Lezeressen over het leeftijdsverschil tussen hun kinderen

Lezeressen over het leeftijdsverschil tussen hun kinderen
  • in Moeder
  • 3
  • 11986
  • 27/08/2021

Onlangs was in het nieuws dat uit onderzoek naar voren was gekomen dat het het beste is voor de gezondheid van de moeder en kind om minstens een jaar na een bevalling weer zwanger te worden. BabyBytes is nieuwsgierig naar het leeftijdsverschil van de kinderen van onze lezeressen!

Marielle: "Na acht weken was ik weer zwanger van de tweede, oepsie! Ze schelen elf maanden en niks geen vroeggeboorte of ondergewicht. De tweede kwam met een gewicht van 4810 gram ter wereld,"

Janneke: "Vier jaar tussen de oudste en jongste. Groot voordeel is dat grote zus al veel zelf kan doen en ook veel kan en wil helpen met haar zusje."

Sandra: “Drie maanden na de geboorte van de middelste weer zwanger van de jongste. Ze schelen twaalf maanden en vijf dagen.”

Lees ook:
Is er een ideaal leeftijdsverschil tussen kinderen? Volgens deze moeder niet

Angel: “Mijn zoon en dochter schelen bijna vijf jaar. Zo heerlijk; hij doet alles met haar en neemt echt de grote broer rol op zich.”

Joyce: “Het duurde na de eerste zes jaar voor ik zwanger werd van de tweede. Bij de derde ging dat wat sneller, toen hij drie maanden was werd ik zwanger. Negen dagen na zijn eerste verjaardag werd hij grote broer! Zijn zusje is met 38 weken gehaald en was toen al 4100 gram. Een beetje minder gewicht was geen probleem geweest…”

Denise: "Oudste word acht in januari en de jongste is morgen twee weekjes oud. Dacht na de eerste zwangerschap echt niet aan nog een kindje. Oudste is al zo zelfstandig nu dat we allemaal samen kunnen genieten van de jongste en ook mooi de aandacht kunnen verdelen."

Adrie: "Na zeven maanden was ik weer zwanger en dat werd inderdaad een vroeggeboorte bij 32.4 weken. Echter is er nooit een reden van deze vroeggeboorte geconstateerd."

Diana: “Eenentwintig maanden. Kortere periode ertussen zou ik denk ik erg lastig vinden.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50