Let op: landelijke staking kinderopvang op 8 juli

Let op: landelijke staking kinderopvang op 8 juli

Zorg dat je op donderdag 8 juli een dag vrij neemt, thuiswerkt of een oppas inschakelt, want op die dag gaan werknemers van de kinderopvang in het hele land staken.

De staking is door de FNV in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de werkdruk in de sector. De FNV is niet tevreden over het cao-akkoord dat eerder deze week werd bereikt tussen Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met vakbond CNV.

Lees ook
5 keer: zo maak je geen vrienden op de kinderopvang

Te hoge werkdruk

De FNV vindt de 3 procent loonsverhoging heel mooi, maar in het akkoord staan geen oplossingen voor de werkdruk op korte termijn, alleen op lange termijn.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zijn van de staking, dat zal waarschijnlijk per kinderopvang verschillen.

1 juli ook staking

Op donderdag 1 juli is er al een stakingsdag in Noord-Holland en het zuiden van Flevoland. Er waren ook plannen voor acties in andere regio’s, maar die zijn komen te vervallen.

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Let op: Elke organisatie beslist dit voor zichzelf en velen staken dus echt NIET!

  • O.

    Ik denk dat het verstandig is om eerst bij je eigen opvang na te gaan óf er gestaakt wordt voordat je een en ander regelt. Bij de opvang van mijn zoontje wordt namelijk niet gestaakt.

  • Lehaison

    Bij onze ook niet

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50