Lindy (31): "Mijn badbevalling, waar ik met zoveel liefde op terug kijk"

Lindy (31): "Mijn badbevalling, waar ik met zoveel liefde op terug kijk"

Lindy (31): "Op maandag werd ik gestript. Ik had toen 1 cm ontsluiting. Ze kon net met een vinger langs zijn hoofdje woelen en de vliezen masseren. Dinsdag verloor ik mijn slijmprop, dus dacht ik: ‘Here we go!’ Fout gedacht, niks aan het handje. Ik bleef nog meer slijm verliezen, maar daar bleef het bij”.

Is dat een wee?

“Woensdagmiddag, half twee. Is dit een wee? Vriendlief geappt, zusje even voor de zekerheid gevraagd of een wee zo voelt. Was zelf alweer vergeten hoe het voelde. Even de verloskundige op de hoogte gebracht. Dochtertje van 1,5 jaar werd wakker en vond het zwaar haar te vermaken en verzorgen met weeën dus toch tegen mijn vriend om 16:00 gezegd dat hij thuis moest komen”.

Het wordt serieus

“Nadat ons meisje op bed is gegaan, begon het om 20:30 wel serieus te worden. Het zette door, lekker onder de douche gekropen maar als snel werden ze daar sterker. De app op de telefoon gaf aan de verloskundige te bellen, ondertussen de Tens geplakt. Hemels ding! Aanrader! Die kwam om 23:00 de ontsluiting checken… Twee centimeter… Huh? Dat kan niet, ben al zo lang bezig... Nog meer gestript. Het advies van de verloskundige was om lekker te gaan slapen en twee paracetamol te nemen, want het kon nog alle kanten op…”

Huilen

“Huilen natuurlijk… Dit had ik niet verwacht. Ik dacht echt dat ik ging bevallen, minstens 4 centimeter zou hebben en dat we in ons bubbeltje naar het ziekenhuis mochten. Het was 01:00... Auw, weer een wee! Deze duurt echt wel twee minuten. Daarna 2.40 minuten ertussen en weer een wee van 2 minuten. Puffen, ademen, in V-tjes uitademen. Oh nee, emmer! Overgeven…”

Lees meer bevallingsverhalen.

Eindelijk

“Om 2:00 uur de verloskundige gebeld, ik weet niet waar ik het zoeken moet. Ze moet voelen hoeveel ontsluiting er is. Vriend dacht dat het allemaal wel meeviel. De stagiaire kwam om 2:30 en ze voelt 5 a 6 centimeter ontsluiting. Eindelijk hier doen we het voor, ziekenhuis en bad! Here I come!”

Warm water

“Om 04:30 kunnen de Tens plakkers eraf, want er zit een laagje water in bad. Ik ben wat angstig om de Tens af te koppelen. Die helpt mij zo goed om de weeën door te komen, straks is dat bad voor niks opgezet en gevuld en heb ik er niks aan! Ik ga erin liggen. Wat is dat fijn! Oh wat lekker is dit, dat warme water… Hemels!”

Meedrukken

“Om 5:37 uur vragen ze of ik me wil omdraaien in bad, over de rand kan gaan leunen en op mijn knieën te gaan zitten. Ik heb 7 centimeter ontsluiting en ze willen even zien of de baby al zakken wil. Ik draai me om en kan de wee niet meer weg puffen, ik wil meedrukken! Dat mag... Maar rond 5:53 beginnen mijn benen te slapen en wil ik me omdraaien”. 

Vlot

“Op dat moment heb ik volledige ontsluiting! Zo snel? Ik mag actief meepersen. Beetje spannend en omschakelen van puffen naar adem inhouden en kracht zetten. We gaan het doen, mama wil jou zien en we zijn zo dichtbij. Het gaat vlot, ik luister heel goed naar de verloskundige wat ik moet doen, ze helpen mij met mijn benen. Vriendlief drukt mijn hoofd tegen mijn borst en houdt mij boven water. ‘Kom op! Goed zo, nog even. Stoppen! Ademen zuchten… Even wachten! Nu, kom op persen! Jij kan dit!’ En daar is ons mannetje om 6:15 geboren: Faber”.

Lees ook: 
Bevallingsverhaal van Jacqueline (28): “De verloskundige moest door rood om op tijd te komen”

Naar huis

“Ik heb hem zelf aangepakt, werkelijk dit is zo’n mooie ervaring geweest. Zo natuurlijk, zo rustig, zoveel reinheid. Opluchting en blijdschap! Hij is er en wij hebben dit gewoon geflikt. Hij weegt 3820 gram en is geboren met 37.6 weken. Mama zit op een gigantische blauwe wolk! We mochten gelijk weer naar huis, waar iedereen dacht: ‘Wie is hier bevallen?’ Ik heb op wat spierpijn na verder dus echt nergens last van! Geen schrammetje, helemaal niks… Ik zit, loop, buk en kan alles weer wat ik met de zwangerschap niet kon!”

Positieve ervaring

“Ik hoop dat jullie iets aan dit lange maar ontzettend positief bevallingsverhaal hebben, ik wens zo’n bevalling aan iedereen toe. Bewaar de rust, jij kan dit! Kruip in je bubbel, zoek je plekje, ontspan en laat het op je af komen!”

Heb jij ook een badbevalling gehad?

Dit verhaal is ingezonden via het contactformulier onder het artikel. Wil jij ook graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via het contactformulier.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50