Lezeressen vertellen: de raarste streken van mijn schoonmoeder

Lezeressen vertellen: de raarste streken van mijn schoonmoeder

Schoonmoeders: je hebt ze in alle soorten en maten. Van opdringerig tot relaxed. Van betweterig tot ik-bemoei-me-er-niet-mee. Van mama’s kleine jongen tot ‘fijn dat-ie nu een vrouw heeft’. Deze dames leerden in ieder geval een minder fijne kant van hun schoonmoeder kennen na het krijgen van een kind.

Blauw

Michelle: “Mijn schoonmoeder is nogal gereformeerd (type zwarte kous met een hoedje) en ik ben totaal niet kerkelijk. Toen mijn vriend haar vertelde dat we een kind kregen begon ze ook gelijk te huilen omdat we niet getrouwd waren. Na een paar weken hoorde ik van mijn zwager dat zijn moeder had gezegd dat ze hoopte op een jongen want een meisje zou broeken aan mogen en make-up mogen opdoen wat dus een schande zou zijn voor de familie… Nou, het is dus een meid en m’n schoonmoeder zat nogal in de ontkenning dus besloot gewoon doodleuk dekentjes te haken in de kleur, jawel...: BLAUW!”

Lees ook:
En dan is je schoonmoeder onverwachts aanwezig bij je bevalling

Vervangend kind

Sharona: “Mijn schoonmoeder vertelde toen ik zwanger was dat wij alleen deze baby kregen, omdat zij een miskraam had gehad. Dit was dus eigenlijk soort van haar vervangend kind... Toen onze dochter net geboren was, trok ze haar uit mijn armen en ging haar de fles geven. Op verjaardagen kwam ze snel naar buiten als ze ons aan zag komen en trok onze dochter dan snel uit mijn handen. Ze ging er heel de familie mee af en als ze klaar was moest ze in de box want ze mocht absoluut niet terug naar mij. Ze heeft ook continu commentaar over onze manier van opvoeden en stond vaak gewoon onverwachts binnen met visite om bij de baby te kijken. Nu is onze tweede dochter er en daar kijken ze totaal niet naar om. Waarschijnlijk omdat ze te veel op haar moeder lijkt en dat vinden ze maar niks.”

Herinneringen verpest

Angela: “Ze vond zichzelf heel zielig dat we vlak na een zeer heftige traumatische bevalling liever geen bezoek wilden (was nog niet zeker of we het ziekenhuis mochten verlaten die dag). Toen heeft mijn schoonzusje zich ermee bemoeid, door tegen mijn partner te zeggen dat hij zijn moeder bij haar eerste kleinkind weghield. Uiteindelijk ben ik gezwicht (je wilt niet meteen ruzie met je partner, nu je net je eerste kindje hebt gekregen) en schoonloeder en -zusjes laten langskomen. Het eerste wat schoonloeder doet (na ons elk drie zoenen te geven om te feliciteren): meteen ons (slapende) kindje, zonder te vragen, uit zijn bedje pakken! We moesten niet voor niets blijven van de kinderarts! Mijn kindje ging huilen en mijn partner durfde er niets van te zeggen, terwijl ik dus nog half van de wereld was. Waarop vervolgens ons kindje huilend werd doorgegeven als een trofee aan de schoonzussen en om en om werd gefotografeerd (met flits). Bedankt schoonloeder voor het verpesten van de eerste herinneringen aan mijn baby…”

In de kliko

Manuela: “De jongste van mijn tweeling is met zuurstoftekort geboren. We moesten hem maar ‘meteen in de kliko gooien’ volgens mijn schoonmoeder... En of ik ‘niet meteen m’n baarmoeder eruit had kunnen halen…’ Drie jongens is meer dan genoeg volgens haar, maar jawel, het zijn er nu vier! Vorige week kwam ze en toen hadden de oudste en de jongste nieuwe schoenen gekregen van haar. Lief hoor, maar de tweeling niets want die mot mevrouw niet. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ik kan een boek schrijven.”

