Lezeressen vertellen: “Op dit moment kwam de eerste kraamvisite”

Lezeressen vertellen: “Op dit moment kwam de eerste kraamvisite”
  • in Baby
  • 0
  • 1216
  • 19/08/2022

De eerste periode na de bevalling staat in het teken van je eigen herstel en het leren kennen van je kindje. Maar ook in het teken van kraamvisite... Vrienden, familie, iedereen wil langskomen. Wie mag wel op visite komen en wie niet? En Wanneer? Want je beste vriendin, maar ook oudtante Truus is erg benieuwd naar het nieuwste lid van de familie. BabyBytes-lezeressen vertellen wanneer er voor het eerst kraamvisite welkom was…

Carola: “Haha! Bij mijn tweede kwam het eerste kraambezoek binnen toen ik echt net bevallen was. Mijn broertje, die kwam onze oudste ophalen in het ziekenhuis. Het ging allemaal zo snel dat wij sneller weg moesten dan dat hij naar ons huis kon komen. Hij zei: “Ah, zo lief! Ben ik nou eindelijk eens de eerste die iets weet?!”

Suzanne: “Beide dochters zijn rond 16:00 via een keizersnede geboren dus de familie was de volgende dag van harte welkom”.

Wendy: “Bij alle twee hebben we de eerste week, op de naasten familie na, niemand toegelaten. Pas toen de kraamhulp weg was, zijn we rustig aan gaan plannen maar niet meer dan twee avonden per week en een dag in het weekend. De rest heerlijk genoten van ons kersverse gezin!”

Xenia: “Ik begrijp gelukkig alle heisa rond dat kraambezoek niet. Wij kregen elke dag bezoek tot meer dan twee maanden toe. Iedereen was lief, respectvol en zorgzaam. Ik heb daar ongelofelijk van genoten en hoop dat dat bij nummer twee ook zo zal zijn”.

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

Charissa: “Opa's, oma's en mijn vriendinnen mogen van mij gelijk komen. Ik wil maar wat graag onze baby showen en zei hebben met ons ook negen maanden lang op hun kleinkind/ en mini-vriendinnetje gewacht. Alle momenten zijn in die tijd gedeeld dus voelt het voor mij fijn om ook gelijk ons wonder aan hun voor te stellen”.

Emely: “Maandag geboren, anderhalve week later begonnen met kraamvisite in te plannen. Eén in de ochtend en één in de namiddag. Tussen 12.00 en 15.00 geen bezoek... Werkt voor ons! Eerder hadden we er geen behoefte aan, gewoon lekker met het gezin samen zijn en wennen aan elkaar vonden we belangrijker!”

Yvonne: “Een paar wilden dezelfde dag nog op de stoep staan, maar wij wilden eerst even rustig thuis komen met z’n drietjes en even bijkomen van de bevalling. Gelukkig heb ik het af kunnen houden en kwamen ze later in de kraamweek.”

Lieke: “Onze eigen gezinnen, dus ouders en broers, kwamen zo snel mogelijk. Wanneer we een beetje op adem waren en uit het ziekenhuis kwamen. Wat betreft vrienden en overige familie pas ná de kraamweek. Dat beviel nu twee keer goed! We wilden eigenlijk bij de tweede een groot feest geven, iedereen in één keer, maar door corona was alles zo onzeker. Bij de eerste waren we namelijk echt een half jaar bezig met kraambezoek. Bij de tweede is het nu een stuk rustiger. En dat is eigenlijk helemaal prima!”

Welk team ben jij? Gelijk op de eerste dag visite of de eerste weken heerlijk cocoonen als gezin?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50