Lezeressen vertellen: de opmerkelijkste reacties op mijn zwangerschap – deel 1

Lezeressen vertellen: de opmerkelijkste reacties op mijn zwangerschap – deel 1

Het moment dat je je vrienden en familie vertelt dat je zwanger bent is altijd spannend, want hóe zullen ze reageren? Huilend, gillend of nuchter? Deze vrouwen vertellen over de leukste, stomste en bizarste reacties die ze kregen op hun zwangerschap.

Marcella: "Vorig jaar op 1e Kerstdag had ik eindelijk een positieve test in handen. Omdat ons huis nog niet klaar was, woonden we weer tijdelijk bij mijn ouders in. M'n moeder leefde tijdens mijn poging om zwanger te raken erg mee, dus toen het eindelijk zo ver was liet ik haar het stripje zien (ik had zoveel testen gedaan dat ik alleen de goedkoopste nog kocht zonder plastic omhulsel). Ik stond te trillen en wachtte vol verwachting haar reactie af. Ze begreep echter niet direct dat het een zwangerschapstest was en dacht dat ik haar een proefmonster van een dagcrème gaf hahaha! Toen ze het eenmaal doorhad was ze uiteraard heel blij."

Arenda: "Bij mijn eerste zwangerschap kwam mijn zusje bij mij logeren omdat we de volgende dag vroeg naar de bazaar gingen. Mijn vriend gaf haar het boek ‘Help, ik heb m’n vrouw zwanger gemaakt’. M’n zusje begon te lezen en zei: ‘Oh dit is wel een leuk boek ja!’ Toen gaf ik vervolgens de echo en dacht ze dat die van m’n schoonzusje was. Een halfuur later zegt ze ineens: ‘Euh… word ik tante?’ Heeft ze vervolgens de hele avond gezegd dat ze tante werd en niet geslapen ervan. Het was echt geweldig! Bij de tweede mocht m’n zusje weer een cadeautje (fruithapje) uitpakken… Het duurde dit keer weer even, ditmaal een kwartier voordat ze het doorhad!"

Lees ook:
Mannen eerlijk over de zwangerschap van hun vrouw

Ires: "Ik belde mijn zwager om te vertellen dat ik in verwachting was... Waarop hij zei: ‘Huh, hoe kan dat dan?!’ Alsof we uit moesten leggen hoe dat werkte."

Mariska: "Mijn beste vriendin en ik zeiden al vanaf de puberteit dat het onze grootste droom was om later tegelijk een kindje te krijgen. Ik kreeg mijn oudste dochtertje in 2012 en we wilden nog een aantal jaar wachten tot een tweede. Ondertussen was zij zwanger in 2013 en vier maanden later was ik heel onverwachts ook zwanger. Toen ik haar vertelde dat ik zwanger was, was het eerste wat ze zei: ‘Nu komt onze allergrootste droom uit’."

Maartje: "Toen ik op mijn werk vertelde dat ik zwanger was waren mijn collega's allemaal enthousiast en vroegen wanneer ik was uitgerekend. Ik vertelde dat ik op 5 december was uitgerekend, waarop m’n afdelingshoofd alleen maar zei: ‘Hoe kun je dat nou doen?!’ Hij feliciteerde me niet eens. Alsof je kunt kiezen wanneer je zwanger wordt..."

Prya: "Toen wij erachter kwamen dat we een jongetje kregen, heb ik het meteen aan mijn naasten verteld. Ik belde mijn schoonzus op en vertelde dat we een jongetje kregen. Waarop haar reactie heel teleurstellend ‘ooohw.’ was. Ze wilde zo graag een klein nichtje erbij dat haar eerste reactie heel droog was. Heb me echt rot gelachen!"

Kelsey: "Was het gepland? Ben je niet te jong? Kun je die verantwoordelijkheid wel aan?"

Sandra: "Toen we vertelden dat ik acht weken zwanger was van de eerste, was de reactie van een naast familielid: ‘Oh gelukkig, dan kan het nog misgaan.’ Het is vergeven, maar vergeten doe ik het nooit. Gelukkig reageerde de rest heel enthousiast."

Wendie: "Mijn vriend had eindoefening waarbij ik hem samen met zijn familie ging ophalen aan het einde van de week. Ik voelde me belabberd die dag dus zijn familie had het al geraden. Toen we het die avond ‘officieel’ vertelden aan tafel zeiden ze dat ook en reageerden verder positief. Alleen mijn zwager had niks doorgehad en zijn mond viel open van verbazing; hij begreep ook niet hoe iedereen het al kon weten, behalve hij. Zijn reactie was onbetaalbaar!"

Arita: "Mijn neefje van zes woont met mijn zus en zwager om de hoek bij ons: Hij reageerde: 'Tante, eerst namen jullie een kat en dat maakte jullie huis leuk. Later namen jullie een hond en werd jullie huis nog leuker. En nu krijgen jullie een baby en hebben jullie het allerleukste huis!"

Wat is de raarste, leukste of grappigste reactie die jij op je zwangerschap hebt gehad?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50