Geen tijd

Kimberley: “Mijn schoonmoeder had ‘geen tijd om oma te zijn’. Er is geen contact meer.”

Komt nu niet uit

Melissa: “Mijn ex-schoonloeder vroeg of ik de zwangerschap over twee jaar over wilde doen, want het kwam hen nu even niet uit... (Daarna heb ik nooit meer met haar gesproken).”

Liever een kleindochter

Priscilla: “Mijn ex-schoonmoeder heeft aan m’n kraambed gezegd dat ze liever een kleindochter had gehad."

Geen contact meer

Natascha: “Ze haalde m’n zoontje altijd uit bed als hij net een halfuurtje lag te slapen. Na de fles wilde ik hem omkleden, pakte ze hem uit m’n armen. Verschrikkelijk vond ik dat! En ze werd boos omdat ze niet bij de bevalling mocht zijn. Mijn vriend en ik hebben ook geen contact meer met haar, dus ik vind het prima.”

Alleen maar klagen

Daniela: “Klagen over de manier waarop ik hem kleedde, klagen over onze opvoeding, onzin vinden dat hij van mij in de ochtend geen snoep mocht als ontbijt, boos worden omdat hij van mij niet met drie jaar alleen buiten mocht spelen, etcetera. Toen hij net geboren was wilde ze hem vier dagen meenemen; ze woonden 1.5 uur van ons vandaan en vond het stom dat ik dat niet wilde en ga zo maar door. Nu al 2.5 jaar geen contact meer!

App

Lisanne: “Uit interesse en bezorgdheid tijdens mijn zwangerschap de opmerking maken of ik al bloedde, ‘want dan had ik een miskraam’. Maar de manier waarop zij dit appte naar mij kwam totaal verkeerd over!”

Geen aandacht

Corrie: “Mijn kind geen aandacht geven als haar oudste kleinkind in de buurt is...”

Hond

Christa: “Mijn ex-schoonloeder heeft mijn dochter zo laten huilen en gillen, dat een ader in haar oog gesprongen is. Ze had een hond die elke keer zo hoog sprong om m’n dochters sokjes uit te bijten, al springend. Ze vond dat maar normaal ‘want dat hoorde bij het ontdekken van een hond'. Ik kon dan mens niet zien of ik werd al misselijk...”

Heb jij moeite met jouw schoonmoeder?

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


 • MamaJL

  Mijn schoonmoeder is eigenlijk wel heel leuk.

 • jake099

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft echt mijn leven slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was kapotgeslagen en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om te vragen voor haar vergiffenis, maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar maar ze wees ze af, ik kwam later in contact met een vriend die me aan lord Bubuza voorstelde de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake naar me terug zal komen in de volgende 12 tot 16 uur alleen als ik strikt aan zijn instructies houd die ik heb gedaan en het niet tot 16 uur was dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, was ik verbluft en wist niet wat ik moest doen zeg maar alle glorie aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heeft u zaken slechter dan de mijne? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 ..

 • hh1982

  Ik kan een heel boek schrijven over mijn schoonmoeder... wij hebben 2 keer een kind verloren, een zoontje van 6 weken en een dochtertje van 2 weken, bij onze dochter zei ze dat ze het niet zo erg vond dat ze dood was, het was al de 2e keer dat we een kind verloren en het was een meisje, en die hadden we al genoeg in de familie....

  Daarna kwamen we erachter dat mij man en ik een fout gen deelden waardoor we bij elke zwangerschap 25% kans hebben op een kindje dat sterft.

  Ik werd zwanger van een eiceldonor en ben nu weer zwanger van een donor, maar mevrouw schoonloeder blijft dingen vragen over de moeder van de baby, ik heb haar al 100 keer gezegd dat ze geen heel kind heeft weggegeven,.en dat ik hun moeder ben, maar ze bleef het zeggen, ook waar mijn dochter bij was.

