Dit hadden werkende moeders willen weten voordat ze weer aan de slag gingen

Dit hadden werkende moeders willen weten voordat ze weer aan de slag gingen

Om eerlijk te zijn: ik zag er als een berg tegenop om weer aan de slag te gaan na mijn eerstgeborene, ook al had ik een ontzettend leuke baan. Ik vond het maar niets om de zorg aan een ander over te laten. Gelukkig wende het snel, maar bij mijn tweede kindje pakte ik het toch anders aan.

Ook deze werkende moeders hadden dingen van tevoren willen weten voordat ze weer aan de slag gingen. Herkenbaar?

'Had ik maar meer tijd met mijn kind doorgebracht'

Misschien ben je wel wat minder gaan werken na de bevalling, zodat je wat meer tijd thuis kunt doorbrengen, toch heb je het gevoel dat je het niet helemaal goed verdeelt. Als parttimer ga je je werk anders verdelen en soms doe je zelfs het werk dat je eerst fulltime deed in de paar dagen die je nu werkt. Dat betekent soms lange dagen: vroeg weg en laat thuis. En wat als je eigen baas bent? Ook dan is het moeilijk om een goed schema te maken waarbij je echt tijd vrijmaakt voor thuis. Probeer dit toch te doen, want hoe jammer is het als je veel van je kleine mist… Zo zegt Harriet Mills - die een eigen bedrijf heeft - dat ze er spijt van heeft dat ze niet een beter schema heeft gemaakt, dat had moeten voorkomen dat ze te lange dagen op kantoor maakte en vooral in de beginfase van haar kleine te veel heeft gemist.

Lees ook:
Alles wat je wilt weten over ouderschapsverlof

'Had ik maar niet van die hoge verwachtingen'

Als je denkt dat je weer vol gas er tegenaan kunt gaan als je na je zwangerschapsverlof terugkeert op de werkvloer, dan heb je het mis. Tijdens je verlof zit je in een behoorlijk andere modus dan wanneer je op de werkvloer bent. Bovendien zul je nog even last hebben van gebroken nachten en dat heeft zijn weerslag op je prestaties. Stel geen hoge verwachtingen, maar blijf reëel, zodat je niet teleurgesteld bent in jezelf.

'Had ik maar geweten dat het ook goed is om te laten zien dat je weer graag aan het werk gaat'

Poepluiers, slaapjes, voedingen, babygebrabbel… Sommige werkende moeders kunnen niet wachten totdat ze zich weer druk kunnen maken over andere dingen, weer kunnen praten met volwassenen en zich weer een beetje zichzelf kunnen voelen. Daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen, hoewel er het toch wel een beetje taboe is om te zeggen dat je weer enorm veel zin hebt om aan de slag te gaan. En dat is eigenlijk helemaal niet nodig.

Voor werkende moeder Tammy Niemann geldt dat ze meer van het moederschap kan genieten nu ze weer aan het werk is: “Werk gaf me een kans om me weer een beetje normaal te voelen, om mezelf weer te vinden. Ik zag er wel enorm tegenop om mijn dochter bij de kinderopvang achter te laten de eerste dag, maar de lach die ze me geeft aan het eind van de dag als ik haar ophaal, kan nergens tegenop.”

'Had ik maar meer ontspannen en me niet overal druk om gemaakt'

Cardiologe Jennifer Haythe maakte zich vooral druk om het feit dat haar kind meer om de oppas zou geven dan om haar, als ze weer aan de slag zou gaan. Maar tot haar grote opluchting was dat niet het geval. “Ik denk dat veel vrouwen heel bang zijn dat hun kind hun moeder vergeten of dat ze belangrijke momenten missen. Ik kwam erachter dat ik het eigenlijk heel fijn vond dat mijn kind zich aan iemand anders kon hechten (de oppas). Hoe meer liefde in zijn leven hoe beter!”

Hoe was het voor jou om weer aan de slag te gaan na je zwangerschapsverlof?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50