Lezeressen vertellen: het gênantste wat mijn kind heeft gezegd

Lezeressen vertellen: het gênantste wat mijn kind heeft gezegd
  • in Peuter
  • 8
  • 30453
  • 04/03/2018

Dat kinderen nogal euh… eerlijk en direct zijn weten we allemaal. En dat dit behoorlijk gênante situaties kan opleveren, weten ook genoeg moeders uit ervaring. Deze dames vertellen over hun gênantste (én grappigste) situatie door toedoen van hun kind. 

Jamy: "Ik ging met mijn kind naar de stad. We liepen door een kledingwinkel met een trui die ik van plan was te gaan kopen. Uiteindelijk veranderde ik van gedachten en legde de trui terug - wat mijn kind duidelijk was ontgaan. Buiten aangekomen riep hij keihard: ‘Mama waar is die trui? Heb je die gestolen?!’ Oh mijn god…"

Stephanie: "Mijn zusje kreeg - toen ze net kon praten - van de groenteboer een banaan, waarop mijn moeder tegen haar zei: ‘wat zeg je dan?’ Haar antwoord: ‘Pel die banaan effe!'’’

Ilse: "Toen ik een jaar of drie was, waren we bij de bakker. De mevrouw die het brood sneed, vroeg aan mij of ik duimde. Ik zei: ‘Nee, ik vinger!’ Want ik had mijn vinger in mijn mond in plaats van mijn duim. Iedereen lachte en ik snapte niet waarom. Inmiddels snap ik het wel, haha!"

Colinda: "Dan sta je bij de supermarkt al in de rij, vraag je aan dochter van 3,5 of ze nog snel even een komkommer wil gaan halen. Dochter rent weg en komt terug, al schreeuwend door de winkel: ‘Kijk mama, een extra grote, speciaal voor jou!’ Oeps, haha!"

Jantje: "Mijn oudste (toen twee) vertelde trots dat papa een baby bij mama in de buik gemaakt had. De persoon in kwestie vroeg: ‘Hoe heeft papa dat gemaakt dan?’ Waarop hij zei: ‘Nou ik denk op de werkbank, daar maakt hij alles!’’

Sharone: "Mijn toen tweejarige zoon zei tegen een meisje, toen ze voor hem liep: 'mooi meisje, mooi meisje!' Toen draaide het kind zich om en zei hij: 'Mooi meisje, groooooote neus!' De vader van het meisje vond het eerst leuk, maar die opmerking over grote neus toch niet zo..."

Steffie: "Ik werk op een kinderdagverblijf. Daar hoor ik de grappigste verhalen. ‘Papa loopt altijd naakt, drinkt veel bier. Mama slaapt de hele dag. Mama's werk is filmpjes kijken.’ Mijn eigen dochter is nog te klein om echte verhalen te vertellen. Wel noemt ze iedereen papa, terwijl ze twee mama's heeft."

Tanja: "Mijn dochter zag twee vrouwen in boerka. Zegt ze: ‘Kijk mama, twee spoken!’’

Saida: "Wij zaten in de wachtkamer van het ziekenhuis en er zat een kleine man van nog geen meter groot voor ons. Mijn zusje van 2,5 jaar zei: ‘Mama, mama, kijk een vieze baby!’ Die man was echt boos…"

Tanja: "Ik liep afgelopen week met mijn zoontje van 3,5 in de supermarkt. Liep er een meid voorbij, waarop mijn zoontje opeens riep: ‘Kijk mama! Dat is papa's vriendin!’ Uuuhh?!"

Linda: "Ik was met mijn nichtje onderweg in de bus. Op een gegeven moment dat ze in haar neus te peuteren. Dus ik zei dat ze dat niet moest doen en dat het vies was. Zegt zij heel serieus: ‘Maar ze zijn zo lekker!’ Het was heel rustig in de bus, dus iedereen hoorde het en moest lachen, haha!"

Liliana: "Mijn neefje zei over een dame in nikaap (soort boerka): ‘Die mama is cool. Het is een ninja!’’

Nancy: "Mijn zoon kon de kleur ‘rood’ nog niet zeggen. Hij zag iemand lopen met een rode jas. Vol enthousiasme roept hij: ‘Kijk mama! Daar is kloot!’ Terwijl hij wees naar de desbetreffende persoon."

Sandra: "Mijn broertje (toen 22) had mijn dochtertje (toen 2) een eenhoorn-sleutelhanger cadeau gedaan. Hij had haar alleen wijsgemaakt dat het een stinkbok was. Ik zat dus een keer met haar op een terras waar ze heel blij riep: ‘Kijk eens! Een Stinkbok!!’ Mensen keken mij verwijtend aan. Ondertussen kwam ik stiekem niet meer bij. Maak haar dan nog maar eens wijs dat het een paard is."

Hatice: "Mijn zoon krijgt als hij pijn heeft of als hij zich bezeert een 'wonder'kusje op de plek waar hij 'auw' heeft. Tot we op een gegeven moment op bezoek waren en m’n zoon opeens pijn had aan zijn piemel. Rode, geïrriteerde huid. Zegt m’n zoon, in de drukte bij m’n schoonouders thuis: 'Oma, ikke auw, hier kusje geven.' Mijn schoonmoeder reageerde met: ‘Tuurlijk mijn schatje, waar heb je auw, oma geeft je een kusje en dan is de auw weg.’ Waarop mijn zoon zijn broek en onderbroek omlaag trok, zijn piemel omhoog en ‘hier, jij moet kusje geven, hier auw.' riep. Mijn schoonmoeder wist even niet wat ze moest doen of zeggen en iedereen keek elkaar geshockeerd aan.’

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50