  Nu is er ruzie gekomen om de dochter van mn schoonzus, zij was jarig en mn schoonzus vond dat ik mijn dochter van net 4 om 11 uur half 12 naar bed moest doen, ik zei haar dat ik dat geen goed idee vond en dat mijn dochter dan een week van slag is en elke nacht huilend wakker wordt. Ik vind iets later naar bed niet zo erg maar was pas vanaf half 9 welkom, dus ik vroeg of we een andere keer konden komen... Mijn schoonzus belde meteen mn schoonmoeder, die mij hierna schreeuwend opbelde.en me voor van alles uitmaakte.... volgens haar zou ik het voor mijn familie wel doen en dat ik elke weekend met mn dochter in de kroeg zou zitten, beiden dikke vette leugens. Hierna zei ze dat ze ook niet meer op mn dochters verjaardag zou komen. Ik heb haar nu bijna 5 maanden niet gesproken. Waarschijnlijk gaat dit een scheiding worden, mn man durft zn mannetje niet te staan. Zij appt hem nu opeens elke dag, of gaat hem heel vaak videobellen, dit deden ze eerst nooit, is puur om mij te pesten. Onze relatie gaat hierdoor ten onder.

  Mijn man voelt zich schuldig naar zn ouders toe, omdat hij vroeger verslaafd is geweest, dit blijft ze er ook bij hem inwrijven... en volgens hem bedoelt ze het allemaal niet zo..

  Ze vertelde trouwens ook heel graag dat hij nog steeds andere vrouwen kan krijgen, met namen en foto's erbij, en dat hun zulke sexy vrouwen zijn enzo, dan zei ik: als hij beter kan krijgen moet hij beter gaan...

  soms zei ze ook dat dat er in lelijke mensen gebieden alleen mensen mij leuk zouden vinden, maar in Spanje zou niemand naar me kijken omdat daar wel mooie meiden lopen.

  En alles zei ze heel stiekem, als mn man even naar de wc was of naar buiten ging. Dat gegil aan de telefoon heeft mijn man wel gehoord maar hij neemt het totaal niet voor mij op :( ben nu bijna 36 weken zwanger en het is een hel hier thuis, we hebben alleen nog maar ruzie de afgelopen 5 maanden omdat hij wil dat ik naar zijn moeder ga, ik kan en wil het gewoon niet meer :'(

 • Mysweetboy

  Vragen hoever ik al zwanger was toen we het goede nieuws gingen vertellen, toen ik zei dat ik nog maar 7weken was was het antwoord ‘oh goed.. het kan dus nog mis gaan?’ Ze had nog niet veel zin om opnieuw oma te worden

 • JMLL

  Ik heb een geweldige schoonmoeder, mijn man en ik zijn 11 jaar samen en ik kan het al vanaf het begin goed vinden met haar. We gaan daar ook regelmatig op bezoek.. en dan wandelen we daar ook wel eens met de honden in het parkje oid. Ze komen ook regelmatig bij ons langs. Ook doen we zomers lekker touren met de scooter en dan gaan mijn schoonouders ook gezellig mee.

  Mijn man heeft ook een goede band met mijn moeder gelukkig.

  Wat betreft onze kinderen.. zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder zijn geweldige oma's (en mijn schoonvader een geweldige opa!!), ze houden evenveel van hun klein kinderen en maken absoluut geen onderscheid.

 • Daisy17

  Wees blij dat je een schoonmoeder hebt... mijn vriend was 13 toen hij zijn moeder verloor wij hadden onze 2 kindjes graag met haar willen delen.

