Lezeressen vertellen: ‘Ik overweeg plastische chirurgie vanwege mijn na-de-bevalling-lichaam' 

Lezeressen vertellen: ‘Ik overweeg plastische chirurgie vanwege mijn na-de-bevalling-lichaam
  • in Moeder
  • 0
  • 513
  • 6 dagen

Lege hangborsten, een blubberbuik... Een zwangerschap laat zo haar sporen achter op je lichaam. Maar is het zo erg dat je dan plastische chirurgie overweegt? We vroegen het jullie op onze socials en dit zijn jullie antwoorden.

Een mommy-makeover, ofwel een combinatie van ingrepen van borst en buik wordt steeds populairder. Niet zo gek, want we vinden plastische chirurgie steeds normaler worden. Uit onderzoek onder 22.000 mensen van EenVandaag blijkt dat een derde van de vrouwen tot 35 jaar zich kan voorstellen om plastische chirurgie te ondergaan. 27 procent overweegt zelfs serieus een ingreep.

Reacties lezeressen

Als we onze lezeressen op onze socials peilen over plastische chirurgie vanwege onvrede over hun na-de-bevalling-lichaam zijn dit de reacties:

Ja, doe mij maar plastische chirurgie

Liselotte: “8 weken geleden laten uitvoeren en heel tevreden over!”

Joyce: “Zeker weten! Ik heb het geld er niet voor, maar anders had ik het zeker gedaan. Zwanger zijn is supermooi maar ook echt een aanslag op je lichaam. Dus ja, als je je er niet fijn bij voelt mag je er best wat aan doen.”

Lotis3340: “O ja zeker!!!! Heb al een afspraak staan!”

Leonie: “Ik zou wel willen, maar het is én heel duur, én een erg zware operatie. Heb een rectus diastase, bol buikje, veel last van m’n rug, maar 6 weken plat en lang moeten herstellen van een buikwandcorrectie zie ik persoonlijk ook weer niet echt zitten.”

Nee, dankjewel

Studiostofendraad: “Nee. Sporten. 4 jaar na dato. Maar in die buik hebben een paar kinderen gezeten, dus ook een goed excuus voor niet zo’n strakke buik toch?”

Linda: “Tuurlijk niet. Je bent zoals je bent.”

Sandra: “Nope, beviel 5 oktober 2013 en ik heb nog een blubberbuik die nooit zal weggaan. Geld voor plastische chirurgie heb ik niet dus ik zal met mijn buik moeten dealen. Datzelfde geldt voor mijn borsten die compleet verdwenen zijn. Dat vind ik erger dan mijn buik. Bbrsten maken toch de vrouw en ik voel me totaal geen vrouw meer, omdat ik zo goed als plat ben, maar ook daar is geen geld voor om te laten vergroten.”

Baby Creaties: “Je kan aan mijn lichaam niet zien dat ik twee kinderen heb mogen krijgen. Gelukje, gezond leven, samenloop van alles. Geen idee, maar ik ben nog steeds blij met hoe ik eruitzie!”

Heb jij een mommy makeover laten doen?

Lees ook:

Lezeressen over hun na-de-bevalling-lichaam
De mommy makeover: weg met je hangborsten en flubberbuik

Beeld: Canva (free)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50