Lezeressen vertellen: een thema voor de babykamer

Lezeressen vertellen: een thema voor de babykamer

Als het tijd wordt om de babykamer in te richten, heb je de keuze uit duizenden mogelijkheden voor meubeltjes, behang, gordijnen en spulletjes. Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt, kun je kiezen voor een vast thema, waar alles in past. Dat deden deze lezeressen.

Esther: “Wij wisten van beide kinderen niet of het een jongen of een meisje zou blijken te zijn, dus wilde ik voor allebei een neutraal thema. De oudste heeft daarom een kamer die vol is met De Kabouter van Rien Poortvliet. Ik was daar als kind heel erg fan van. Voor hem hebben we een mooie muurschildering laten maken.”

 

De jongste heeft als thema Finding Nemo en daar heb ik niet een muurschildering voor laten maken, maar hele mooie, grote muurstickers voor besteld en boven zijn bedje geplakt.”

 

Brenda: “Ook bij ons wisten we niet of we een jongetje of een meisje gingen krijgen. Bij onze oudste is het thema Winnie the Pooh en bij de jongste is het Nijntje geworden.”

Angelique: “Voor onze dochter hebben we gekozen voor koalabeertjes. Zelfs op het geboortekaartje is een koalabeertje terug te vinden. Soms was het een zoektocht, maar we hebben genoeg leuks gevonden uiteindelijk.”

Karin: “Onze zoon heeft een regenboogkamer, omdat we een regenboog-gezin zijn: twee mama's die dankzij een lieve donor een kindje mochten krijgen!”

Een mooie babykamer hoeft je echt geen rib uit je lijf te kosten. De mode in babykamers voor 2023 wordt vintage, mooi passend in de duurzaamheidstrend. Komt dat even goed uit! Zoek in een kringloopwinkel of op Marktplaats een mooi tweedehands bedje en verschoontafel. Die heb je echt nodig. Maar een oud bureau of dressoir kan ook best een commode zijn. Misschien vind je zelf nog je eigen ledikantje op zolder bij je ouders. Hoe romantisch als jouw kindje daar ook in komt te liggen!
Je kan de meubeltjes verven in elke kleur die jij mooi vindt, zolang je erop let dat de verf babyveilig is. Hier vind je tips voor veilig een babykamer inrichten.

Als je eenmaal een leuk thema hebt gevonden, zul je zien dat er in winkels en online veel van te koop is. Wordt het alsnog moeilijk kiezen! Je kan jouw lievelingsthema zelfs doorvoeren in het . Zul je zien dat je als kraamcadeautjes ook veel in het thema krijgt. Zo wordt de babykamer nog mooier!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50