Lezeressen vertellen: ‘Dít moet mijn partner doen om me door de bevalling heen te helpen’ 

Lezeressen vertellen: ‘Dít moet mijn partner doen om me door de bevalling heen te helpen’ 

‘Weinig zeggen', ‘Mijn rug masseren’, ‘Helemaal niets'!’ Als we naar de reacties kijken van onze lezeressen op de vraag: 'Wat kan jouw partner doen om je goed door de bevalling heen te helpen?’ zijn dat heel verschillende dingen! 

Onlangs schreven we over een aanstaande vader die op Twitter de vraag stelde hoe hij zijn partner het beste kon helpen om haar zo goed mogelijk door de bevalling heen te helpen. Ook wij waren benieuwd naar jullie tips en ervaringen en die waren heel uiteenlopend.

Dit deden de partners van lezeressen

“Weinig zeggen en vooral goed opletten wat ik nodig heb! Aan mijn blik kon hij zien of ik wou knuffelen of juist even niet aanraken. Hij was er constant bij zonder in de weg te staan. En als ik oogcontact zocht keek hij me super trots en lief aan, dat gaf me heel veel zelfvertrouwen om door te gaan!” 

“Bij de tweede wapperde hij continu met een tijdschrift voor verse koele lucht. Was zo fijn! Bij de derde bevalling kan ik me niets herinneren wat hij deed, het ging zo snel! Hij zat nog lekker rustig potje te schaken en opeens superweeën en was ze er al bijna!” 

“Duwen in m’n rug bij een ontsluiting van 8-10 cm. Dan zeg ik alleen: ‘komt er weer eentje’ en dan ging hij klaar zitten en duwen. En af en toe zei ik dan ‘harder duwen’. Afgelopen bevalling zei de verloskundige: ‘Jullie deden de hele bevalling zelf eigenlijk, heb ik wel genoeg gedaan?’” 

“Hij was er, maar hij moest vooral niks doen. Ik vond het heel fijn dat hij naast me stond. Ik haalde daar rust en steun uit, maar hij moest niet aan me zitten, iets zeggen of proberen te helpen.” 

Tips via Facebook 

Ook op Facebook kwamen er veel reacties en tips binnen: 

“Ik zit in mijn eigen bubbel en laat mij vooral met rust. Raak mij niet aan, zeg niks... Daar ga ik het lekkerst op.” 

“Mijn man liep tijdens het persen (ruim anderhalf uur) voortdurend heen en weer tussen mij en de koelkast. Daar had hij een voorraad koude washandjes opgeslagen die hij om de zoveel minuten verwisselde op mijn hoofd. Het was snikheet in augustus en dit verkoelde wel wat. Ik maakte ‘t niet heel bewust mee, maar vond ‘t enorm lief van hem.” 

“In ieder geval niet: ‘Schat, je moet je techniek aanpassen’. Tijdens het persen zei mijn man dat tegen mij...” 

“Uhm niks. Hier bij alle drie bevallingen was ik getrouwd met de douche.” 

“De fitnessbal gepakt op zolder om weeën op te vangen; ik wilde bouncen.” 

“Niks zeggen! Gewoon doen wat ik vraag en aandacht bij mij houden.” 

“Bij de eerste heeft hij denk ik wel vijf uur lang, adem in, adem uit gezegd. Ik had enorme rugweeën en door de pijn hield ik mijn adem steeds in.” 

“Zo min mogelijk en wegwezen met die rottige washandjes.” 

Lees ook:

Dit denkt hij tijdens de bevalling
Hilarisch: vaders tijdens bevalling

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50