Lezeressen vertellen: ‘Zó kwam ik van mijn zwangerschapsbuik(je) af’

Lezeressen vertellen: ‘Zó kwam ik van mijn zwangerschapsbuik(je) af’
  • in Moeder
  • 5
  • 1263
  • 27/08/2023

Het zou ideaal zijn: als je eenmaal bent bevallen dat je hoppakee, je oude figuur terug krijgt, maar een zwangerschap laat zo zijn sporen na. Op het forum lazen we dat deze lezeres graag van haar zwangerschapsbuikje af wil, maar hoe? Onze lezeressen vertellen over hun ervaring.

“Help... Hoe goed ik ook mijn best doe om af te vallen enz... Ik blijf een buikje houden van ongeveer 3 maanden zwanger... Ik ben niet enorm stevig, alleen die buik.... Is er hier iemand die de tip heeft hoe je hem wel kwijtraakt? Ben wel een beetje genezen van mensen die vragen of je zwanger ben... Zo ongemakkelijk, voor mij, maar ook voor de ander.”

Lezeressen over hun zwangerschapsbuik(je)

Op Facebook en op het forum kwamen er heel veel reacties voorbij. Dit zeggen onze lezeressen:

“Dat duurt even dames! Er staat een jaar voor en soms nog langer. Buikspieroefeningen kunnen je daarbij helpen, succes!”

“Een sportdeskundige vragen om oefeningen. De tijd nemen en in de tussentijd Spanx dragen;-)"

“Kan ook een diastase zijn! Dat is vaak met fysio te verhelpen. En anders kun je eraan geopereerd worden. Maar helaas wordt dat niet vergoed.”

“Zijn je buikspieren weer gesloten? Zo niet dan zou je naar de fysio kunnen gaan. Zij geven jou de juiste oefeningen.”

“Gaat helaas niet weg. Ben door drie zwangerschappen (driemaal keizersnede) uitgerekt. Ik ben ook gewoon weer op mijn gewicht voor mijn zwangerschappen plus zelf 5 kilo lichter nog zelfs. Enige dat ik kan doen ik buikwandcorrectie maar ook dat gaat niet. Kost te veel.”

“Intermittent fasting (ontbijt tussen 11:00 en 13:00, eten tot maximaal 20:00), koolhydraatarm eten (max 50), veel sporten (3 tot 6x per week: fitness, hardlopen en/of voetballen), en ademhalingsoefeningen waarmee ik mijn dwarse buikspieren train. Mensen denken (en doen) regelmatig alsof het bij mij vanzelf komt en zeggen dan dat ik geluk heb, maar heel eerlijk: het vergt hard werken en discipline... Ik voel mij er overigens wel fijn bij hoor. Geen hypo's meer, geen duizelingen meer (had ik eerst wel bij opstaan), veel energie en prima uithoudingsvermogen, en ja, een redelijk strakke buik. Niet wat het was, maar zeker wel tevreden mee. Hoewel het waarschijnlijk heftig en vreugdeloos klinkt, kan ik het iedereen aanraden. Ik heb het wel met stapjes verwerkt in mijn routine, anders werd het teveel, te snel, en te zwaar. Ik kan door het "schone eten" overigens prima op momenten "ongezonde" dingen eten, dat compenseert gewoon. Ik probeer het op maximaal drie zoetigheden per week te houden. Alcohol en snacks ben ik minder strikt mee, en hangt af van de week/situatie.”

“Als je al van alles eraan gedaan hebt, blijft het denk ik. Weet niet hoelang het geleden is van je bevalling? Ik heb tweemaal mazzel gehad: direct weer strak, maar dat is een uitzondering. Veel van mijn vriendinnen houden een buikje, ook na jaren.”

“80% is op je voeding letten en 20% krachttraining... En dan nog moet je geluk hebben...”

Stoor jij je aan je zwangerschapsbuikje na de bevalling?

Lees ook:

Zó kun je van je na-de-bevalling-lichaam leren houden
Mama biecht op: 'Ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


  • Parwana

    Het antwoord is een gezond dieet en bewegen. We kennen de waarheid allemaal: Vaak is de motivatie ver te zoeken en wordt het uitgesteld naar morgen of 1 januari. Geen excuus meer verzinnen, stoppen met jammeren en het gewoon gaan doen, is de enige manier. Tenzij je geld zat hebt voor plastisch chirurgie.

  • Charhm

    Helemaal eens!

  • flierefluiter

    Nee hoor. Het is niet altijd alleen maar een kwestie van dieet of bewegen. Sommigen hebben gewoonweg pech dat het buikje blijft. Ik heb geen grammetje vet te veel, maar wel een hangend stukje buik. En daarboven een six pack 😅 ziet er bijzonder uit, dat wel. Ja, er hebben twee kids in gezeten. Nee, dit gaat niet weg met dieet of bewegen. En ik ben echt niet de enige..

  • Sharon

    Onzin, er zijn nog andere redenen waarom er een buikje hangt en deze niet zomaar weg gaat of zelfs helemaal niet.

  • Jvb

    Over het algemeen is dat zeker de oplossing voor afvallen. Je ziet ook vaak dat vrouwen alleen plaatselijk willen afvallen, maar zo werkt het niet en die buik gaat vaak pas al laatst. Of de voeding of het bewegen verkeerd aanpakken of niet allebei of niet lang genoeg volhouden. Er is vaak zeker winst te behalen. Maar een dikke buik na een zwangerschap kan komen door dingen die niet op te lossen zijn met voeding en beweging. Een diastase, losse huid, hormonen, slaaptekort.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50