Lezeressen vertellen over hun thuis- en/of ziekenhuisbevalling

Lezeressen vertellen over hun thuis- en/of ziekenhuisbevalling

Tenzij je een medische indicatie hebt, kun je als zwangere kiezen waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis. Toch komt het heel vaak voor: je bedenkt precies wat je wilt, het loopt vaak anders dan je van tevoren had bedacht. Onze lezeressen vertellen over hun thuis- en/of ziekenhuisbevalling.

Linda: “De eerste keer was bewust in het ziekenhuis. Tweede keer wilde ik ook weer in het ziekenhuis bevallen, maar dat heb ik niet gered, dus ik ben thuis bevallen van een sterrenkijker van bijna 9 pond!”

Marcia: “De eerste in het ziekenhuis in verband met inleiding... De tweede en derde thuis: heerlijk! Zo veel fijner.”

Lees ook:
15 voordelen van thuis bevallen

Hinorada: “Eerste keer in ziekenhuis. Dat was ook zo gepland. Achteraf maar goed, want ons dochtertje moest op gegeven moment heel snel gehaald worden (met vacuumpomp).
De tweede was ook gepland in ziekenhuis, maar dat ging zo snel dat ik thuis nog net de bank in de woonkamer gered heb. Heerlijk om thuis te bevallen achteraf gezien”.

Willemijn: “Kiezen? Waar ik woon heb je geen keuze meer. Thuis is geen optie, omdat er gewoonweg niemand meer is die thuisbevallingen wil/kan begeleiden. Anders had ik zeer graag de bevalling van mijn jongste ook weer thuis gedaan. Er zijn in ons gebied geen verloskundige praktijken die los staan van het ziekenhuis. De laatste, alleen werkende in haar eigen praktijk, is ziek geworden. Daardoor hebben we geen keus dan naar het streekziekenhuis te gaan voor verloskundige hulp en bevallingen.”

Jolanda: “Ik beval (als t goed is) in juli van ons eerste kindje. Ik heb gekozen voor een ziekenhuis bevalling.  Alhoewel... zo’n soort bevallingscentrum/kraamsuite.”

Joyce: “Als het een keuze zou zijn, dan thuis. Helaas besloot onze eerste wat te vroeg te komen en werd het het ziekenhuis inclusief keizersnede dus nummers twee en drie ook in het ziekenhuis.”

Esther: "Ik wilde thuis bevallen en het hele geboorteplan was daar ook rondom geschreven. Maar uiteindelijk ging alles anders: ziekenhuis en uiteindelijk keizersnede. 
Maar hij is er!"

Marion: “Ik had geen keuze. Ze doen hier in Zeeuws Vlaanderen geen thuisbevallingen.”

Chantalle: “Ik koos héél graag voor thuis, lekker in je eigen omgeving baby lekker meteen thuis. Eerste bevalling heb ik thuis gedaan en dat was zó fijn.. De tweede wilde ik ook thuis, maar helaas was het geboortegewicht te laag dus ik moest medisch bevallen in het ziekenhuis. Ik heb het achteraf niet als erg ervaren. Ik heb het net als thuis op mijn eigen kracht gedaan en mocht nadat ik kon plassen naar huis. Dat was vrij vlot, dus was ook zo weer thuis.”

Michelle: “Ben nog altijd blij dat ik sowieso in het ziekenhuis moest bevallen...Uiteindelijk een spoed keizersnede gehad onder algehele narcose. Als ik dat niet gedaan had, wil ik niet weten hoe het anders was afgelopen.”

Lees ook:
Fotograaf legt bijzondere bevalling in ziekenhuis vast

Farina: “Wow wat een luxe dat je die keuze kan hebben, dan mag je van geluk spreken. Ik had geen keuze, vanwege spoedkeizersnede moest ik natuurlijk in het ziekenhuis bevallen. Maar ook bij een gezonde zwangerschap zou ik een thuisbevalling denk ik niet aandurven.”

Annie Jo: “Beide keren thuis bevallen. Had ook maar amper nog naar het ziekenhuis gekund. Tussen de 6 cm en persen zat minder dan een uur. Dat zouden snelweg baby's zijn geworden. Of in ieder geval veel stress hebben gegeven.”

Petra: “Ik koos voor thuis, maar het werd noodgedwongen het ziekenhuis. Ook geen ramp. Het belangrijkste was dat het goed ging met de kleine en mij.”

Debby: “Alle twee in de ambulance: de eerste op de oprit, de tweede onderweg naar het ziekenhuis.”

Nienke: “Vijf keer thuis bevallen en ik vond het erg fijn om in een vertrouwde omgeving onze kinderen op de wereld te kunnen zetten.”

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50