 • My-Pride-and-Joy

  Ik begrijp je reactie maar ik vind het hier wel misplaatst. Omdat jij geen schoonmoeder hebt en haar graag had willen leren kennen, betekent niet dat een ander maar blij moet zijn met zijn of haar schoonmoeder alleen omdat jij geen schoonmoeder hebt. Ik ga er vanuit dat jouw vriend een lieve moeder had en natuurlijk wordt zij gemist, mijn man heeft ook geen moeder meer en ik heb haar ook niet gekend en ik had haar ook graag willen leren kennen en ik denk ook zeker dat zij een hele lieve oma zou zijn. Maar dat betekent niet dat een ander maar blij hoeft te zijn met haar schoonmoeder, zeker niet als je deze verhalen leest. Geloof mij maar, als je dergelijke schoonfamilie hebt kun je ze missen als kiespijn. Dat is lastig in te denken als je een goede band hebt met je ouders of met die van je partner, maar niet iedereen heeft dat en hoeven om die reden dus ook niet blij te zijn met hun schoonouders.

 • liefdevolleBAM

  Ja zo ken ik er ook wel één... ik heb helaas geen vader meer is het dan zo als iemand om wat voor reden ook geen contact meer met zijn/haar vader wil ik dan maar kan zeggen wees blij dat je een vader hebt?!

  NEE natuurlijk niet, ja het is fijn als je een ouder of schoonouder hebt ALS je er mee door één deur kan, als je ouder/schoonouder voortdurend té ver gaat, als het nooit of zelden eens normaal kan gaan... moet je dan maar blij zijn dat je een ouder/schoonouder hebt?? nee ik dacht het niet! misschien moet er verder gekeken worden dan enkel het hebben of niet hebben van... want 9 van de 10x zit er een heel verhaal achter!

 • one wish

  Ik heb de twee liefste schoonmoeders ter wereld als ik dit zo lees! Zullen nooit uit zichzelf de kinderen uit bed halen als ik of mijn verloofde er bij ben of met ongevraagd advies komen. Geen rare opmerkingen gehad en ook geen onverwachts bezoek. @omacor helemaal mee eens!

 • sonas

  Schoonloeder of schoonmoer noem ik madam. Kan er ook een boek over schrijven. Ver-schrik-ke-lijk 'mens' dat ze is! Toen ik zwanger was van mn eerste bleef ze maar vragen of ze bij de bevalling aanwezig mocht zijn. Mijn man en ik waren heel helder: nee, we bellen als ze geboren is en dan kan je komen.. Maar je raadt het al....... De timing was trouwens helemaal perfect: ik werd ingeleid, na een dag aan de kunstmatige weeen en tal van fouten van de verloskundigen kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik een spoedkeizersnede kreeg. Ik kreeg een klap in mn gezicht en op dat moment kwam er een verpleger binnen met de mededeling dat schoonmoeder was gekomen. Kon haar wel killen!! Respectloos toch?! Gewoon geen gehoor geven aan onze wensen. Zei tegen de verpleger dat schoonloeder ook meteen mocht oprotten.... Bah. En dit is nog maar 1 verhaal..

 • Baby-s

  Herken bepaalde wel. Kan die vrouw ook niet uitstaan.

 • Shrimp

  Pfff...gelukkig heb ik een rustige en lieve moeder en schoonmoeder. Niet normaal sommige..idd die van manuela spant de kroon. Maar dan ongevraagd oppakken en doorgeven...grr. hier heeft nog nooit iemand het gedaan/gewaagd

 • SarahBee

  Verschrikkelijk wat een verhalen, ik schrik er gewoon van! Die schoonmoeder van Manuela had ik ter plekke kunnen vermoorden.

 • MaaikeT2

  Jeetje, daar schrik ik toch wel van! Wat heftig allemaal!

 • -Joy-

  Gatverdamme! Dat zijn met recht loeders. Zo'n blauw dekentje is nog tot daar en toe, maar hetgeen wat men erachter denkt. Geen kindjes hier nog, maar niets dan steun van mijn schoonmoeder. Rare mensen bestaan er toch op de wereld. Wie zegt er nu dat een kindje maar in de kliko gegooid moet worden?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden