Leuke weetjes over een december baby

Leuke weetjes over een december baby

Ben je bang dat je verjaardag van je kind in december wordt ondergesneeuwd door alle feestdagen? Maak je geen zorgen: het is juist ook leuk om jarig te zijn in december! Hier een paar leuke weetjes over de december baby.

Het is echt niet erg om in december jarig te zijn hoor. Het is juist een zeer feestelijke maand om dan jarig te zijn. Maar er zijn meer leuke weetjes over een decemberbaby.

Lees ook:
Dit zijn de voordelen van een baby die in de herfst is geboren

Verjaardag vergeten?

Uit onderzoek blijkt eenderde van de jarigen in december het idee heeft dat hun verjaardag wordt vergeten. Zo’n 27 procent krijgt zelfs zijn cadeau in kerstpakpapier. Toch blijkt dat 24 en 25 december de zeldzaamste dagen zijn om jarig te zijn. Dus het is eigenlijk heel speciaal om op deze dagen jarig te zijn.

Optimist

Kinderen die in de winter zijn geboren zijn optimistischer dan kinderen geboren in andere seizoenen. Zo blijkt uit Hongaars onderzoek dat degenen die in de winter zijn geboren minder last hebben van een wisselend humeur.

Sportivo’s

Kinderen die in oktober, november of december zijn geboren zijn volgens onderzoek sportiever en fysiek fitter. Waarschijnlijk komt dat door de moeders die meer vitamine D tot zich hebben kunnen nemen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat hun baby’s sterkere botten en spieren hebben.

Geboorteplant

Ooit van een geboorteplant gehoord? Dat zijn planten die gekoppeld worden aan je geboortemaand. De geboorteplant voor december is de hulst. Mooi kerstplantje toch?

BN’ers jarig in december

En er zijn heel wat BN’ers jarig in december, een kleine greep: Lenette van Dongen, Huub Stapel, Monic Hendrickx, Irene van de Laar, Jeroen Krabbé, Richard Krajicek, Prinses Catharina-Amalia, Theo Maassen, Jan de Hoop, Victoria Koblenko, Armin van Buuren, Barry Atsma, Frans Bauer, Jan Smit en nog véél meer!

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50