Lifehacks voor werkende mama’s

Lifehacks voor werkende mama’s

De balans tussen werk en privé is als werkende moeders vaak moeilijk te vinden. Want wie heeft dat niet: dat je je soms schuldig voelt omdat je te weinig tijd aan je kinderen besteedt als je aan het werk bent. Met deze lifehacks dringen we dat schuldgevoel een beetje terug!

Zelfs als parttimer heb ik het idee dat mijn werk-privé-balans ver te zoeken is. Op het werk heb ik het idee dat het werk nooit goed genoeg wordt gedaan door tijdgebrek en thuis heb ik het idee dat ik mijn kids niet genoeg aandacht geeft omdat mijn hoofd soms (vaak) bij mijn werk is. En dan komt het schuldgevoel naar boven kijken. Vooral naar mijn kinderen toe (sorry baas). Want ze worden zo snel groot. Voor je het weet gaan ze geheel hun eigen weg. Het gevoel dat ik dan niet genoeg kwalitatieve tijd met ze heb doorgebracht steekt dan ook regelmatig de kop op.

Lees ook:
Dit hadden werkende moeders willen weten voordat ze weer aan het werk gingen

Hoe kun je dat gevoel de kop indrukken? Met deze lifehacks voor werkende moeders gaat het vast een stuk beter.

Trek grenzen op je werk

Elke werkcultuur is anders. Bij de ene werkgever maak je soms meer uren buiten je werktijden dan bij de andere werkgever. Mocht je vaak nog thuiswerken zorg dan dat je tussen etenstijd en de tijd dat je kinderen naar bed brengt vrijhoudt voor je gezin. Communiceer dat ook naar je collega’s en leidinggevende toe: van 18 tot 20 uur ben ik niet bereikbaar. En probeer je je daar dan ook aan te houden!

Weg mobiel!

Kinderen merken het haarfijn op als de aandacht wordt verdeeld tussen hen en je mobiele telefoon als je eigenlijk met ze aan het spelen bent. Dus weg met die telefoon en focus! Je mail kun je ook een half uurtje later checken. Leg je telefoon niet binnen handbereik. Leg ‘m bijvoorbeeld in een andere kamer om je niet te laten afleiden en echt quality time met je kinderen door te brengen.

Houd rekening met je eigen grenzen

Nu he je eindelijk je collega’s en je werkgever zover dat je in een bepaalde tijdsperiode niet bereikbaar bent, dan moet je je daar zelf ook aan houden! Dus niet stiekem tijdens het eten geven van je kind je mail beantwoorden. Want als je collega’s zien dat je toch aan het werk bent dan zullen ze ook jou weer lastigvallen met van alles en nog wat op het tijdstip waarvan je eigenlijk hebt gezegd dat je niet bereikbaar bent.

Lees ook:
10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen

Maak van het avondeten een echt momentje

Zit tijdens het avondeten gezellig met elkaar aan tafel. Tv uit en mobiels niet binnen handbereik. Zo kun je even echt interesse in elkaar tonen en met aandacht luisteren naar de verhalen van je kinderen. En als ze wat groter zijn vinden ze het vast fijn om je te helpen met de voorbereiding van het avondeten. Wat een gezelligheid!

Lekker spelen!

Een van de leukste herinneringen uit mijn kindertijd vond ik de momenten dat mijn moeder met mij samen met de barbies speelde. Vooral als het vakantie was dan konden we nóg langer samen met de barbies spelen. Daar keek ik zo naar uit. Nu doe ik hetzelfde met mijn kinderen. Soms vond ik het verschrikkelijk om al die Cars-auto’s weer op een rij te zetten en had ik het gevoel dat ik nu echt wel genoeg met barbies had gespeeld. Als ik zag dat mijn kinderen er zo van genoten dan zette ik door. Want ze willen het maar een paar jaartjes en dan gaan ze liever met andere spelen of krijgen ze andere interesses. En nu kijk ik soms met weemoed terug…

Wat gaat de tijd verschrikkelijk snel! Te snel, dus een advies: geniet ervan als je tijd met elkaar doorbrengt!

Bron: SheKnows.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50