Lezeressen vertellen over wanneer hun kind (eindelijk) zindelijk was

Lezeressen vertellen over wanneer hun kind (eindelijk) zindelijk was

Basisschoolleraren krijgen steeds vaker te maken met kinderen die naar groep 1 gaan en niet zindelijk zijn, terwijl dat wel wordt verwacht. Wij vroegen onze lezeressen op welke leeftijd jouw kind (eindelijk) zindelijk was. Dít zijn jullie antwoorden!

Michelle: “Wij hebben drie kids. De oudste en de jongste waren met 3 jaar volledig zindelijk. De middelste pas met 5 jaar. Hij ontwikkelde zich op allerlei andere gebieden en ondanks al onze inspanningen, was hij er gewoon totaal niet mee bezig. Nu een jaar later, gaat het prima! Hij loopt op geen enkel gebied achter en geniet van school.”

Anita: “Liva is nu drie weken droog. Heel soms nog een ongelukje, omdat ze net te laat is of de broek niet snel naar beneden krijgt. Jax heeft er niet veel drukte mee, maar dat komt vanzelf. Jax & Liva worden 23 april drie jaar.”

Angelina: “Middelste zoon net voor de basisschool: drie jaar en tien maanden.”

Ashley: “Onze zoon met anderhalf helemaal zindelijk. Dochter is nu zeven maanden. Ze gaat ook al heel goed op het potje. Ben benieuwd hoe snel zij zal zijn.”

Michaela: “Precies op de dag dat hij naar school ging. Hij wilde der eerder beslist niet aan.”

Patricia: “Ik ben van mening dat je kind er ook zelf klaar voor moet zijn. We hebben het vanaf 3 jaar geprobeerd, maar dat ging echt nog niet… Toen hebben we eventjes gewacht en net voordat ze naar school ging was ze zindelijk. We hebben dit trouwens wel gedaan met behulp van de Zindelijkheidsbox. Vonden we voor onszelf ook erg fijn om een houvast te hebben en om gericht te oefenen.”

Leonie: “Oudste dochter was twee jaar toen ze zindelijk was met plassen. Poepen lukte net een week voor school. Middelste zoon was met ongeveer twee en een half jaar helemaal zindelijk en de jongste zoon is nu drie en een half en wil er niks van weten. We blijven oefenen.”

Frances: “Mijn oudste was voor zijn tweede zindelijk net als de middelste. De jongste had er totaal geen interesse in totdat aan het vierde jaar, maar was meteen zindelijk.”

Mylène: “Mijn dochter was nog geen twee jaar. Mijn zoon was ruim drie jaar. En inderdaad is het wel een tendens... Veel kleuters zijn nog niet (goed) zindelijk. Als kleuterjuf is dit gewoon echt niet te doen! Ik had eens op een ochtend vier natte broeken! En dat met twintig kinderen om je heen. Om niet te spreken over de hoeveelheid kinderen die nog totaal niet zelfstandig is in aan- en uitkleden. Hulp geven is natuurlijk logisch. Maar kleuters die echt nog niet weten hoe ze moeten aan- en uitkleden vind ik zorgelijk.”

Lees ook:

Alles over zindelijkheidstraining
Zó krijg je je kind ook 's nachts zindelijk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50