Lezeressen vertellen: mijn meest awkward borstvoedingsmoment

Lezeressen vertellen: mijn meest awkward borstvoedingsmoment
  • in Voeding
  • 6
  • 19487
  • 30/05/2018

Borstvoeding geven: of je het nu publiekelijk doet of niet, het kan al-tijd voor nogal eh, aparte situaties zorgen. Natte plekken in je jurkje, boobflashes en spuitende jetsers: de volgende lezeressen weten alles van awkward borstvoedingsmomenten!

Joyce: “Ik vergeet na een voeding regelmatig de boel weer netjes op te bergen. Ons meisje spuugt veel, dus dat is mijn eerste prioriteit na een voeding. Ik pak daarom eerst hydrofielen om alles op te vangen. Mijn post-zwangerschapshoofd vergeet dan alleen dat ik mijn truitje nog goed moet doen. Zo is het dus gekomen dat ik minutenlang uit het raam heb staan kletsen met de buurvrouw, en ik er bij het dichtdoen van het raam achterkwam dat mijn linkerborst al die tijd in volle glorie van de buitenlucht heeft mogen genieten.”

Cathy: “Ik was mijn dochter van destijds 1 aan het voeden toen de bel ging. Ik kreeg haar niet losgekoppeld, maar dacht: jammer dan. Ik deed de deur open en daar stond de postbode, die het pakketje van schrik naar binnen smeet. Mijn dochter dronk gewoon door. Nu ze ouder is, zegt ze ‘boobies’ als ze bij me wil drinken. Heel grappig. Tenzij je in de rij bij de kassa staat.”

Sandra: “Mijn zoon was echt net geboren toen wij hem even thuis bij de kraamzorg lieten. Zo konden we snel het koopcontract van ons nieuwe huis tekenen. De notaris blééf alleen maar praten. Zat ik daar met vlekken in mijn shirt en gígastuwing.”

Jortia: “Toen ik net één maand bevallen was en (alleen) op een verjaardag was, merkte ik dat mijn dochter thuis honger kreeg. Ik was niet de enige die dat doorhad: daar zat ik, met natte plekken in mijn jurkje. Gelukkig heb ik een heel lieve zwager die daar helemaal niet gek van opkeek, en zachtjes zei: ‘Je moet er even een doekje tussen doen…’”

Lees ook:
Wat doe jij tijdens het geven van borstvoeding?

Phieby: “Ik werk op een school waar ik twee tot drie keer op een dag tijdens de pauze kolf. Ik heb dus al een aantal keer gehad dat er mensen tijdens de pauze komen binnenstormen. En dan horen ze de kolf... en krijgen ze een knalrood hoofd. Ik schaam me niet, maar de mannen bieden iedere keer hun excuses aan.”

Jolanda: “In het begin was ik nog niet zo handig met voeden in de doek. Op een keer dacht ik dat ik mijn baby er goed in had liggen. Niet dus: bleek er een behoorlijke opening in te zitten, omdat hij zijn voetjes eruit had getrappeld. Daar staarde mijn zeventienjarige zwager naar mijn borst.”

Mignon: “Toen ik mijn dochter in het begin borstvoeding gaf en ik nog met haar in het ziekenhuis lag, liepen dokters en hun honderd stagiaires gewoon naar binnen zonder te kloppen. Nou, oké. Tot er op een bepaald moment een meid binnen kwam lopen die ik kende. Ja, daar zit je dan met je watermeloenen.”

Marijn: “Even opscheppen hoor! Mijn vrouw heeft onze dochter twee keer aangelegd terwijl ze een nieuwe auto kocht. De verkoper blikte noch bloosde en ze heeft hem tijdens het voeden het vuur aan de schenen gelegd om een goede prijs te krijgen. Zo trots op mijn stoere vrouw!”

Cindy: “Ik liep met mijn kindje in de stad rond toen het tijd was om te voeden. Ik nam plaats op een bankje, legde de baby aan en deed er een dekentje overheen. Onze dochter zou echter onze dochter niet zijn om ‘m er met haar grijpgrage handjes weer af te trekken. Gevolg: ik trakteerde de hele stad op een boobflash en een spuitende tiet.”
 

Heb jij ook zo'n awkward borstvoedingsmoment meegemaakt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50