Lezeressen over het leeftijdsverschil tussen hun kinderen

Lezeressen over het leeftijdsverschil tussen hun kinderen
 • in Moeder
 • 3
 • 12238
 • 27/08/2021

Onlangs was in het nieuws dat uit onderzoek naar voren was gekomen dat het het beste is voor de gezondheid van de moeder en kind om minstens een jaar na een bevalling weer zwanger te worden. BabyBytes is nieuwsgierig naar het leeftijdsverschil van de kinderen van onze lezeressen!

Marielle: "Na acht weken was ik weer zwanger van de tweede, oepsie! Ze schelen elf maanden en niks geen vroeggeboorte of ondergewicht. De tweede kwam met een gewicht van 4810 gram ter wereld,"

Janneke: "Vier jaar tussen de oudste en jongste. Groot voordeel is dat grote zus al veel zelf kan doen en ook veel kan en wil helpen met haar zusje."

Sandra: “Drie maanden na de geboorte van de middelste weer zwanger van de jongste. Ze schelen twaalf maanden en vijf dagen.”

Lees ook:
Is er een ideaal leeftijdsverschil tussen kinderen? Volgens deze moeder niet

Angel: “Mijn zoon en dochter schelen bijna vijf jaar. Zo heerlijk; hij doet alles met haar en neemt echt de grote broer rol op zich.”

Joyce: “Het duurde na de eerste zes jaar voor ik zwanger werd van de tweede. Bij de derde ging dat wat sneller, toen hij drie maanden was werd ik zwanger. Negen dagen na zijn eerste verjaardag werd hij grote broer! Zijn zusje is met 38 weken gehaald en was toen al 4100 gram. Een beetje minder gewicht was geen probleem geweest…”

Denise: "Oudste word acht in januari en de jongste is morgen twee weekjes oud. Dacht na de eerste zwangerschap echt niet aan nog een kindje. Oudste is al zo zelfstandig nu dat we allemaal samen kunnen genieten van de jongste en ook mooi de aandacht kunnen verdelen."

Adrie: "Na zeven maanden was ik weer zwanger en dat werd inderdaad een vroeggeboorte bij 32.4 weken. Echter is er nooit een reden van deze vroeggeboorte geconstateerd."

Diana: “Eenentwintig maanden. Kortere periode ertussen zou ik denk ik erg lastig vinden.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Flamingobaby

  Bij mij zit er zometeen 21 maanden tussen mijn dochter en zoontje. Ik verwacht dat het druk en vermoeiend zal zijn, maar ook dat het veel voordelen zal hebben.

  Mijn stiefdochters schelen 4 jaar en de jongste daarvan scheelt 5 jaar met mijn dochter. Ik merk veel jaloezie omdat ze verschillende benadering omwille leeftijdsverschil ziet als dat haar zusje voorgetrokken wordt.. de oudste scheelt 9 jaar en die gaat juist heel goed met haar kleinste zusje. De twee grootste zussen onderling is echter drama samen. Gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar dat heeft niets met de leeftijd te maken denk, maar gewoon met de kinderen..

 • Aoife.

  Mijn kinderen schelen 18 maanden en hebben erg veel aan elkaar. Ik ben er heel blij mee. Ze hebben wel hun eigen vrienden en vriendinnen, eigen hobby's.. maar ze spelen ook veel samen. Inmiddels 11 en bijna 10. In februari verwachten we nog een baby. Die scheelt dan dus 10 jaar met de jongste. En ook dát vinden we allemaal geweldig. Alles heeft voor- en nadelen.

  Het was misschien druk toen ze een stuk kleiner waren, maar met de volgende baby wordt het rustiger dan ooit met 2 grote hulpjes en als zij op school zijn ben ik alleen met hem samen. Alsof het weer de eerste is.

 • Yune

  Hoewel mij dicht op elkaar wel handiger lijkt, is t voor mij en mn kind nu beter om er een langere periode tussen te houden, vooral omdat ik graag wil genieten van zijn ontwikkeling, en ook de corona crisis. Daarin wil ik nog niet gauw nog eens zwanger worden, ondanks de rammelende eierstokken

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50