Lezeressen vertellen: ‘Ik was wel/niet bang voor de bevalling’

Lezeressen vertellen: ‘Ik was wel/niet bang voor de bevalling’

De een is nieuwsgierig, de ander is het helemaal zat en maakt het allemaal niet meer uit en weer een ander is er heel erg bang voor. Op Facebook vroegen we: ‘Ben/Was jij bang voor de bevalling?’ Dít waren jullie reacties!

Niet bang voor bevalling

Roelie: “Nee niet bang. Ik vond het wel spannend met wat er op me af kon komen, maar nooit bang geweest ervoor. Nu voor de tweede ook niet bang. Laat het lekker over me heen komen, het komt zoals het komt.”

Wendy: “Nee helemaal niet. Gelukkig twee keer bevallen en beide keren een vlotte, prettige en vrijwel pijnloze bevalling.”

Marieke: “Totaal niet bang geweest voor de bevalling, zowel bij de eerste als bij de tweede bevalling niet! Gewoon je ‘boerenverstand’ gebruiken en luisteren naar wat de gynaecoloog en verpleegster zeiden. Zonder pufcursus beide keren gedaan! Helemaal zonder pijnbestrijding, maar wel beide keren ingeleid.”

Mercedes: “Nee niet bang, eindelijk mijn baby’s ontmoeten en vasthouden. Ik was er klaar voor!”

Bianca: “Nee zeker niet. Het moet er gewoon uit toch? Hoe dan ook.”

Miranda: “Nee totaal niet. Eerste duurde vier uurtjes, de tweede twee uurtjes en derde kwam via een spoedkeizersnee. Ik beval liever dan dat ik naar de tandarts moet.”

Stephanie: “Nee helemaal niet. Het moet toch gebeuren, je druk maken heeft geen zin.”

Wel bang voor bevalling

Denice: “Eerste keer totaal niet, tweede keer wel, maar beide keren gelukkig allemaal goed gekomen.”

Patricia: “In het begin wel, maar toen de weëen begonnen waren geen minuut meer aan gedacht en liet het over me heen komen zonder pijnstilling, waar het al te laat voor was...”

Jacoba: “Ja, bij de oudste ging eigenlijk alles verkeerd en anders dan gepland/in gedachten, met spoedkeizersnede en reanimatie als gevolg (inmiddels kerngezond ventje van bijna zes).

Bij de tweede was ik niet bang en de bij derde wel, want ik had weer een akelig voorgevoel alleen dat ging gelukkig wel goed.”

Marian: “Voor de eerste bevalling was ik niet bang. Voor de tweede ook niet echt, maar die was uiteindelijk best wel pittig waardoor ik voor de derde wel wat paniekerig was. De verloskundige moest mij er echt doorheen helpen.”

Nina: “Vijf keer bevallen en elke keer doodsbang tot de bevalling begint... dan ben ik rustig.”

Esther: “Voor de eerste was ik héél bang vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was. Grappig genoeg werd dat gevoel steeds minder naarmate de zwangerschap vorderde en het dus bijna tijd was om het daadwerkelijk te gaan doen.

Tegen die tijd had ik meer zoiets van: ‘Nou, kom maar op dan, het zal toch moeten gebeuren.’

Toen de weeën begonnen, was ik bijna een soort van opgelucht: nu kon ik eindelijk echt iets gaan doen. Ik was al drie weken helemaal klaar met zwanger zijn tijdens temperaturen van rond de 30°C.”

Malvira: “Ja, ik was heel bang bij alle drie. Bij de eerste zwangerschap had ik echt psychologische begeleiding nodig haha, want ik vond het zo eng... Zwanger worden is leuk (in goede omstandigheden), maar bevallen... pfff. Maar goed, drie keer gedaan dus angst is me gelukkig nooit de baas geworden.”

Heb jij advies voor zwangere vrouwen waardoor ze minder bang worden voor de bevalling?

Lees ook:

Eveline: 'Ik ben bang om te bevallen'
Linda lijdt aan baar-angst. Toch beviel ze twee keer

Foto: Alexander Grey via Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50