Lezeressen vertellen: ‘In de make-up speciaal voor de bevalling’

Lezeressen vertellen: ‘In de make-up speciaal voor de bevalling’

Je uitgerekende datum is bijna aangebroken, je vliezen zijn gebroken of de weeën zijn begonnen. Geloof het of niet: er zijn vrouwen die er dan voor zorgen dat ze tiptop eruitzien voordat ze gaan bevallen. BabyBytes is nieuwsgierig hoe dat zit bij haar lezeressen en vroeg: ‘Gaan jullie in de make-up speciaal voor de bevalling?’

Cynthia: “Ik ben helemaal opgedoft het ziekenhuis in gegaan. Ik had alles meegenomen om er ook weer opgedoft uit te gaan. Uiteindelijk ben ik als een verwilderde holbewoner met een groen vest en roze broek uit het ziekenhuis gekomen…”

Marieke: “Ik vond het wel belangrijk! Ik wilde graag een beetje fatsoenlijk op de eerste foto staan! Toen ik eenmaal aan het bevallen was, deed het er niet meer toe. En het gekke is: de eerste foto, met m'n knot op m'n hoofd en m’n make-up loze gezicht is de aller mooiste foto ooit gemaakt!”

Lees ook de laatste Lezeressen vertellen:
'Ik vind het belangrijk dat mijn kind goed presteert op school'

Eline: “Bij 29 uur aan weeën en inloopdag downstairs maakte het me echt niks uit dat ik uit zag als een ontplofte struisvogel, had iets andere prioriteiten.”

Nicole: “Ik doe altijd mijn best er netjes en verzorgd uit te zien... Waarom moet ik er na de bevalling uitzien als een doorgezakte holbewoner? Ik voel me daar dan echt niet prettig bij. En nee, ik ga echt op dat moment of voor de foto make-up’en of mijn haar/nagels doen. Maar ik zorg wel dat ik van tevoren alles netjes heb. Wimper extentions, nagels netjes, dat soort dingen. Dan is het toch net even wat minder verlept en voel ik me wat prettiger.”

Brenda: “Absoluut niet. De mooiste foto's van mij zijn vlak na beide bevallingen, toen ik de kinderen in mijn armen kreeg . Helemaal moe en bezweet maar ik straalde!”

Anneke: "Ik had mijn make-up wel bij me en mijn nageltjes gelakt, maar na mijn drie dagen durende bevalling had ik geen zin meer om me op te tutten."

Rachelle: “Het enige waar ik voor zorgde, was dat het geschoren was! Toen de weeën begonnen direct geschoren. Voor de rest ben ik er lelijk in gegaan en prachtig uit gekomen met mijn dochter."

Denise: “Met mijn ingeleide bevallingen kan je wel iets meer voorbereid naar het ziekenhuis! Dus netjes een dag van tevoren haren gestyled, ‘s ochtends make-upje op. Maar na twee bevallingen van 20+ uur kan ik jullie vertellen dat er niks meer van te zien was, haha! Op de foto's zat mijn make-up onder mijn ogen en mijn haar flink in de krul door alle natte washandjes van mijn man. Maar lekker boeiend! Zijn mijn mooiste en dierbaarste foto's!”

Lisette: “Ik had niet eens de tijd om sokken en schoenen aan te doen. Dus in hartje winter op slippertjes de deur uit naar het ziekenhuis. En nee, geen seconde aan mijn haar/make up kunnen denken.”

Melissa: "Lekker belangrijk hoe je er voor/tijdens/na de bevalling uit ziet. Je BEVALT, je loopt geen modeshow  Ik zag er uit als Ma Flodder, maar het boeide me echt niet. Mijn kind gezond op mijn borst, was het enige wat telde!"

Marina: “Ik was bij de tweede naar de pedicure geweest, zodat ik mooie roze gelakte nageltjes zou hebben bij de bevalling....
Na de bevalling kwam ik erachter dat ik m’n sokken nog aan had.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50