • Sharon

  Geen tips...ik slaap al sinds mijn achttiende met geluk 2 uur aan één stuk door...word minimaal 8 keer per nacht wakker...en met een beetje mazzel heb ik een nacht waarin ik zes uur kan liggen.

  Dit staat hier compleet los van mijn kinderen.

 • Mamavandriedametjes

  Wow, wat heftig!

  Vooral ook omdat het blijkbaar iets interns in jou is... Bij mijn jongste dochter was het enorm uitputtend, maar omdat ik vrij zeker wist dat ze dit niet tot haar 18e zou volhouden, weet je in ieder geval dat iedere dag (of nacht eigenlijk) die je gehad hebt, er weer een dichterbij de doorslaapnacht is. Ik gun jou ook heel snel en heel veel doorslaapnachten

 • Sharon

  Voor mij is een nacht met tweemaal wakker worden al een goede.

  Mijn man zei gisteren om 21u kruip zo lekker in bed...dan kan je een beetje bijkomen, die is goed geschrokken van twee dagen terug denk ik.

  Vanacht ben ik enkel rond twaalven wakker geworden..dus een redelijk goede nacht

 • Trotse moeder vanaf 2012

  word je wakker om te plassen of zomaar? Ben je al een keer hiervoor naar de dokter geweest?

 • Sharon

  De dokter geeft hier geen tips en tricks voor .overigens geen enkele arts..slaappillen melatonine niets werkt

  En nee het is echt zomaar

 • Trotse moeder vanaf 2012

  Ik heb een periode gehad dat ik helemaal verkeerd op mijn plek zat op mijn huidige werkplek toen. Ik sliep toen hooguit 2/3 uur per nacht. Het enige wat ik tegen mezelf zei: doe niet zo stom, er is toch niks aan de hand, ik krijg toch geen verkeerde feedback. Maar eigenlijk had ik naar mijn gevoel moeten luisteren. Toen ik 2 weken voor ons trouwen ontslag nam viel er een last van mijn schouders en sliep ik sinds tijden 8 uur per nacht. En dat terwijl ik eigenlijk een groot probleem had want mijn man begon toen aan een nieuwe opleiding en ik zou de kostwinner zijn.

  Heb je veel stress?

 • Sharon

  Stress is kind of my middle name, maar dat heeft met zo onwijs veel te maken.

  Ik zal je eind van deze dag even een pb sturen (als ik het niet vergeet) dst schept wat orde in mijn chaos

 • Dewi82

  Ik meng me graag in dit 'gesprek' en verloop van dit artikel. Onze zoon is 5 jaar en we hebben nog geen nacht doorgeslapen. Beiden 2x per nacht er uit is geen uitzondering helaas...

 • Nbo

  Hoi, ik zou graag in contact komen met de mama van Norah om mijn ervaring met haar te delen en hopelijk te helpen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden