Lifehack: zó eet je kind wel groente en fruit

Lifehack: zó eet je kind wel groente en fruit
  • in Voeding
  • 0
  • 632
  • 11/01/2024

Heb je een moeilijke eter thuis, vooral als het gaat om groente en fruit? Elsa en Anna van Frozen kunnen wonderen verrichten. Hoe? Check deze lifehack en kipnuggets worden zonder problemen ingeruild voor groente en fruit!

Op Instagram gaat een video viraal waarin dé lifehack te zien is waar elke ouder van een moeilijke eter zo'n behoefte aan heeft. De truc van voedingsdeskundige en vader Levi Jensen is heel simpel. Om zijn dochter aan groente en fruit te krijgen heeft hij stickers geplakt van haar favoriete tekenfilmfiguren. Elsa en Anna werden op de paprika geplakt, Winnie de Pooh op een banaan, de Kleine Zeemeermin op een komkommer en ga zo maar door.

Het resultaat? Zijn dochter koos meteen voor de paprika met Elsa en Anna erop.

Invloed van tekenfilmfiguren

Jensen: “Wist je dat het plakken van bijvoorbeeld stickers van de favoriete tekenfilmhelden van kinderen ervoor zorgt dat dat van invloed is op hun smaak en voorkeuren voor snacks?” Dit blijkt uit onderzoek dat werd gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift over kindergeneeskunde. Daaruit blijkt dat kinderen een voorkeur hebben voor producten die tekenfilmfiguren op de verpakking hebben staan. Producten waarop hun favoriete tekenfilmheld ontbreekt laten ze vaker links liggen.

Dus hup naar de winkel om een berg stickers van Peppa Big, Frozen, en Thomas de Trein in te slaan!

Lees ook:

Dít is de kracht van zelfgemaakte babyvoeding
Hoe rolmodellen je peuter helpen gezond te leren eten

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50