Lezeressen vertellen: zó kondigden we een zwangerschap aan

Lezeressen vertellen: zó kondigden we een zwangerschap aan

Wat leuk! Je bent zwanger! Maar hoe ga je dat aankondigen? Op het forum werd dezelfde vraag gesteld, en dít waren de antwoorden van onze lezeressen.

Koningskoppel.mama: "Wij hadden bij de eerste een doosje met daarin een hart waarop stond: 'Er klopt een hartje in mij, jullie worden opa en oma.' Bij de tweede kwamen we er op vakantie achter en hebben we een foto gemaakt waarop papa onze oudste op zijn nek had. Hij ging op zijn knieën zitten en gaf mijn buik een kus, terwijl de oudste mij weer een kus gaf. Deze hebben we ingelijst en na onze vakantie aan de opa’s en oma’s gegeven als iets om mee te nemen uit Mallorca voor jullie.”

Ikendochter: "Ik had een doosje gemaakt voor alle opa's en oma’s, met zelfbedrukte rompers. Op de rompers stond de tekst: 'Jullie worden opa en oma.' Daarbij had ik een mini Zwitsal cadeaudoosje van de Action gedaan. Mijn vader was jarig, dus hij dacht dat het een verjaardagscadeau was. Voor mijn oma had ik een filmpje gemaakt. Ze was net geopereerd aan haar heup, dus ik had haar naam erop gezet en dan echofoto's toegevoegd. Ik was inmiddels al 13 weken zwanger toen. Ze moest meteen huilen bij het zien van het filmpje."

Vlindermoeder: "Wij hebben maar één keer echt een aankondiging gedaan. Bij de eerste twee zwangerschappen belde ik mijn ouders al voordat de test überhaupt droog was. Toen hebben we gebaksbordjes gehaald en daarop geschreven: 'Opa/oma' en vervolgens de datum. De opa's hadden het zelfs niet in de gaten nadat het gebak op was."

Druif89: "Ik ben zwanger van mijn derde. Mijn  kinderen zijn 5 en 3 jaar oud. We hebben ze een kaart laten knutselen voor opa en oma en die zelf laten geven. Ze hadden geen vermoedens, want ze krijgen vaker knutsels van mijn kinderen als we langsgegaan."

Meer tips

Er zijn ook een paar lezeressen die heel veel leuke tips hebben:

  • Laat de kinderen Opa en Oma een geverfde tekening geven; de oudste kan zijn handje met verf erop zetten met zijn naam en geboortejaar erin, de jongste kan ook zijn handje met verf zetten met zijn naam en geboortejaar erin, en maak zelf een derde handafdruk met een omranding waarin de verwachte maand van 2024 staat.
  • Neem een lekker gebakje mee met 'baby toppings' of chocolaatjes in de vorm van baby jongens/meisjes voor bij de koffie. Deze zijn te koop bij een snoepwinkeltje of een grotere supermarkt. (Je kunt ze ook bij de Jumbo vinden.)
  • Neem alvast een baby item mee, zoals een speentje of een flesje, en geef aan of laat je partner zeggen: "Willen jullie deze alvast bewaren tot de 'uitgerekende datum?" 
  • Een cake met een roze en blauwe binnenkant, een kaartje, een echo, een boeket met roze en blauwe bloemen, sokjes en een boekje.

Hoe heb jij je zwangerschap aangekondigd?

Lees ook:

Lezeressen vertellen: het raarste wat iemand zonder kinderen tegen me zei
Lezeressen vertellen: sta jij op de eerste plaats of je kinderen?

Beeld: Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50