Lezeressen vertellen: de raarste opmerking die ik kreeg van iemand zonder kinderen

Lezeressen vertellen: de raarste opmerking die ik kreeg van iemand zonder kinderen
  • in Baby
  • 0
  • 19445
  • 21/04/2021

Mensen zonder kinderen zijn geen aliëns ofzo, laat dat duidelijk zijn. Ooit was jij er ook een tenslotte. Maar een beetje inlevingsvermogen kan geen kwaad, right? Toch lijkt dat soms vrij lastig te zijn. En dat resulteert af en toe in ietwat rare en ondoordachte opmerkingen… Onze lezeressen vertellen!

Bonnie: “Aan de telefoon: of ik voor een afspraak van een uurtje drie kwartier heen én terug kon rijden met mijn baby van drie maanden, want 'baby's slapen toch alleen maar overdag?’”

Esmé: “De leidinggevende van mijn man vond het belachelijk toen mijn man belde dat hij thuis bleef omdat mijn kind hoge koorts en een dubbele oorontsteking had want tja... 'hij bleef toch ook niet thuis als zijn goudvis ziek was?’”

Manon: “Ik kreeg deze een keer naar mijn hoofd. ‘Ik snap wel dat je zo'n last hebt van je rug. Je moet hem gewoon laten huilen joh en niet bij zijn bedje gaan zitten of dragen.’ Nee, ik laat mijn kind van nog geen maand lekker de hele tijd huilen omdat ik anders pijn in mijn rug krijg!”

Lees ook:
Het eerste wat mijn man zei toen ons kind geboren was
 

Mat: “Toen mijn zoon een keer last van krampjes had. Een ex-collega zei toen: ‘Dat had mijn konijn ook.’ Gewoon die vergelijking met je konijn...”

Sharina: “’Kijkt niemand je op straat raar aan als je met de kinderwagen loopt? Je bent nog zo jong.’ (Ik word 24, dus vond die vraag een beetje onnodig en overdreven).”

Lydia: “Toen wij eens heerlijk met z’n tweeën (zonder de kinderen) een paar daagjes weggingen kregen wij de opmerking: ‘Nou, wij nemen later onze kinderen gewoon mee als we een paar daagjes weggaan.’ Ik spreek diegene later nog wel.”

Jacqueline: “Een vraag van een vriendin, vier dagen na mijn keizersnede: ‘Is je buik alweer genezen?’ Goh, wat denk je nou zelf...”

Gea: “Een vriendin van mij had twee katten en die had daar wel ‘net zoveel zorg aan als ik voor mijn twee kinderen (als hun papa weg is).’ Want ja, soms had één van haar katten ook een vieze broek...”

Wendy: “Toen ik een weekje wegging voor het werk.: ‘Kan dat wel. Waar laat je jouw zoontje dan?’ Nou, gewoon thuis bij papa..?”

Sabine: “’Ohhh ik zou er echt alles voor over hebben om eens een weekje vrij te zijn. Jij bent gewoon iedere dag van de week vrij. Heerlijk toch? Alles doen wat je wil en uitslapen. Echt, wat een geluk heb jij zeg en dat dan altijd.' Ik zal jullie vertellen: ik word gék van die opmerking! Moeder van twee kinderen (baby en peuter), werkloos en allesbehalve vrij! Zeven dagen werken is wat ik doe, hard werken!”

Tamara: “Toen ik last had van bekkeninstabiliteit kreeg ik een opmerking ‘of ik het niet beter weg kon laten halen’. Dat heeft die persoon geweten!”

Paulien: “Toen ik de vijfde dag na de bevalling van de eerste onze kraamvisite naar een uurtje later wilde verzetten omdat we zo verschrikkelijk moe waren na onze eerste zware nacht, kreeg ik de vraag of ik me er niet even overheen kon zetten… Really?”

Kelly: “Vriendin: ‘Waarom huilt de kleine zo erg?’ Nou, vraag het even, dan weet ik het ook.”

