Lied speciaal gemaakt om baby te laten lachen

  • in Baby
  • 1
  • 24078
  • 10/02/2017

Zodra een baby oud genoeg is om zijn of haar eerste échte lachje te laten zien, springen ouders door het huis en op hun kop om hun baby maar aan het lachen te maken. Logisch, want er is bijna niets mooiers om te zien dan een schaterende baby.

Moppen tappen?

Maar hoe breng je kleintjes nou eigenlijk echt aan het lachen? Moppen tappen heeft geen zin en elk kind reageert weer anders op grappen en grollen van zijn ouders. Ligt de een in den deuk door het scheuren van papiertjes, interesseert de ander het helemaal niets. Wat lokt dan zo'n aandoenlijke babylach uit? Het juiste deuntje muziek, volgens de wetenschap, die een soundtrack lieten maken waarvan pasgeborenen spontaan beginnen te lachen.

Caspar Addyman, een expert in de ontwikkeling van kinderen en Lauren Stewart, een muziekspsycholoog, kregen de vraag van babyvoedingsproducent Cow & Gate om op zoek te gaan naar de ideale parameters voor een babyvriendelijke hit. Ze wilden graag een liedje waarvan bewezen kon worden dat het baby's blij maakt.

Uitgebreide criteria

Na uitgebreide research huurde het duo Imogen Heap in, een zangeres en componiste die al een Grammy won. Zelf is de zangeres ook moeder van een dochtertje van achttien maanden. Ze vroegen haar om een melodie samen te stellen met een aantal basisregels: het moest eenvoudig en repetitief zijn en toch genoeg dynamiek bevatten, waardoor de baby verrast en aandachtig zou blijven. Ook het tempo moest hoog liggen, ongeveer gelijk met de hartslag van een baby, die iets sneller gaat dan die van een volwassene.

The Happy Song

Het resultaat van al die criteria werd The Happy Song, een lied dat voor de doorsnee volwassene nogal druk en hectisch overkomt, maar op baby's wél een gunstig effect zou hebben. Werkt het ook echt om hen aan het lachen te krijgen? Aan jou om het uit te proberen, wij zijn heel benieuwd!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50