Emilie: “We konden na de komst van ons zoontje niet meer zo vaak uit als voorheen. Kinderloze vrienden zeiden dan: ‘Dan breng je hem toch even weg?’ Alsof je je fiets in de fietsenstalling gaat zetten en alsof je een uur voordat je uitgaat je zoontje zomaar even bij iemand kan dumpen...”

Lees ook:
Lezeressen vertellen: de opmerkelijkste reacties op mijn zwangerschap

Marieke: “Kan hij al huilen?”

Ester: “M'n beste vriendinnetje zei: ‘Dat snap je toch niet? Heeft ze net een baby, gaat ze volop sporten!’ Ik zeg: ‘Huh? Hoe bedoel je?’ ‘Nou, ze gaat sinds de geboorte elke dag golfen.’ Hahaha! Ik zei: ‘Je bedoelt kolven!’ Ik kwam niet meer bij!”

Martina: “Vriendin zonder kinderen: ‘Zin in een dagje shoppen?’
Ik: ‘Ja leuk, hoe laat?’
Vriendin: ‘Zal ik je zo ophalen?’
Ik: ‘Prima, moet ik even de maxi-cosi uit de auto halen en nog even voeden voor we gaan, dan slaapt ze straks lekker in de wagen.’
Vriendin: ‘Oh... Neem je haar mee?’
Ik: ‘Eh ja, ik kan haar moeilijk alleen thuis laten hè? (Baby toen drie maanden).’”

Marieke: “Na mijn verlof vroeg een collega: ‘Hoe oud is je baby nu: vier weken?’”

Luz-Maria: “Collega: ‘Lekker hè, binnenkort vakantie (zwangerschapsverlof ja). Wat dacht van nesteldrang, kamer afmaken en slapeloze nachten van om het uur plassen? En o ja, als je bent bevallen gaat het allemaal nog een tikje sneller en zijn je dagen ineens heel kort. Daag ‘vakantie’...”

Nienke: “Een kennis van ons kwam op kraambezoek. We waren helemaal moe omdat ik om de drie uur moest voeden. Was mevrouw aan het klagen dat ze die nacht geen acht uur slaap had gehad en dus morgen ging uitslapen.”

Judith: “Toen ik met wallen onder m'n ogen gapend een avondcollege volgde, zei er één: ‘De kleine wakker ‘s nachts? En mammie zeker iedere keer ernaartoe? Tja. Ik heb mijn puppy een keer een nacht laten janken, daarna was het over!’ Haar puppy. Serieus.”

Esmee: “Mijn zoontje was vier maanden toen een vriendin vroeg of ik meeging: twee weken op een feestvakantie naar Lloret.”

Linda: “Bij een kennis kwam er een dame binnen die een eigen cosmetische praktijk heeft en ook vet wegzuigt. Ik stond heel trots met een zwangerschapsjurk aan: ‘Ooh dan wil ik wel wat vet weg bij mijn kont.’ Die vrouw heel serieus: ‘Met je kont is niks mis ik zou het eerder van je buikje afhalen…’”

Amanda: “Hoezo gaap je?! Waar ben jij zo moe van?!”

Manon: “Ze is twee weken geleden geboren, hoezo ben je nu dan nog moe?”

Samantha: “Een kennis van me was in verwachting van een drieling. Ik zei tegen haar vriend: ‘Nou, dat is wel een uitdaging zeg!’ Zijn antwoord: ‘Nou ik heb ook vijf katten opgevoed dus dan lukt dit ook wel.’ He had no idea...”

Suzanne: "De raarste opmerking kwam van mijn (mannelijke) collega. Ik zei een aantal dagen voor mijn zomervakantie dat ik er echt aan toe was. Zegt-ie: 'Maar je hebt begin dit jaar toch nog best lang vakantie gehad?' Dus ik: 'Dat was geen vakantie hoor, maar zwangerschapsverlof.' Waarop hij zegt: 'Dat vind ik toch altijd zo overdreven lang, het slaat echt nergens op dat je nog drie maanden vrij hebt erna...' Ik heb toen heel wijselijk m'n mond gehouden en m'n tong zowat afgebeten."

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50